Actieve kool; wat is dat precies?

Actieve kool is zwarte koolstof die allerlei  ( giftige )stoffen aan zich kan binden. Het heeft een bijzondere, zuiverende behandeling ondergaan en dat maakt dat het een zeer groot, inwendig oppervlak krijgt. Wat er gebeurt: de combinatie van het grote oppervlak met fijne poriën en een fijne microstructuur zorgt door middel van adsorptie dat het allerlei stoffen aan zich bindt. Je kent ze vast wel Norit pilletjes. Deze tabletjes helpen je diaree veroorzaakt door voedsel vergiftiging te stoppen. Norit is ook gemaakt van actieve kool de kool weet zich aan de giftige ( bedorven voedsel) te binden en neemt dit meteen mee je lichaam uit. Als je actieve kool in neemt zal je ontlasting ook zwart zijn.

Voordat je nu naar de barbecue of openhaard rent om daar houtskool uit te pakken; actieve kool is net wat anders. Sterker nog, als je dit kool uit de barbecue gaat consumeren dan krijg je giftige stoffen binnen. Onthoud, actieve kool heeft een speciale behandeling ondergaan.

Actieve kool werkt als een magneet, het heeft een negatieve elektrische lading en het trekt allerlei stoffen aan zoals chemicaliën, drugs, metalen en medicijnen. Om die reden wordt actieve kool ook in het filter van gasmaskers gebruikt; het kan gassen en vloeistoffen aan zich binden.

Actieve kool wordt in de geneeskunde gebruikt om bepaalde behandelingen te doen tegen vergiftiging. Ook bij overdosis kan actieve kool goed werken. Als de actieve kool op tijd wordt ingenomen zal een deel van de drugs zich hechten aan de kool.

Op uitzondering van vergiftiging met schoonmaakmiddel, daar zal het niet bij helpen.

Misschien drink je geen alcohol of gebruik je geen party drugs en denk je nu dat je dit niet nodig hebt? Denk dat even na over alle bespoten groenten en fruit die je consumeert of alle zware metalen die er in ons kraanwater voorkomen. Wist je dat er nog resten van DE PIL in ons kraan water zitten? Omdat ze die er niet uit kunnen zuiveren?Het versterkt je immuunsysteem en controleert je cholesterol. Bovendien heeft actieve kool als het eenmaal wordt opgenomen door je lichaam een ontstekingsremmende, verterende en antioxidante werking. Ja, hier voorkom je dus veel ziektes mee. Al met al kan het dus geen kwaad om de dag te starten met een telepel actieve kool in een glas water. Let wel op dat je supplementen niet vlak voor of na de actieve kool in neemt.

Hier nog wat redenen om actieve kool op te nemen in je eet en leef patroon

 1. Tanden
  Actieve kool is ideaal om je tanden mee te bleken! Hoezo?
  Alle achtergebleven voedselresten en tandplak blijven plakken aan de actieve kool. Daarnaast kunnen dranken als wijn, thee of koffie vlekken veroorzaken op de tanden. Actieve kool bleekt deze vlekken. Wittere tanden is heel fijn, maar wat dacht je van minder gaatjes en tandvleesontsteking? Ook daarin heeft actieve kool een positieve rol.
 1. Huid
  Actieve kool reinigt gemakkelijk de poriën doordat het beschikt over het vermogen om gifstoffen en vuil te absorberen. Hierdoor kom je af van onzuiverheden en mee-eters. Actieve kool op de huid heeft ook reinigend effect waardoor plekjes en littekens minder worden.
 1. Ga veroudering tegen!
  Veroudering hoort bij het leven alleen hier wil je niet al te vroeg last van krijgen. Een huid kan kampen met allerlei gifstoffen. Dat kan door de zon, ongezond eten of door de omgeving. Actieve kool zorgt ervoor dat chemicaliën en andere giftige stoffen worden verwijderd. te veel gifstoffen is ook een van de oorzaken van cellulite, als je bezig bent met mijn cellulite dieet kan active kool daarin ook goed bijstaan
 1. Bestrijd je kater.
  Klink dat niet geweldig? Nee, het neemt geen alcohol op uit je bloed. Actieve kool verwijdert de gifstoffen. Zo moedigt het je metabolisme aan om de gifstoffen te verwerken die in alcoholische dranken zitten. Bovendien wordt het proces van de uitscheiding van de gifstoffen versnelt.

Ik gebruik het nu zelf een maand op aanraden van mijn schoonzus Marleen, die samen met mijn broertje alles weet over gezonde voeding voor lichaam en geest. Ik zal de komende tijd meer van dit soort geweldige nieuwtjes met jullie delen. Ik heb de beste actieve kool op de markt uitgezocht en natuurlijk meteen ingekocht voor de MKBMshop. Het leuke is dat dit erg betaalbaar is net zo als zuiveringszout wat je helpt je lichaam te ontzuren. Dit is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Ziektes kunnen alleen leven in een verzuurt lichaam. Ik heb hier een groot hoofdstuk over geschreven in mijn cellulitis guide omdat een verzuurt lichaam ook bijdrage aan cellulite.

Wil je graag trainen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik heb  heel veel workout video’s voor je klaar staan succes