Project Description

Happy Veganuary!

Het topic van gastblogger Shanti (het zusje van Faya) is zelfliefde. Ze schreef er een boek over en heeft onlangs een online zelfliefde cursus gelanceerd. Iedere week deelt ze met ons ervaringen, tips en bovenal laat zij met luchtigheid zien dat zelfliefde een reis is en geen eindbestemming. 

Vegetarisch? Of toch niet?
Faya en ik zijn vanuit huis vegetarisch opgevoed. Toen ik eenmaal het ouderlijk huis van mijn moeder uit was, ben ik zo nu en dan toch wat vlees gaan proberen te eten. Onlangs aten wij gezamenlijk iets met collega’s op het MKBM kantoor en bestelden dit telefonisch. Collega Gwendolin gaf onze eetwensen door: “Één collega is vegetarisch”. “Oh wacht” zei ik terwijl ik haar doorgaf dat ik bepaalde dingen wél eet. “Ze eet wel kip en rookworst”, vervolgde ze even snel aan de telefoon met de meneer van het restaurant. Deze beste man zal wel gedacht hebben: wat is dat voor dieet?!

Over het algemeen eet ik vegetarisch, ik maak wel eens grapjes: mijn ouders hebben mij vlees-gehandicapt gemaakt! Ik kan echt geen biefstuk of gehakt eten, de kleur, structuur en geur alleen al.. Nee. Niet voor mij. Ik heb dus ook nog nooit vlees bereid thuis. Onlangs ging ik bij mijn moeder eten en mijn mond viel open van verbazing: ze had kip gemaakt! Mijn hele jeugd was er geen vlees in de keuken van mijn moeder en nu ik eens op bezoek kom, maakt ze kip. Ik lachte er maar om. Het is wat het is.

(Vegan) vlees
En gezien de huidige wereld waarin we leven is het natuurlijk niet verkeerd om (voornamelijk) vegetarisch te eten. De bio-industrie breekt in elk geval mijn hart en misschien ook dat van jou. Ik zal er hier niet verder over uitweiden. Er is gelukkig steeds meer vleesvervanging en de vleesvervangers worden steeds populairder.
Zelfliefde heeft wat mij betreft ook veel te maken met bewust eten en leven, wij mensen zijn immers ook een stukje natuur en ik geloof er heilig in dat alles met elkaar verbonden is. Dus hoe minder dieren worden misbruikt/mishandelt, hoe beter dit doorwerkt op het geheel. Veganuary sluit hier super goed bij aan:

Samen kunnen we de wereld eerlijker, mooier en gezonder maken. Alle goede intenties en acties helpen hierbij mee!

Vegan shake
Onlangs ben ik, om even terug te komen op mijn goede voornemens, begonnen met trainen. Als hardwerkende trainster aan dikkere billen komt een dagelijkse shake hierbij goed van pas! Met de Vegan Protein van MKBM als keuze draag ik bij aan een groenere wereld, drink ik zonder schuldgevoel naar koeien én weet ik zeker dat ik als grotendeels vegetariër aan
voldoende proteïne kom. Drie vliegen in een klap.

Niet alleen als ik sport drink ik de shake, ik drink deze ook in de perioden waarin ik minder tot niet sport. (die nu natuurlijk voorbij zijn haha, ehh ah oh..) Als vegetariër is het van belang om te letten op voldoende eiwitten binnen krijgen. Met deze shake ben ik daar zeker van. Nog even doorwerken en dan binnenkort een nieuwe foto met dikkere billen. Zelfliefde is op een gezonde en liefdevolle manier in beweging blijven.

Wil jij ook bijdragen aan een gezondere en gelukkigere wereld, en de Vegan Proteïne als aanvulling op je dieet of dagelijks leven gaan gebruiken? Klik hier om het te bestellen!

PS. In Faya’s nieuwe boek Killerbody Lifestyle staan naast de vlees en vis recepten ook super veel leuke vegan recepten! Shop Killerbody Lifestyle hier!

Voor meer informatie over Shanti, volg haar op Instagram @shantischiks