After lunch dip? Maak de powerboost smoothie van Fajah

De after lunch dip, wie kent ‘m niet? Het is vergelijkbaar met dat 16:00 uur moment waarbij fabrikanten je snoep aansmeren. Gelukkig zijn we de afgelopen jaren wat bewuster gaan leven en beseffen we ons dat voeding meer moet zijn dan alleen smaakvol en gemakkelijk.

Ik maak regelmatig lange werkdagen. Soms heb ik niet eens de tijd om fatsoenlijk aan tafel te eten. Dat was het moment dat ik deze smoothie in het leven riep. Een smoothie die je een boost aan energie geeft. Heerlijk om je dag met deze smoothie te beginnen, maar ook tussen mijn afspraken door maak ik snel deze smoothie en kan ik er weer tegenaan.

In de blender

  • Een scheutje amandelmelk
  • 200 ml water
  • 1/4 banaan
  • Handje blauwe bessen
  • Handje spinazie
  • 30 gram Casein Protein Vanilla of Banana
  • Heb je stevige trek? Voeg 30 gram havermout of Brinta toe

 

Wat je moet weten

Banaan

Door de tyrosine in bananen wordt norepinefrine en dopamine in het lichaam verhoogd. Hierdoor wordt de hersenactiviteit gestimuleerd. De combinatie van vitamine, mineralen en koolhydraten zorgt ook voor natuurlijke energie.

Spinazie

Popeye werd sterk van spinazie in blik. In deze bekende tekenfilm zit een kern van waarheid. Verse spinazie is rijk aan foliumzuur en ijzer. Hiermee maakt je lichaam energie aan.

Casein Protein

Caseïne is een langzaam opneembaar eiwit. Dit betekent dat je langer vol zit. Het geeft daarom voor langere tijd een verzadigd gevoel. Je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen en het is perfect om de nacht of de tijd tussen trainingen te overbruggen.

Brinta of havervlokken

is rijk aan koolhydraten en vezels, maar bevat ook veel eiwitten, mineralen en vitamines.

Kortom: Deze heerlijke smoothie is zeer voedzaam, geeft je de nodige kracht én energie die je nodig hebt! Geen zin in een smoothie, maar heb je wel behoefte aan meer energie? Probeer dan nu de MKBM Slimming Powders!