Magnesium zout een “must have” voor je gezondheid

Een nieuw onderwerp waar ik nog niet eerder over geschreven heb in een blog, maar met ontzettend veel goede eigenschappen voor onze gezondheid. In deze blog vind je alles omtrent magnesium zout. Waarom, welke eigenschappen en op welke manier kun je de voordelen van magnesium tot je nemen. 

Functies van magnesium

In ons lichaam is magnesium een bestanddeel van ontzettend veel enzymen en daarnaast een activator binnen meer dan 300 stofwisselingsreacties. Je kunt hierbij denken aan celgroei, celdeling, celmembraanbescherming en energieproductie. Daarnaast ondersteund magnesium ook het proces waarbij zenuwimpulsen overgedragen worden tussen zenuwcellen. Dat betekent dat magnesium ook van groot belang is voor je spieren, zoals de hartspier, longspieren en de spieren in je maag en darmen. Elke cel van ons lichaam heeft magnesium nodig, want zonder dit kunnen je zenuwen, spieren, hersenen, en hart niet functioneren. Magnesium is een mineraal wat zorgt voor ontspanning. Samen met water en zuurstof zijn het drie essentiële levensstoffen.

Magnesium wordt daarom ook wel “de vonk van het leven” genoemd. Het ondersteunt het lichaam bij het aanmaken van melatonine, een stofje wat slaap bevordert en stress kan verminderen. Daarnaast helpt magnesium bij het afbreken van cortisol. Cortisol is het hormoon wat o.a. stress veroorzaakt. En juist dit is belangrijk als het gaat om het verbeteren van je immuunsysteem. Wanneer je langdurig een hoog cortisol gehalte in je lichaam hebt, onderdrukt dat je immuunsysteem. Daarnaast heeft een te hoog cortisol gehalte ook invloed op de mate waarin je lichaam collageen aanmaakt en de ontwikkeling van je spieren afremt.

Opname van magnesium

Onderzoekers hebben laten zien dat magnesium het gemakkelijkst en het best wordt opgenomen door de huid. Lang geleden, in de zeventiende eeuw, werd magnesium zout op een lege maag ingenomen. Inmiddels weten we dat het beter via de huid opgenomen wordt.

Nu we weten dat de opname van magnesium het beste via de huid opgenomen kan worden, gaan we een stapje verder en kijken we naar welk deel van onze huid het beste is. Het klinkt in eerste instantie wellicht vreemd, maar onder je voeten wordt magnesium het beste opgenomen.

Door het magnesium zout via de onderkant van de voeten op te laten nemen, worden de stoffen sneller in het lichaam gebracht omdat de poriën onder je voeten groter zijn. Daarnaast hebben we onder onze voeten geen talg- en zweetklieren wat betekent dat er geen talklaagje op de huid zit, waardoor het gemakkelijker opgenomen wordt.
Ten slotte reflexologie. In reflexologie wordt uitgelegd dat alle organen in ons lichaam en daarmee ook de functies in verbinding staan met reflexpunten. Die reflexpunten bevinden zich onder onze voetzolen. Door magnesium zout onder je voeten aan te brengen, is het mogelijk dat het magnesium daardoor een sterker en gunstiger effect heeft op specifieke delen van ons lichaam.

Wil je ons MKBM Himalaya Magnesium bestellen en meer info erover lezen? Klik hier!

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate_(medical_use)

https://holistik.nl/epsom-zout-gezond/

https://degoednieuwskrant.nl/nieuws/gezondheid/2972-redenen-om-een-bad-met-magnesium-zout-te-nemen

https://goedgezond.info/2015/10/29/redenen-bad-epsom-magnesium-zout/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Magnesiumsulfaat

https://health.clevelandclinic.org/7-things-you-probably-didnt-know-about-epsom-salt/

https://www.dr-jetskeultee.nl/baden-magnesium-hoe-heilzaam-is/