Selfcare vanuit het onderbewustzijn

Het topic van gastblogger Shanti (het zusje van Faya) is zelfliefde. Ze schreef er een het boek over: De kracht van Zelfliefde en heeft onlangs een online zelfliefde cursus gelanceerd. Iedere week deelt ze met ons ervaringen, tips en bovenal laat zij met luchtigheid zien dat zelfliefde een reis is zonder eindbestemming.

Hypnose Tapes

Met enthousiaste nieuwsgierigheid ben ik gister aan een hypnosetape begonnen van mijn zus Faya. Samen met Rasti Rostelli ontwikkelde zij drie hypnose tapes. Één om van verslavingen af te komen, één om slechte eetgewoonten om te zetten in gezonde eetgewoonten en één voor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. De tape met het topic zelfvertrouwen en eigenwaarde spreekt mij het meest aan omdat zelfliefde het onderwerp is waar ik over schrijf en waar ik veel interesse in heb.

Patronen

Ik betrap mijzelf nog geregeld op patronen en valkuilen, zo kan ik nog heel ongeduldig zijn en ook kom ik toch ook echt wel perfectionisme tegen: is het ooit goed genoeg?!
Gelukkig leerde ik dat de essentie van zelfliefde acceptatie is, met vallen en opstaan mag ik als leerling door het leven blijven gaan. Het leven is een leerschool en iedere keer als ik vriendelijk ben en verzacht naar mijzelf, doet de wereld dit terug. Onze innerlijke overtuigingen bepalen écht hoe wij de wereld zien. Als ik mijzelf niet voldoende op waarde schat, hoe kan ik het leven dan op waarde schatten?

Onderbewustzijn

Veel van de overtuigingen die we hebben zijn onbewust. Met hypnose kom je in het onderbewustzijn: daar waar oude overtuigingen opgeslagen liggen die we bijvoorbeeld in onze jeugd hebben geleerd, waar we ons vaak niet eens bewust van zijn. Onbewuste overtuigingen uit je jeugd saboteren jouw geluk. Kom je steeds weer dezelfde struikelblokken/ongezonde eetgewoonten/dysfunctionele relaties/patronen tegen in jouw leven: dan kan hypnose daarin een verschil maken. Je onderbewustzijn wordt positief verandert waardoor de dingen die niet lekker gingen ineens wel lukken of verbeteren.
Dat kan natuurlijk nooit kwaad!

Selfcare

Als ik deze eerste keer luister naar de tape lukt het mij vrij snel om in ontspanning te komen, ik lig op de bank en heb voor de extra ontspanning lekker een dekentje over mij heen gelegd. Verder is het aangenaam stil in huis en dat is fijn want stilte wordt aangeraden tijdens de 30 minuten durende sessie. Wat een heerlijk vooruitzicht om mijzelf de komende 30 dagen dit moment van selfcare te geven! Ik vind het nu al top.

Spiegel voorgehouden

Rasti Rostelli heeft duidelijk jaren ervaring en is niet voor niets een bekende hypnose therapeut want binnen no time merk ik dat er tranen over mijn wangen rollen. Het raakt me: ik die altijd maar preekt, schrijft en roept dat je altijd eerst van jezelf dient te houden krijg deze woorden nu terug gespiegeld in deze hypnosetape. De woorden komen binnen. Ik voel dat ik soms best wat milder en positiever mag zijn naar mijzelf. Mijn jeugd was niet gemakkelijk en ondanks dat ik zelfliefde op volwassen leeftijd echt heb ontdekt, ben ik er heilig van overtuigd dat ook ik in mijn jeugd overtuigingen heb opgedaan van niet goed genoeg zijn.

Ik ben soms nog zo streng voor mezelf en verstop me op bepaalde levensgebieden waar ik veel meer zou willen shinen. Ik voel dat het echt tijd is om op álle terreinen te mogen shinen en om mijzelf ieder moment van de dag op waarde te schatten.
Wat ben ik blij dat ik aan deze tape ben begonnen, we kunnen niet altijd alles alleen en zelfliefde betekent soms ook even en misschien wel juíst kwetsbaar durven zijn en hulp toelaten.

Ontspanning

Eerder heb ik ooit hypnose geprobeerd, echter toen kwam ik niet in deze ontspanning. Het is een prettig gegeven dat ik nu lekker thuis in mijzelf kan keren en door mijn koptelefoon de stem kan beluisteren van de ervaren Rasti Rostelli. In mijn veilige eigen omgeving kom ik toch het beste in die ontspanning.

Na het luisteren loop ik zoals aangegeven in de tape meteen richting spiegel om te zeggen dat ik goed genoeg ben en ook, wat inmiddels alweer veel te lang geleden is, zeg ik dat ik van mijzelf houd.

Wil jij ook met je onderbewustzijn aan de slag en bepaalde patronen doorbreken? Bestel de hypnose tapes hier! Volg gastblogger @shantischiks op Instagram of bestel haar boek over zelfliefde.