Intuïtief eten wat is dat?

Ik ben Henrike Weerstand, ik heb een eigen praktijk als Psycholoog en Coach. Ik help mensen dagelijks in het hervinden van het vertrouwen in hun zelf, nadat ze heftige dingen hebben mee gemaakt of emotioneel zware tijden hebben gehad.

Emotie eten

Twee jaar terug ontdekte ik hoe emoties en eten met elkaar verbonden zijn. En hoe veel mensen worstelen met hun lichaam en emotie eten. Dat het vertrouwen in jezelf en in eten een belangrijke stap kan zijn in het herstellen en doorbreken van patronen. Ik help en werk in het herstellen van het vertrouwen en de relatie met jezelf. Ik merkte dat mijn werkwijze ook werkte voor de relatie die mensen hebben met eten, zo is het boek intuïtief eten ontstaan.

Intuïtief eten

Je eetpatroon is vaak een spiegel van hoe jij vind dat het leven werkt. Dus als jij vind dat jij je bord leeg moet eten, dan zul je je werkzaamheden ook afmaken. Alles doen in huis wat gedaan moet worden. Net zolang tot je niet meer kunt.

Als jij niet durft te kiezen voor wat je lekker vind, dan zul je misschien ook in het dagelijks leven moeite hebben om te kiezen voor je passies en voor je behoeften. Je doet wat je vind dat er gedaan moet worden. Langzaam aan neemt het plezier dat je ervaart af, ook merk je dat je niet  meer kunt genieten. Het leven wordt een sleur.

Het gevolg is dat we eten wat er voorbij komt, we onszelf niet meer vertrouwen als er eten om ons heen is. Je oordeel over jezelf zal steeds negatiever worden en je hebt het gevoel dat je de grip verliest.

Door deze negatieve ervaringen zie ik de angst vaak groeien. Bang om aan te komen, bang voor controle verlies, angst om overweldigd te worden door emoties, bang om in een burn-out te komen.

Intuïtief eten kan een manier zijn om jezelf van deze angsten te bevrijden.

Intuïtief eten gaat over trouw zijn aan jezelf en vriendelijk voor jezelf zijn. Jezelf leren kennen en luisteren naar jezelf, zodat je weer leert geloven in jezelf.  Het gaat over goedheid en vrede. Zachtmoedigheid, dit is dat je zowel jezelf veiligheid en troost bied en jezelf uitdaagt om nieuwe dingen te gaan proberen. Zodat je angsten kun overwinnen. Zodat je weer kan genieten en vreugde kunt ervaren in je leven en ook als je eet. Ook gaat het over jezelf leren beheersen. Dat je kiest voor wat echt belangrijk is voor jezelf en niet voor het goede gevoel van dit moment.

We beschrijven het in dit recept:

Wil je dit ook ervaren? Meer op onze Instagram www.instagram.com/intuitiefleven/ en op onze website www.intuitieflevenacademie.nl

Wil je in gesprek met mij of weten wat ik kan betekenen voor jou? Kijk op www.coach-psycholoog.nl of volg mij op instagram www.instagram.com/henrikeweerstand/

Bestel nu het nieuwe boek van Faya: Killerbody Lifestyle, waarin wij hebben samengewerkt!