Hoe een gezichtscrème voor overgewicht kan zorgen

Ik ben 42 en merk dat ik plotseling heel erg bezig ben met ouder worden. Hoewel ik weet hoe dankbaar ik mag zijn dat ouder worden mij gegund is en dat ik dit proces moet omarmen, wil ik er toch graag goed en eigenlijk ook jong uit blijven zien. Het is een constante strijd tussen acceptatie en de beslissingen over wat ik aan mijn uiterlijk wil laten doen. Uiteindelijk heb ik besloten mijn oogleden te laten corrigeren en gebruik ik daarnaast veel lasertechnieken. Hoewel mensen vaak anders denken, gebruik ik geen fillers. Wel ben ik begonnen met het rode licht masker en smeer ik sinds enkele maanden het microplastic-vrije merk Muze. Ik kan dit echt aanraden. Ik ben hier een half jaar geleden mee begonnen en merk meer glow, minder kraaienpootjes en voel me er top bij. Sinds de afgelopen drie maanden hebben we ook een samenwerking, en daar ben ik natuurlijk ook blij mee. Ik promoot graag producten waar ik 100% achter sta. Onderaan de blog deel ik een kortingscode, maar nu eerst wil ik jullie meer leren over het gebruik van producten en de invloed op je gewicht.

De Gevaren van Microplastics en Andere Chemicaliën in Schoonheidsproducten

Een belangrijk aspect van mijn gezondheidsroutine is het vermijden van schadelijke stoffen zoals microplastics en andere chemische ingrediënten die vaak in cosmetica en huidverzorgingsproducten worden aangetroffen. Deze stoffen kunnen een negatieve invloed hebben op je hormoonhuishouding, wat kan leiden tot een verstoring van de balans in je lichaam. Dit kan zelfs bijdragen aan de ontwikkeling van cellulite doordat het oestrogeen in je lichaam toeneemt, wat de vetopslag kan bevorderen.

Microplastics

Microplastics zijn kleine plastic deeltjes, meestal kleiner dan vijf millimeter, die vaak worden gebruikt als exfoliërende deeltjes of als vulstof in cosmetische producten. Deze deeltjes kunnen via de huid in je lichaam terechtkomen en hormoonontregelende stoffen zoals bisfenol A (BPA) en ftalaten bevatten. Deze stoffen kunnen de werking van hormonen nabootsen en de natuurlijke hormonale balans verstoren, wat kan leiden tot een verhoogde vetopslag en het ontstaan van cellulite.

Parabenen

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die vaak worden gebruikt in schoonheidsproducten om de houdbaarheid te verlengen. Ze zijn echter ook bekend als xeno-oestrogenen, wat betekent dat ze de werking van oestrogeen in het lichaam kunnen nabootsen. Dit kan leiden tot hormonale disbalans en wordt in verband gebracht met gewichtstoename en het moeilijk kunnen verliezen van gewicht.

Ftalaten

Ftalaten worden vaak gebruikt om geurstoffen in producten langer te laten blijven hangen. Net als parabenen kunnen ftalaten de werking van oestrogeen nabootsen, wat kan leiden tot een verstoring van de hormonale balans. Dit kan bijdragen aan een verhoogde vetopslag en het ontstaan van cellulite.

Triclosan

Triclosan is een antibacteriële stof die vaak wordt gebruikt in zeep, tandpasta en andere cosmetische producten. Er is bewijs dat triclosan kan interfereren met de werking van de schildklierhormonen, wat de stofwisseling kan vertragen en kan leiden tot gewichtstoename.

Oxybenzone

Oxybenzone wordt vaak gebruikt in zonnebrandcrèmes vanwege zijn vermogen om UV-stralen te absorberen. Het is echter ook een bekende hormoonontregelaar die de werking van oestrogeen kan verstoren. Dit kan bijdragen aan hormonale disbalans, wat weer kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Mijn Keuze voor Natuurlijke Producten

Om deze reden heb ik ervoor gekozen om zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Eén van de merken die ik met volle overtuiging gebruik, is Muze Skincare. Wat ik zo geweldig vind aan Muze Skincare is hun toewijding aan natuurlijke en effectieve huidverzorging.

Waarom Muze Skincare?

Muze Skincare biedt producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en microplastics, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde huid en hormoonbalans. Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten die de huid voeden en beschermen zonder het risico van schadelijke bijwerkingen. Enkele unieke verkoopargumenten (USP’s) van Muze Skincare zijn:

  1. Natuurlijke Ingrediënten: Alle producten van Muze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die zacht zijn voor de huid.
  2. Vrij van Microplastics en Schadelijke Chemicaliën: Muze Skincare garandeert dat hun producten volledig vrij zijn van microplastics, parabenen, ftalaten, triclosan en oxybenzone, waardoor ze veilig zijn voor zowel je huid als je hormoonhuishouding.
  3. Duurzaam en Milieuvriendelijk: Het merk zet zich in voor duurzaamheid, met milieuvriendelijke verpakkingen en productieprocessen.
  4. Effectieve Formules: De producten zijn niet alleen veilig, maar ook effectief. Ze helpen de huid te hydrateren, te voeden en te beschermen tegen veroudering

Ik gebruik dagelijks  Muze C serum 

KORTINGSCODE : Fajah15 op de gehele shop. Als ik je advies mag geven alles is geweldig dus neem de probeer box dan kan je zelf ervaren wat bij je past.