Mijn persoonlijke keto-ervaring: van 57 naar 54 kilo in tweeënhalve week

Nu hoor ik je denken, “jij hoeft toch niet af te vallen?” Ik ben normaal altijd 55 kilo, maar was de laatste tijd wat aangekomen. Ik ben blij dat die twee kilo er zo afvlogen toen ik naast het vasten ook keto heb toegepast in mijn levensstijl. Het doel is nu niet om meer af te vallen, maar wel om mijn vetpercentage op mijn benen te verlagen. Ik heb heel veel dingen geprobeerd en altijd getraind, ben nooit echt dik geweest, schommel meestal tussen 3 kilo op en af, maar één ding is mij nog nooit gelukt en dat is droge hamstrings.

Toen ik begon met vasten, raakte ik erg gemotiveerd door de gezondheidsvoordelen. Na wat onderzoek ontdekte ik ook dat je door middel van vasten vet kan verliezen op plekken waarvan je normaal gesproken nooit zou denken dat je daar vet zou verliezen. Terwijl ik eigenlijk prima was met het feit dat mijn benen elk jaar opnieuw moeten cuppen om cellulite te reduceren, of dat ik nooit echt lijnen in mijn benen zag. Maar toen ik alle podcasts omtrent vasten aan het verslinden was, merkte ik een enorme motivatie opkomen. Wat als vasten mij nu voor het eerst in mijn leven droge hamstrings zou opleveren? Wat als ik toch de lijnen in mijn bovenbenen zou kunnen krijgen op 43-jarige leeftijd? Ik heb echt alle soorten diëten uitgeprobeerd, maar dit heb ik nooit echt de kans gegeven. Ik leerde dat vasten pas vasten is als je er keto bij eet. Dan maak je van je lichaam een vetverbrandingsmachine.

De eerste twee maanden heb ik het zonder keto ge vast. Ik moest  wennen aan het vasten en het eigen maken. Ik voelde me al veel energieker, ben elke dag om 06:00 uur wakker en alert. Ook zag ik dat mijn armen droger werden. Echter, toen ik nu tweeënhalve week geleden begon met keto eten in mijn food window, zag ik mijn vetpercentage bijna letterlijk voor de spiegel verminderen. Ik ben nu 2,5 kilo lichter en ook wel een beetje volume aan de bovenkant van mijn billen kwijt. Dat is niet helemaal de bedoeling, dus ik let heel erg op mijn eiwitinname. Ik neem elke avond de killerbody vegan banaan shake die je kan nemen tijdens het keto-dieet. Daarnaast eet ik veel kip, vlees en haring, etc.

Ik wil geen gewicht meer verliezen, maar wel vet vervangen door spiermassa. Op 14 augustus heb ik een sportshoot gepland staan. Dit was niet nodig geweest voor mijn motivatie, want mijn motivatie is de spiegel op dit moment.

Vasten tijdens je cycles 

Ik vast niet in de week voor mijn menstruatie. Dit is voor vrouwen minder goed, aangezien het hormoon progesteron daar niet zo goed op gaat. Dat bouwt op vanaf dag 19 in je cyclus en dat heeft suikers nodig. Ik eet in die week 150 gram koolhydraten en dat houdt in dat ik die week dus niet keto eet. Die week is ook wel de week waar ik een beetje naar uitkijk. Nooit gedacht dat ik zou uitkijken naar mijn PMS-week, maar alleen maar vlees, kip en groenten vind ik persoonlijk niet vier weken per maand vol te houden. Nu met die stopweek is het voor mij geweldig om als levensstijl toe te passen.

Omdat ik voor jullie altijd maak wat ik zelf ook doe, heb ik een keto-pakket gemaakt: twee weekmenu’s inclusief recepten, de proteïne shake voor in de avond, de slimming voor de creatine en de energy booster zodat je eventuele dipjes voorkomt en lekker actief blijft.