Je eetpatroon veranderen met behulp van hypnose

Hele zakken chips, koek en snoep wegwerken of van die vervelende vreetbuiten. Dit herkennen we allemaal. Soms kan je hierdoor blijven schommelen in je gewicht. Herkenbaar? Ook Deborah herkende zichzelf in deze situatie. Na diverse diëten, healthy lifestyle keuzes en veel sporten was ze al ruim 50 kilo afgevallen. Een prachtige prestatie! Echter, bleef Deborah schommelen in haar gewicht. Haar oog viel op onze hypnose tapes. In deze blog deelt ze haar ervaring.

Waarom ben je aan de hypnose tapes begonnen?

Ongeveer zeven jaar geleden woog ik 130 kilo. Na verschillende diëten, gezonde levensstijl keuzes en veel sporten was ik al goed op weg. Ik viel 50 kilo af. Ondanks deze mooie stap bleef ik schommelen. De ene keer was ik heel streng bezig en de andere keer at ik alles op wat er in huis was. Of ik dat nou lekker vond of niet. Mijn oog viel op de MKBM hypnose tape voor het aanpakken van eetgewoontes. Een hypnose tape die mijn eetgewoontes zou kunnen aanpakken, hoe fijn zou dat zijn?! Geen vreetbuiten meer en hele zakken chips, koek of snoep wegwerken. Ik was nog nooit onder hypnose geweest dus spannend leek het mij wel. Ik vroeg mij af hoe het zou zijn, want de hypnotiseur is niet fysiek aanwezig. Zou het wel werken? Deze vragen kan je natuurlijk alleen beantwoorden als je het gewoon gaat doen! Dus dat heb ik gedaan.

Hoe heb je de hypnose tapes ervaren?

Voordat je begint ga je natuurlijk nadenken over wat je wilt bereiken. Ik was op dat moment, sinds ik begonnen was met afvallen, op mijn zwaarst. Al gauw gaf ik het thuiszitten door Corona de schuld. Maar ik moest wel eerlijk zijn tegen mezelf. Mijn zwakke punten herkennen en aanpakken! Als ik een keer chips of chocolade wil eten zou ik tevreden willen zijn met een schaaltje of een stukje, in plaats van hele zakken of repen. Ik wilde kappen met die vreetbuien als ik niet lekker in mijn vel zat. Ik wilde vooral lekker stabiel op mijn gewicht blijven.

Tijdens het volgen van de hypnose tapes heb ik een logboek bijgehouden.

Mijn logboek

Dag 1

De eerste sessie was nog wat onhandig. Ik heb ervoor gekozen om de tapes in de avond te luisteren. Dan kan ik even een momentje van rust nemen aan het einde van een drukke dag. Het was fijn om de bekende stem van Fajah te horen, want je weet toch niet helemaal wat je te wachten staat. Ik had de hypnose tapes op mijn telefoon staan maar dat was niet echt slim. De tapes werden 3x onderbroken ook al had ik mijn mobiele gegevens uitstaan. Ik had mijzelf wel verbaasd, deze eerste dag. Verbaast dat ik de rust had gevonden om te blijven liggen want als iemand druk in zijn hoofd is, dan ben ik dat wel.

Dag 3

Ik zit er lekker in. Het luisteren van de hypnose tapes zit in mijn routine en ik merk al dat het invloed heeft op mijn voedingspatroon. Ik ben bewuster van wat ik eet, grijp sneller naar wat gezonds en denk meer na over mijn keuzes. Interessant!

Dag 7

Vandaag ben ik de hele dag thuis geweest. Dit zijn normaal de dagen dat ik door huis ren om van alles en nog wat te eten. Mijn zoon heeft een voorraad chips op zijn kamer liggen, waarvan ik precies weet waar het ligt. Eerlijk is eerlijk… ik liep wel naar zijn kamer. Toch was er een stemmetje in mijn hoofd die mij ervan weerhield, om aan de chips te beginnen. Ben ik er nu zelf bewust van of ben ik in de ban van hypnose? Hoe dan ook – het gaat goed!

Dag 14

Ik begin al echt een verandering te merken in mijn eetgewoonte. Ik lijk sneller vol te zitten en heb geen behoefte om te snacken. Ook zit ik weer helemaal in mijn sportritme en merk onbewust een motiverende stem in mijn hoofd. Deze stem motiveert om tijdens het sporten net een stapje meer te doen. Love it!

Dag 21

Ik moet mij de afgelopen dagen ertoe zetten om de tapes te luisteren. Misschien ook omdat ik heel nieuwsgierig ben hoe het straks allemaal gaat, als je het alleen moet doen. Ik heb de tapes nu ook een aantal keer in de ochtend geluisterd. In de avond is wel mijn favoriet omdat het een fijn moment is vlak voor het slapen gaan. Het gaat gelukkig nog steeds erg goed! Geen behoefte aan lekkers, geeneens chocolade terwijl ik daar normaal wel zwaar behoefte aan heb. Nog een week te gaan. We gaan ervoor!

Dag 25

Vandaag stond ik in de supermarkt en kocht ik een pak koekjes. Daar heb ik zin in! Terwijl ik naar huis fietste voelde ik mij schuldig. Ik weet van mijzelf; als dat pak opengaat dan gaat alles ook op. Het leek wel een gevecht tussen goed en kwaad. Als iemand mij op de fiets had gezien dan zouden ze mij voor gek verklaren, want ik was echt in gesprek met mezelf. Thuis aangekomen ging dit gesprek nog even verder. Uiteindelijk heb ik een paar koekjes gegeten en de rest netjes weggezet. De koekjes heb ik daarna niet meer aangeraakt. Wauw, dat zijn de vorderingen waar ik versteld van sta!

Dag 30

De laatste dag. Wat een ervaring was dit! Ondanks dat het soms een opgave was, ga ik het ook wel missen. Ik ben benieuwd naar wat de uitwerking van de tapes gaat zijn. De afgelopen 30 dagen heb ik veel zien veranderen.

En… hoe nu verder?

Inmiddels zijn we twee weken verder en het gaat nog steeds super goed. Mijn voeding is op orde en sporten is inmiddels een vast onderdeel in mijn routine. De vreetbuiten zijn ook weggebleven! Ik ben van mening dat als je ergens trek in hebt, je het vooral moet eten. Doe dit wel met mate en eerlijk. Zelf heb ik er nog geen behoefte aan gehad.

Welke tip zou je willen meegeven?

De weegschaal doet er niet toe! Het gaat erom hoe je je voelt. Wat is mooier dan resultaat zien in de spiegel? Je gelukkig voelen met het beeld dat je in de spiegel ziet. Een weegschaal heeft mij regelmatig gefrustreerd, omdat ik dan maar een halve kilo was afgevallen. Sta stil bij de keuzes die je maakt en waarom.

Ik ben blij dat ik de tapes hebt gevolgd ondanks dat ik in het begin sceptisch was. Het heeft mij echt geholpen en ik zou het zeker aanraden om te doen. Juist omdat het zo’n positief effect heeft gehad op mijn denkwijze. Je staat stil bij je keuzes en bent daar onbewust mee bezig. Ik zou zeggen doen, open mind en jezelf overgeven.

Wil jij meer weten over de hypnose tapes die ik in samenwerking met hypnotherapeut Rasti Rostelli heb ontwikkeld? Klik hier!