fbpx

De zomer staat voor de deur

/De zomer staat voor de deur
De zomer staat voor de deur

Project Description

De zomer komt eraan! Tijd om nu eindelijk eens die eerste stap naar de sportschool te zetten. Schaamde je jezelf voorgaande jaren als je een drankje ging halen in de Beach Club? Deed je altijd snel iets over je bikini aan? Hield je de hele dag je buik in? Dan weet je dat het nu tijd is voor verandering. Het is nooit te laat, en als je vandaag aan het snoepen bent geweest betekent dat niet dat het morgen geen zin meer heeft om het niet te doen. Elke dag is een nieuwe dag en elke dag kan je dus opnieuw beginnen. Het belangrijkste is dat je niet boos wordt op jezelf. Vergeef jezelf zeg: dat was toen en dit is nu. We leven in het NU.

Heel veel mensen leven in het verleden en roepen continu ‘ik kan het niet’. Ik kan het niet betekent in mijn ogen ‘ik wil het niet’. Je kan in het leven namelijk alles bereiken als je het echt wilt. Kijk niet terug, maar kijk vooruit. Schrijf je doelen op. Leer van je eigen fouten en gebruik ze om valkuilen te verminderen. Stel realistische doelen en zeg nooit meer dat je iets niet kan. Laat niemand je vertellen dat je dromen te groot zijn, dat je ergens niet goed genoeg voor bent of dat je geen talent hebt. Geloof in jezelf en zeg dagelijks ‘ik hou van jou’. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het niet. Van jezelf houden is belangrijk om je doelen te bereiken. Als je je dik, zwak of dom voelt zal je zien dat je niet verder komt in het leven. Het helpt juist om de dingen waar je blij mee bent aan jezelf uit te lichten. Zo kan je beter ‘ik wil slank worden’ dan ‘ik ben dik’ roepen. Je verlegt dan de focus van dik op slank en dat werkt veel beter. Als je steeds maar herhaalt dat je dik bent, focus je de aandacht op dik zijn je krijg er een ongelukkig gevoel van. Door dat ongelukkige gevoel ga je vaak alleen maar meer eten, en blijf je in een cirkel van ellende hangen. Wat je zou moeten doen is focussen op hetgeen waar je wel blij mee bent aan jezelf. Dit geeft je een positief gevoel over jezelf en zo zal je merken dat je minder snel naar eten grijpt.

Waar je aandacht aan schenkt groeit. Dit geldt dus niet alleen als we het hebben over afvallen, maar in alle situaties. Als je bijvoorbeeld gaat roepen ‘ik heb geen geld’ zal je zien dat je dit ook niet snel zal krijgen. Als je focust op wat je wilt gaan verdienen, door bijvoorbeeld elke maand een extra nul op je loonstrookje te tekenen of op te schrijven wat je wil gaan verdienen, zal je zien dat je door de focus te verleggen daadwerkelijk meer gaat verdienen. Ik ben het levende bewijs dat deze manier van denken werkt. Ik kan er wel een boek over schrijven, en misschien doe ik dat ook wel in de toekomst.

Liefs,
Fajah

Ook jij kan het! Begin en maak het af, laat je niet tegen houden door negatieve gedachtes! Het Killerbody dieet heeft meer dan 100.000 mensen geholpen om af te vallen en het kan jou ook helpen, bestel het boek vandaag nog.