Project Description

I have not failed, i’ve just found 10.000 ways that won’t work

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik moet iets bekennen. Ik zou eigenlijk al drie weken geleden beginnen met het Killerbody dieetboek.

Ik heb er een weekje bij gesmokkeld en daar heb ik een goede reden voor gehad.  Als je zo een commitment met jezelf aangaat, moet je wel realistisch blijven. Want 12 weken op strak eetschema is niet niks, weet je wat er allemaal bij komt kijken? Naast “mealpreppen”, inplannen van je eet momenten, mag je ook geen alcohol meer. En laat ik nou die vrijdag 8 april een feestje en een verjaardag hebben, waar alcohol rijkelijk zou worden geschonken. Ik ben om deze reden dus een weekje later begonnen. Ik zou dus vanaf nu 12weken lang geen rood wijntje bij het eten drinken of gezellig een borreltje op het terras doen.

Na het verzetten van mijn startdatum, dacht ik dat ik het allemaal goed had ingecalculeerd. Geen verjaardagsfeestjes meer en op tijd klaar voor de zomer.  Tot dat ik van de week in mijn agenda keek. Twee hele belangrijke punten had ik over het hoofd gezien. Een hysterische week voor de lancering van het boek en koningsdag. Deze twee momenten brachten mijn ingecalculeerde planning helemaal in de war. Met de hysterische week voor de boeg, wist ik dat ik mijn skills voor mealpreppen helemaal on point moesten zijn. En koningsdag is het enige feestje waar ik voor 13.00uur al aan de borrel zit. (oeps)

Lichtelijk met paniek begon ik dus aan mijn eerste struikelblok; de week van de lancering van het killerbody dieetboek en de clip opnames van Fajah haar allereerste videoclip.

De bakjes die ik vorige week had ingeslagen, kwamen nu dus goed van pas. In het boek staan een aantal heerlijke tussendoortjes, die makkelijk mee te nemen zijn en die ook zeer smakelijk zijn. Kaneel en komkommer zijn mijn beste vrienden momenteel en ja ook in deze combinatie (spoileralert)

IMG_5748

Naast de verplichte tussendoortjes, zijn de andere maaltijden ook heerlijk en makkelijk klaar te maken. Het mooiste is ook, thuis wordt het nieuw eetschema ook gewoon geaccepteerd. Ik stond hiervoor best bekend als moeilijke eter. Niet omdat ik niets lustte, maar omdat ik bepaalde producten bewust niet at. Die producten eet ik overigens nog steeds niet, maar door een handig variatielijst die in het boek staat kon ik dit makkelijk vervangen door een ander soortgelijk product. Zo heb ik een keer het zilvervliesrijst vervangen door Quinoa en gebruikte ik Hüttenkäse in plaats van Cream fraiche.

De gerechten zijn in principe in een handomdraai klaar en thuis werd de verandering ook makkelijk geaccepteerd. Toch ging er dus afgelopen week iets mis, want verder als bakjes vullen met appels, eieren en komkommers kwam ik niet. De afgelopen twee dagen heb ik me niet volledig aan het dieet gehouden en kan ik de vinger alleen naar mijzelf wijzen (helaas). Ik had namelijk makkelijk mijn lunch en diner kunnen voorbereiden voor de twee drukke dagen die ik heb gehad, maar ik koos voor het gemak en het vertrouwen dat ik onderweg of tijdens vast wel iets kon eten wat verantwoord was. Dat was ook zo, want je let wel beter op en bent bewuster met wat je allemaal aan het eten bent. Maar de porties zijn nooit goed in te schatten dan wanneer je het zelf maakt en vaak weet je van de helft nog niet eens van wat er allemaal in je eten is verwerkt.

IMG_6412

Ik ben er ergens wel “goed” vanaf gekomen, want tijdens de draaidag van de clip was de catering goed verzorgd en kon ik mijn buikje vol eten met heerlijke salades en versgebakken vis. Stiekem heb ik ook genoten van een stukje pure chocola en een home made bananenbrood. (Helaas wel met suikers)

Het blogger workout event, wat vanmorgen plaatsvond in het W-hotel stond in het teken van het Killerbody dieetboek. Daar had ik wel de juiste inschatting gemaakt, want de lunch bestond uit gerechten van het killerbody dieetboek. Winning!

F.A.I.L:  First Attempt In Learning

Morgen krijgen de mensen die via Bol.com het boek hebben besteld hun exemplaar binnen. Er zijn een aantal tips die ik jullie mee wil geven.

Neem goed de tijd om het boek door te nemen, naast de trainingsschema’s en de voedingsschema’s staat er ook veel informatie in. Informatie die je helpt je lichaam te begrijpen en die je gaat helpen om dit “dieet” mee te nemen naar een leefstijl.

Zoals ik al eerder aangaf, het is koningsdag volgende week en misschien voor sommige mensen ook de tijd voor een kleine vakantie dan. Maak het jezelf niet te moeilijk, start niet met volle moed maandag maar neem de tijd om goed voor te bereiden en te realiseren wat het allemaal betekent voor je leven nu.

Je wilt niet op koningsdag chagrijnig zijn tussen alle gezelligheid, omdat je honger hebt en je aan het kauwen bent op je komkommer terwijl er op elke hoek de lucht van hotdogs je tegemoet komen. Wees niet hard voor jezelf, start lekker een week later!

Ik geloof niet dat dit valt in onder het kopje van uitstel komt afstel, dit valt onder het kopje realistisch zijn en blijven!

Heel veel plezier morgen met het ontvangst van jullie Killerbody Dieetboek, ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Je kunt mijn 12-weekse Killerbody avontuur volgen op Instagram en elke week hier op MKBM!

Liefs, Jaclyn

IMG_5584

Over Jaclyn Fruneaux

Jaclyn is PR & Marketing Manager. Naast haar werk is zij ook moeder van een dochter en volgt een vierjarige opleiding als yogadocente en geeft zij Yoga les. Ze is een creatieve chaoot die een uitdaging of twee niet uit de weg gaat. Je kan haar vinden achter haar laptop, op haar telefoon, of dansend in de auto en vindt ze haar rust in yoga. Ze zal wekelijks bloggen over haar ervaring met het Killerbody Dieetboek en haar leven.

Heb jij jouw exemplaar al besteld? Je kunt hem hier bestellen.