fbpx

Vet verbranden door middel van Intermittent Fasten

//Vet verbranden door middel van Intermittent Fasten
Vet verbranden door middel van Intermittent Fasten

Project Description

Mijn nieuwe manier van eten!

Sinds enkele weken ben ik begonnen met een nieuwe manier van eten. Ik heb daar een paar weken geleden al iets over geschreven. Ik werd benaderd of ik een boek wilde verkopen via mijn site over vet verliezen. Dat wilde ik wel doen maar dan wil ik het eerst zelf lezen was mijn reactie. Ik heb het in het vliegtuig naar Turkije een paar weken geleden binnen no time uit gelezen. Het ging over Intermittent Fasten.

In het e-book vertelt de auteur over zijn enthousiasme voor Intermittent Fasting en hoe deze ‘manier van eten’ hem heeft geholpen in zijn jarenlange strijd tegen overgewicht. Intermittent Fasting bestaat al langer, maar wordt nu ook in Nederland steeds populairder.

Intermittent Fasting is een manier van eten dat tegen al het traditionele voedingsadvies in gaat. Vaak is het advies dat je de dag moet beginnen met een stevig ontbijt, gevolgd door enkele kleine maaltijden gedurende de dag om zo je stofwisseling te stimuleren. Als je dit niet zou doen zou je verbranding niet op gang komen is mij altijd verteld. Op een gegevens moment werd dat weer afgedaan en ging het er gewoon om dat je binnen je macros’s moest blijven en dat het verder niet uit maakt of je dit nu in een maaltijd of in tien maaltijden naar binnen werkt.

Soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer. Elke keer is er weer nieuw onderzoek die het vorige onderzoek weer ontkracht en daarom is mijn menig gewoon dat iedereen anders is en we het gewoon allemaal zelf moeten ervaren. Ik besloot de vakantie met de kids te gebruiken als het begin van een fase, Intermittent Fasten, en wie weet kon dit wel mijn nieuwe manier van eten worden.

Bij Intermittent Fasting vast je een groot gedeelte van de dag waardoor je lichaam vetreserves aanspreekt voor het produceren van energie. Je stelt je ontbijt uit en eet al je maaltijden in een korter dagdeel. Je gaat dus niet per definitie minder eten, maar je eet al je calorieën in een korter tijdbestek waardoor je grotere maaltijden kunt eten dan dat je gewend bent. Dit vond ik meteen al heel fijn omdat ik vaak na mijn maaltijden niet bom vol zit en dan aan eten blijf denken. Dit tot overmaat van irritatie van mijn hele leefomgeving die mijn geklaag over wat ik allemaal niet mag eten niet meer aan kunnen horen.

In het dagdeel dat je vast is het belangrijk dat je niks binnenkrijgt dat calorieën bevat, je drinkt dus alleen water, thee en zwarte koffie op dit moment. Hier smokkel ik de eerste week meteen mee. Ik stop niet zo als het boek adviseert om 19.00 met eten want ik ben op vakantie dus dat word vaak 22 uur en ik neem wel zoetjes in mijn koffie anders krijg ik het echt niet weg.

Hoe populair een dieet ook pretendeert te zijn, het gaat altijd om het creëren van een calorietekort. Zonder dit calorietekort ga je simpelweg geen vet verliezen. Dit is ook waar vrijwel alle diëten in de basis op gebaseerd zijn, het wordt vaak alleen anders gepromoot. Ik merk dat ik op vakantie toch vaak aan mijn gewone calorie behoefte zit, wat ik knap vind op vakantie, want normaal zit je vaak over je calorie behoefte heen als je op vakantie bent. Dat ik er dit keer niet overheen zit, is echt omdat ik een dagdeel over sla. Zo mis je echt een stuk en red je je basis behoefte goed.

Door je ontbijt uit te stellen (en dit te vervangen door zwarte koffie wat je hongergevoel tegengaat en je vetverbranding stimuleert) heb je later in de dag een ‘buffer’ voor extra calorieën. Je kunt grote maaltijden eten die je een verzadigd gevoel geven terwijl je nog steeds onder je energiebehoefte eet (en dus vet verliest). Dit maakt het traditionele diëten een stuk effectiever en aangenamer.

Ik houd het de hele vakantie goed vol en train er elke ochtend bij. Dat gaat ook goed. Ondertussen ben ik even gaan Googlen over Intermittent Fasten en kom ik uit op heel veel positieve verhalen en varianten van het vasten. Een dagdeel vasten heeft nog meer voordelen. Namelijk dat je lichaam in deze periode veel groeihormoon produceert. Dit hormoon helpt o.a. bij het repareren van spiercellen en weefsels, maar stimuleert ook je vetverbranding.

Naast een stimulans in je vetverbranding is vasten o.a. goed voor je cholesterolgehalte, insulinegevoeligheid en komt uit onderzoeken op dieren naar voren dat het het risico op allerlei vormen van kanker verkleind. Meer onderzoek op mensen moet nog gedaan worden, maar ik raak erg enthousiast en merk dat ik al mijn MB’s spendeer aan het lezen van alle artikelen die ik er maar over kan vinden..

Na een week merk ik dat ik niet ben afgevallen maar dan moet ik wel eerlijk zijn: ik heb me niet exact aan de richtlijnen gehouden. Ik deed wel zoetstof in de koffie en at nog tot laat in de avond. Ook heb ik geen calorie tekort gecreëerd op vakantie. Ik had op internet gelezen dat je je lichaam minimaal twee weken de kans moet geven om er aan te laten wennen en ik besluit in Nederland dus door te gaan.

Ik besluit de auteur om wat extra advies te vragen. Hij legt me uit dat als je vet percentage al niet heel hoog is de kilo’s er niet af vliegen. Het gaat bij mij ook echt maar om drie kilo die gestationeerd zit op mijn onder lichaam. Als deze weg zijn zullen mijn spieren meer zichtbaar worden. Ik realiseer me dat ik eigenlijk niet helemaal eerlijk ben en soms nog wel eens carbs omwissel voor chocolade. Ik besluit het nu precies te doen zo als in het boek. Het is nu twee weken voor de shoot met Danie Bless. Na een week zie ik eindelijk het lang verwachte resultaat aankomen. Ik houd me precies aan het boek en begin droog er te worden. Ik ben nu een drie weken verder en doe het 5 dagen per week. In het weekend sla ik het over.

IMG_3846

Ik ben nog niet op het resultaat en ga dus gewoon door. Ik kan het makkelijk volhouden, ook hier nu op Aruba waar ik nu zit. Ik ben misschien in de eerste weken niet afgevallen, maar ook zeker niet aangekomen en dat is iets wat je meestal wel doet op vakantie. Ik heb me er niet helemaal precies aan gehouden in de eerste weken, maar denk toch dat mijn lichaam er wel wat aan heeft gehad. Je moet het zo zien. Wij vullen ons lichaam de hele dag door met eten en drinken. Ons lichaam weet niet eens hoe het voelt om iets anders als eten te verbranden. Als je begint met intermittent fasten leer je je lichaam weer vet te verbranden.

Het grootse voordeel vind ik dat je later op de dag flink wat calorieën kunt eten, zo heb je veel minder het gevoel dat je aan het diëten bent. Ook is deze manier van eten gemakkelijk in te plannen met sociale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een etentje in een restaurant. Door hier op voorhand rekening mee te houden en je calorieën slim in te plannen, heeft dit geen negatieve invloed op je progressie.

Het kost je lichaam de eerste dagen even tijd om te wennen aan de nieuwe manier van eten, maar je merkt al snel dat je lichaam zich aanpast. Het uitstellen van mijn ontbijt tot later in de dag kost me totaal geen moeite.

e-book-cover-garantie-groot

E-book bestellen

Als je graag een lager vetpercentage wilt en je levensstijl wilt veranderen dan is het e-book “Vet Verliezen 1.0” een echte aanrader. Het e-book is compleet met voorbeeldschema’s, boodschappenlijst en gezonde recepten. De auteur heeft er veel tijd en energie ingestopt en je leert precies hoe je moet eten om het maximale uit je vetverbranding te halen.

Het is op een duidelijke manier geschreven zodat iedereen het begrijpt en zodat je er direct mee aan de slag kunt. Het leuke is dat je het programma zonder risico kunt uitproberen. Mocht deze nieuwe manier van eten je toch niet bevallen, dan kun je binnen 30 dagen zonder verdere vragen gebruik maken van de ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Klik hier om ‘Vet Verliezen 1.0’ te bestellen

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van faya haar online trainingen. Elke maand komen er nieuwe trainingen online die je makkelijk kan volgen voor maar 6 euro per maand. klik hier om lid te worden.