Betere vetverbranding en meer spieropbouw door ‘Feesten en Vasten’

/, MKBM Lifestyle/Betere vetverbranding en meer spieropbouw door ‘Feesten en Vasten’
Betere vetverbranding en meer spieropbouw door ‘Feesten en Vasten’

Project Description

Gezond, fit en sterk zijn bereik je door je lichaam regelmatig bloot te stellen aan kortdurende, natuurlijke prikkels. Training is daar een bekend voorbeeld van.

Bij krachttraining breng je eigenlijk tijdelijk schade aan je spieren aan. Je lichaam reageert daarop door de spieren sterker te maken zodat het voorbereid is op de volgende trainingsprikkel. Wanneer je op de juiste manier traint en op het goede moment de volgende trainingsprikkel uitdeelt, word je lijf sterker. Dat noem je supercompensatie.

Onze voorouders werden regelmatig op de proef gesteld door hun omgeving en natuurlijke tegenstanders. Dat zorgde dat ze sterker, gezonder en slimmer werden en heeft ons gebracht tot waar we nu zijn.

Wanneer jij tot die personen behoort die op de juiste manier traint en ook voldoende rust neemt om te herstellen ben je al voor een groot gedeelte goed bezig.

Maar er zijn meer manieren om je lijf uit te dagen en te prikkelen. Een van die methodes is feesten en vasten, afgeleid van het fenomeen ‘feast or famine’; door overvloed en schaarste af te wisselen word je gezonder, sterker en gaat je lichaam naar een optimale vetverbranding.

Een van de belangrijkste pijlers is het intermittent fasting; periodiek vasten.

Wanneer je dit op de goede manier toepast heeft dit een positieve invloed op je immuunsysteem, je hersenen, humeur, hormonen en energie.

Daarnaast zorgt periodiek vasten voor een verhoogde productie van HGH; menselijk groeihormoon dat ook wel bekend staat als het ‘fitness’, ‘-verjongings-‘, of ‘vetverbrandingshormoon’, omdat het zorgt voor een betere vetverbranding en meer spieropbouw.

In het boek ‘Eet je Fit’, waarvan ik het eerste exemplaar mocht overhandigen aan Fajah, vertel ik uitgebreid over deze methode.

Het is het eerste, meeste complete, Nederlandse boek over dit onderwerp met een stappenplan, schema’s, uitleg, achtergrondinformatie en heel veel lekkere en makkelijk te maken recepten.

José van Riele, die de foodfotografie verzorgde voor Killerbody 2, maakt de sfeervolle foto’s.

Het boek is nu te koop in de MKBMshop voor € 19,95

Aftermovie presentatie Eet je Fit

Nanneke Schreurs

Details