Hoeveel liefde geef jij jouw lichaam?

Dagelijkse liefde voor het lichaam

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Shanti Schiks het zusje van Fay. Voor Mykillerbodymotivation schrijf ik blogs met als hoofd topic zelfliefde. Ik ben minstens twee kilo aangekomen met de afgelopen feestdagen. Maar ik vind het niet erg, want ik kijk terug naar deze dagen met dankbaarheid en een gevoel van warmte en liefde. Dit jaar kerst heb ik naar mijn gevoel geluisterd, ik heb niets meer gedaan met tegenzin.

Een grote les die ik leerde een aantal jaren terug is dat luisteren naar wat goed voelt essentieel is. Jezelf afvragen: wat kan ik nu doen om mij goed te voelen? Het kan helpen om dit aan te leren, en soms moet je eerst door wat pijn heen voordat je je weer goed kunt voelen. Daarmee bedoel ik dat het kan zijn dat je bijvoorbeeld wat (onverwerkt) verdriet dient te voelen.
Ons altijd alleen maar goed voelen kan haast niet, we zijn geen teletubbies. Als mens dien je soms even door iets zwaars te gaan, waarna je het lichte en fijne weer meer kunt waarderen. Lief zijn voor jezelf op zowel de zware als lichte dagen: dat is ware
zelfliefde. Door licht en donker beide te omarmen: kunnen we genieten van het geheel.

Fysieke detox

Nu veel van ons (waaronder ik) letterlijk wat zwaarder zijn geworden door de afgelopen feestdagen maar misschien ook wel door lockdown eetbuien, kan het geen kwaad om naast doorvoelen en zelfliefde beoefenen even een fysieke detox te doen. Het is weer
tijd om af te kicken van al dat ongezonde en heerlijke eten en langzaam aan of gewoon in een keer te detoxen. Eerst nog een goede afronding met champagne en oliebollen mag natuurlijk. Daarna is het dan wel écht tijd voor bodycare.

Aandacht en liefde

Ons lichaam zit na het eten van al die soorten vetten, koolhydraten en al dat andere lekkere vol met afvalstoffen. Het lichaam is de tempel van onze ziel en verdient eigenlijk naast (tijdelijk) gezond eten, ook dagelijkse verzorging. Want laten we eerlijk zijn, het lichaam gaat langer en mooier door als we het goed verzorgen.
Onlangs had ik last van een muisarm en kon daardoor veel minder doen, daardoor werd ik mij bewust van hoe dankbaar ik mag zijn met mijn lichaam dat maar gaat en staat en mij overal heen brengt waar ik heen wil gaan. Maar dat is dus niet eindeloos en zonder grenzen, voor niemand niet. Ons lichaam wilt aandacht en liefde. Als je een huisplant geen water geeft, gaat het in de
meeste gevallen na verloop van tijd dood of raakt het ‘op’.

Ons lichaam heeft ook, en vooral tijdens en na hard werken, wat extra verzorging nodig. En natuurlijk kun je kiezen om een aantal weken even helemaal gezond te doen en je lijf een blijk van waardering te geven op die manier, heerlijk en zeker doen! Dit kan natuurlijk het beste met het nieuwe boek van Fayah: Killerbody Lifestyle.

Wondermiddel: kuruma

Wat je daarnaast óók kunt doen en wat echt aan te raden is: iedere dag wat van het natuurlijke wondermiddel kurkuma nemen. Het is ontstekingsremmend, verlaagd de slechte cholesterol, bevordert de spijsvertering, werkt ontgiftend, verbeterd het geheugen en naast dit moois verminderd het ook depressieve gevoelens. Kurkuma is echt goed voor 100 positieve dingen en gaat 100 negatieve toxic dingen tegen. Het dagelijks innemen van de druppeltjes is een soort van liefde. Liefde is niet wat je zegt maar wat je doet aan je lichaam.

Meer weten over gastblogger Shanti Schiks?
www.shantischiks.nl of volg haar op Instagram.