Nieuwe gast trainer! The Lazy Gym

The Lazy Gym

Hoi, mijn naam is Sarah. Naast Founder van The Lazy Gym ben ik moeder van 3 kinderen en heb ik door de jaren heen opleidingen zoals Fysiotherapie, ZwangerFit, Mylogenics Advanced, Kettlebell en sport gerelateerde specialisaties afgerond. Eén van de redenen dat ik een online sportschool ben begonnen, is omdat het simpel gezegd met onze gezin- en werksituatie voor mij geen optie is om op gezette tijden, of in de avonden, meerdere keren per week buitenshuis te trainen.

Kort en effectief

Om zelf sterk, soepel en fit te blijven zal ook ik 15 minuten per keer moeten blijven trainen. Vanuit die gedachte, kennis, ervaring en creativiteit, ontstond The Lazy Gym. De trainingen die ik maak, voer ik zelf ook dagelijks uit. Train jij samen met mij mee?

Om kracht op te bouwen maak ik veelal gebruik van compound oefeningen. Ook wel bekend als dé basis voor krachtopbouw. Naast kracht hecht ik veel waarde aan functioneel trainen. Door middel van functionele trainingen verbeter je jouw kracht, mobiliteit en het vermogen om volop te blijven genieten van activiteiten buiten je sportlessen om.

Bijvoorbeeld de bear-positie, waarbij je op handen en tenen steunt, is één van mijn favorieten. Simpel, effectief en voor iedereen toegankelijk. De ene keer ligt de focus meer op stabiliteit, de andere keer op evenwicht, coördinatie, spieruithoudingsvermogen of mobiliteit.

Opbouw en herhaling

Omdat iedereen vanuit zijn of haar eigen basisconditie start, heb ik een balans gezocht tussen herkenbare en meer uitdagendere oefeningen. Heb vooral plezier en doe mee wat je mee kunt doen. Stap voor stap richting een echte Slow Flow, hoe leuk is dat!
We starten allereerst met een 4-weekse Bodyweight programma, waarbij we ons richten op het verbeteren van de mobiliteit, balans, coördinatie, spieruithoudingsvermogen, een vleugje kracht en een knipoog naar veel plezier.
Heb je alle trainingen van het Bodyweight programma afgerond? Stroom dan samen met mij mee door naar de Kettlebell en de Fitness Hula Hoop workouts.
Wil je meer van The Lazy Gym volgen? Bekijk haar Instagram en volg haar trainingen hier!