Project Description

Cupping iets voor jou?

Tegenwoordig heb je zeer veel uiteenlopende massages/behandelingen die lichamelijke klachten kunnen verhelpen. Iedereen heeft wel eens gehoord van acupunctuur, hot stone massage, sport massage en nog veel meer van dit alles. Wellicht is cupping daarentegen nog vrij onbekend voor jou. Op het eerste gezicht lijkt het een vrij pijnlijke behandeling, maar deze pijn is te verdragen en heeft als doelstelling algehele ontspanning.
Oorspronkelijk komt cupping uit de Chinese geneeskunde. Een ander woord voor cupping is ook wel Hijama, refererend naar het Arabische woord voor zuigen. Het woord is zeer terecht gekozen aangezien tijdens deze behandeling je huid vacuüm wordt getrokken. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken met behulp van de cups werkt het zeer diep op de spieren en lichaamsweefsels. Op deze manier raken je spieren en huid goed doorbloed wat ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwijderen. De behandeling lijkt in die zin op acupunctuur aangezien het zich focust op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Door deze behandeling komt er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht wat de kwaliteit van de huid bevordert. Deze behandeling kan op vele plaatsen van het lichaam plaatsvinden zoals: rug, schouders, benen en billen.

CELLULITE

Naast het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam kan cupping ook helpen bij cellulite. Cellulite is namelijk een afvalophoping die het bindweefsel onder de huid verstoord. De afvalophopingen zorgen voor een soort sinaasappelhuid uiterlijk. Cupping zorgt er voor dat het verwijderen van zowel vocht als vet uit de vetcellen makkelijker wordt voor het lichaam. Daarnaast wordt er door deze behandeling elastine en collageen aangemaakt in de huid die de stevigheid van de huid bevordert. De goede doorbloeding die voortkomt uit de masserende beweging zorgt ervoor dat de aanwezige afvalophoping wordt vermindert en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt. Je kan door middel van cupping niet cellulite doen verdwijnen, maar de uiterlijke effecten wel enorm verminderen.

DRY en WET cupping

Er zijn twee methoden bij cupping, namelijk de dry en wet methodes. Bij dry cupping breng je eerst voldoende olie aan voor je de cups laat vacuüm zuigen. Het verschil met wet cupping zit hem in het feit dat er een sneetje wordt aangebracht waar de cup gaat worden aangebracht. Op deze manier vloeit er bloed naar buiten door de zuigende werking van de cups. Hierdoor zouden de slechte stoffen in je bloed naar buiten worden getrokken. Deze wet cupping methode heeft geen bewezen sterker effect dan de dry cupping methode. Na een behandeling met de dry cups zijn er over het algemeen ronde rode/paarse plekken op het lichaam te zien. Schrik niet van deze zogenaamde cup kisses. Een dergelijke cupp kiss is zeer normaal aangezien er veel bloed naar één plek wordt vacuüm getrokken. In de loop van een aantal dagen verdwijnen deze plekken vanzelf weer. Naarmate je de behandeling vaker ondergaat of zelf uitvoert komen deze plekken in een minder heftige hoedanigheid terug.

CONSEQUENT

Net als bij het sporten en afvallen moet je bij cupping ook consequent zijn. Om het gewenste resultaat te behalen wordt dan ook aangeraden om thuis de behandeling zelf met grote regelmaat uit te voeren. Masseer bijvoorbeeld om de dag zo’n 7 a 8 minuten de plekken waar je last hebt van cellulite om de zichtbare effecten hiervan te verminderen. Heb jij dus last van knopen in je spieren of cellulite? Geef het eeuwenoude cupping dan zeker eens een kans! Kijk in onze webshop waar je een set kan aanschaffen met 4 verschillende maten. Hierdoor kan je elk deel van je lichaam goed en intensief masseren. Je kan er ook voor kiezen om het te laten doen door een schoonheidsspecialist echter is dit best wel een investering aangezien je dit wel wekelijks moet doen.

Kijk voor meer cellulite producten op de website mkbmshop.com!