Huid verjongen met cosmetica kan dat?

Samenwerken vanuit mijn overtuiging dat een merk echt levert wat ik geloof. Wij influencers krijgen van alles aangeboden. Elke keer opnieuw werk ik echter alleen samen met merken waar ik 100% achter sta. Vorig jaar werd ik door Friends of the Brands uitgenodigd voor een influencer trip naar Spanje, georganiseerd in samenwerking met het cosmetische merk Muze. We kregen uitleg over de producten en ontvingen veel samples. Tot verbazing van velen, waaronder Dyantha Brooks, waren ikzelf en zij de enigen die niets opsmeerden. Ik geloof namelijk niet in topische producten, maar eerder in onderhoud door middel van levensstijl en supplementen. Ik neem trouw vitamine C en MSM voor mijn huid, en slik periodes ook MNM 9 verjongingssupplementen. Verder eet ik gezond en slaap ik veel.

Chemicaliën De reden dat ik niets opsmeer, zelfs niet op mijn lichaam, is omdat de meeste producten chemicaliën en parfums bevatten die juist veroudering en schade veroorzaken. Denk hierbij aan microplastics en ingrediënten die je hormoonhuishouding verstoren. Daarnaast zitten crèmes vaak vol met siliconen, die weliswaar lekker aanvoelen bij het aanbrengen, maar niets doen voor je huid. Mijn moeder leerde me altijd om rozen crème van de Tuinen te gebruiken en maakte ons al vroeg bewust van de schadelijke effecten van parfum en conserveermiddelen die in de meeste cosmetica zitten.

MUZE

Tijdens het testen van Muze kregen we eerst een workshop waarbij we de producten mochten uitproberen. Omdat ik normaal gesproken niet smeer, werd mijn huid helemaal rood van de vitamine C druppels. Alle producten van Muze zijn hoog geconcentreerd omdat er geen water aan toegevoegd is en ze alleen maar werkende ingrediënten bevatten. Mijn huid moest daar even aan wennen, maar al snel merkte ik een mega glow. Patty Brard bleef herhalen hoeveel beter ik er de dag erna uitzag en toen dacht ik, weet je, Fajah, ik ga gewoon een tijdje smeren en kijken wat het doet.

RESULTAAT

Allereerst geniet ik van de prachtige producten, die mooi staan in mijn badkamer. Daarnaast ontvang ik veel complimenten over mijn huid. Ik heb meerdere blogs geschreven over verjonging en geloof dat alles elkaar versterkt, inclusief trauma-heling, wat een grote invloed heeft op hoe je eruitziet. Je kunt altijd aan iemands gezicht zien of hij een zwaar leven heeft gehad. Sinds ik zaken uit mijn verleden heb opgeruimd, voel ik me lichter en zie ik er beter uit. Ook maak ik gebruik van laserbehandelingen. Ik heb de ulthera nu twee keer gedaan, deze laser stimuleert de aanmaak van collageen. Toch valt het op dat ik er de laatste tijd nog wat beter uitzie. Natuurlijk speelt make-up en belichting ook een rol (tijdens de podcast), maar velen dachten dat ik een cosmetische ingreep had ondergaan. Dit is absoluut niet het geval. Ik gebruik twee keer per jaar botox in mijn voorhoofd en dat is het. Ik besefte me dat wat de dames van Muze beloofden werkelijkheid werd. Ik zie er echt beter uit nu ik een half jaar smeer.

SAMENWERKING

Ik trok mijn stoute schoenen aan en benaderde de dames voor een samenwerking. Normaal gesproken is dat natuurlijk andersom, maar omdat ik zo enthousiast ben, dacht ik, waarom niet gewoon vragen. Ik leerde meteen dat ze naast hun eigen lijn ook hoogwaardige producten voor anderen produceren. Het leuke hiervan is dat we een zonnebrandcrème hebben ontwikkeld zonder conservering en helemaal puur. Deze komt onder MKBM volgend jaar uit. Ik leerde zoveel meer over Muze en wil dit met liefde aan jullie doorgeven. Als je vanaf het moment dat je verslechtering van je huid ziet begint met smeren, ben je aan de late kant. Ik zal wekelijks verschillende producten uitlichten op mijn platform, inclusief een kortingscode voor het proefpakket.

MUZE IN HET KORT

Muze is een Nederlands skincare merk, opgericht door drie vrouwen bij Cosmetize. Ze produceren en verkopen hun producten rechtstreeks online, zonder tussenpersonen, waardoor ze de kosten laag kunnen houden. Alle producten zijn toekomstbestendig, vrij van microplastics, parfum en hormoonverstorende stoffen, en genderneutraal. Muze richt zich op effectieve ingrediënten die de huid stimuleren om te vernieuwen en regenereren, in plaats van alleen te pamperen. Klanten beoordelen Muze met een 9,2 en ze hebben zelfs een Dutch Beauty Award gewonnen voor beste Nederlandse skincare.