fbpx

Hoe ik met heftige situaties om ga

//Hoe ik met heftige situaties om ga
Hoe ik met heftige situaties om ga

Project Description

Hoe ga jij elke keer toch weer door terwijl je zulke heftige dingen meemaakt? Dit is denk ik de meest gestelde vraag van het moment. Leven is in beweging blijven en heeft bepaalde uitdagingen die je kennelijk op je pad krijgt. Je hebt de keuze om daarmee om te gaan zoals jij dat wilt. Wij zijn mensen geschapen door God. Of hoe ik het liever noem: het universum met een vrije wil. Wij zijn dus zelf verantwoordelijk voor ons eigen leven en onze staat van zijn. Als ik boos of verdrietig ben komt dit vanuit een gevoel, waarschijnlijk na een gebeurtenis die me boos of verdrietig maakte. Maar de keuze om boos of verdrietig te worden ligt bij mij. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen gevoel en ik kies ervoor om me gelukkig te voelen, ook al gebeuren er soms dingen in mijn leven die heel pijnlijk zijn.

VLUCHTEN

Na de dood van Elfin, 22 juli precies een jaar geleden, koos ik ervoor om niet te voelen. Ik koos in mijn ogen voor de makkelijke weg. Vluchten, vluchten in werk en vluchten in eten. Achteraf is dit een geweldige les voor mij geweest. Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Drie maanden geleden viel ik door de mand en kon ik de dag niet meer door komen zonder een keer te huilen. Zelfs als een vreemde me vroeg hoe het ging begon ik te huilen. Ik zag toen pas in dat ik weg was gelopen voor mijn gevoel in plaats van naar binnen te gaan en gewoon te voelen.

KAMALAYA

Het weekje Kamalaya heeft mij heel goed gedaan. Ik laat alles op me afkomen en ren niet meer weg voor mijn gevoel. Toen ik in Kamalaya was, lag Daniël al in het ziekenhuis. Ik had twee weken lang getwijfeld of ik zou moeten gaan. Wat als hij kwam te overlijden als ik er niet was? Ik moet er zijn voor Shai, maar aan de andere kant was mijn emmer zo vol dat ik niet sterk genoeg was om de situatie bij overleiden te kunnen handelen. Mijn moeder heeft toen gependeld en liet mij weten dat ik kon gaan en dat Shai me vier weken later juist nodig had. Ik kon dus beter gaan. Ze heeft gelijk gekregen, want vier weken later overleed hij. Ik was bijgetankt en kon er zijn voor Shai. Ik heb hem geprobeerd voor te bereiden op wat er kon gaan gebeuren en nam meteen afstand van al mijn afspraken die overdag waren, zodat ik elke dag op het schoolplein zou staan. Irem is hier het vergeten kind. Zij is, zoals ze het zelf voelt, haar enige echte stiefvader kwijt en dat doet pijn.

STERKER

Toch weet ik dat wij hier als gezin nog sterker uit gaan komen. Ik voel een enorme band tussen ons drieën en verheug me op onze vakantie volgende week. We hebben afgesproken dat we dit in stand gaan houden. Lekker met zijn drieën op vakantie elk jaar. Even alleen tijd voor elkaar. Telefoons zijn verboden die dagen, zeker aan tafel. Ik zie veel mensen om me heen instorten als een liefde overgaat, of als er andere zakelijke of emotionele niet gaan zoals gehoopt en ik geloof oprecht dat dit een gebrek aan zelfliefde is. Als jij gelukkig bent met jezelf en van jezelf houd ben je onafhankelijk van de goedkeuring of liefde van buitenaf. Je kan verdrietig zijn omdat je iemand bent verloren, maar je hebt nog zoveel liefde voor jezelf dat je het verdiend om gelukkig te zijn. Zet jezelf eens op de eerste plaats en zeg elke morgen tegen jezelf ‘ik hou van mezelf en ik mag er zijn’. Ik ben wie ik ben en ik ben goed zoals ik ben.

Ben je aan het afvallen maar kan je dat hongergevoel niet uitstaan? Met MKBM Twin Slim, een 100% natuurlijk voedingssupplement bestaande uit twee delen stil je het hongergevoel en stimuleer je de vetverbranding. Verkrijgbaar in de MKBMshop.