fbpx

Blijf jong en vrolijk met testosteron!

//Blijf jong en vrolijk met testosteron!
Blijf jong en vrolijk met testosteron!

Project Description

Waarom ook vrouwen, de testosteron moeten boosten.
Ik hoor je denken, dat is toch voor die mannelijke spierbundels? Nee Killerbodies, zowel mannen als vrouwen maken van nature testosteron aan en dat doet ons lichaam niet voor niets. Dit stofje brengt mega veel voordelen met zich mee.. Boost je testosteron met deze tips!

Allereerst: wat is testosteron?
Testosteron in een hormoon, dat bijdraagt aan onder andere een positieve stemming, optimale stofwisseling en een goed libido. Wie wil dit niet?! Bovendien zorgt een goede testosteronspiegel voor het behouden van een gezond gewicht en lichaamscompositie. Wij vrouwen rennen meestal hard weg zodra we het woord testosteron horen. Puur omdat we dit associëren met behaarde en gespierde vrouwen waarvan de borsten weg zijn. Goed om te weten: een vrouw maakt van nature lang niet zoveel aan als een man, oftewel dit is maar 10% van wat de man aanmaakt!

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op een gezonde testosteronspiegel. Wel eens van aromatase gehoord? Vrouwen met meer vet op de heupen en benen kennen dit wellicht. Dat betekent dat het testosteron omgezet wordt in oestrogeen. Dit kan leiden tot oestrogeendominantie, hiermee heb je een verhoogd risico op verschillende kankersoorten. Wanneer je eind 30 bent kan de aanmaak van testosteron minder worden. Maar naast leeftijd spelen er ook andere factoren een rol. Stress wordt veroorzaakt door het hormoon cortisol. Dit hormoon en testosteron botsen. Dus als je veel strest gaat het ten koste van je testosteron. En niet te vergeten: voeding.

Tip 1: krachttraining
Hoe simpel en natuurlijk kan het zijn; doe regelmatig aan intensieve krachttrainingen. Why? Bewegen is goed, maar door dagelijks aan krachttraining te doen, activeer je de testosteronproductie. Voldoende rust pakken is misschien nog belangrijker. Anders kamp je met een averechts effect.

Tip 2: gevarieerde voeding en geen suikers!
Gezonde voeding is reuze belangrijk en dit wordt nog wel eens onderschat. Cholesterol is bijvoorbeeld de bouwstof van geslachtshormonen. Neem dan ook voeding met gezonde vetten zoals avocado, olijfolie en vlees. Suiker is een no go! Dit mag je helemaal skippen. Door suiker te eten, wordt er meer insuline aangemaakt met als gevolg weinig testosteron.

Tip 3: voorkom stress
Je staat er nauwelijks bij stil maar een goede ademhaling is essentieel om minder stress te ervaren. Zonet zei ik het al even: het stresshormoon cortisol en testosteron staan lijnrecht tegenover elkaar. Ook voldoende slaap is belangrijk. Slaap jij te weinig dan verstoort dat de testosteron-aanmaak.

Tip 4: Goede supplementen
Zink en magnesium zijn bevorderlijk voor de testosteronproductie. Gebruik daarnaast Whey producten. Zoals de Whey Complete of BCAA met een hoger gehalte aan leucine. Dit stimuleert de testosteronproductie in combinatie met trainen.

At last but not least: duik het bed in met je lover! Seks en opwinding verhogen de testosteron.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: