Ben jij al bikini ready?

De zomer lijkt alweer voor de deur te staan met de mooie, zonnige lente dagen. Dit maakt veel mensen gelukkiger dan de donkere winterdagen. Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, zijn er veel mensen die de druk voelen om er beter uit te zien. Ze leggen zichzelf allemaal verplichtingen en restricties op zoals dagelijks trainen, geen drank, geen suikers en geen brood. Daarnaast ligt bij deze mensen vaak de focus op wat ze allemaal niet mooi vinden, in plaats van wat er wel mooi is. We kijken heel anders naar onszelf dan dat anderen dat doen. Iedereen kijkt door zijn eigen filters. Zo kijkt de ander misschien naar jouw prachtige platte buik, terwijl jijzelf alleen maar naar de cellulite op je billen kijkt.

Mijn tips

Ik heb wat tips voor je om vanuit een goed gevoel over jezelf, er beter uit te gaan zien. Start je dag met het opnoemen van drie dingen die je prachtig vindt aan jezelf. Daarna kom je in beweging, maar zonder te oordelen over hoe je dat doet. Gewoon beginnen en dat is al goed genoeg. Je kan bijvoorbeeld starten met elke dag wandelen, al is het maar 15 minuten. Wandelen is goed om je hoofd leeg te maken en je maakt gelukshormonen aan. Ga dan om de dag trainen. Zorg dat je vooraf al precies weet wat je wilt doen: hoeveel oefeningen, welke oefeningen en het aantal herhalingen per oefening. Zo weet je wat je te doen staat en stop je niet eerder.

Gezond eten

We weten diep van binnen allemaal wel hoe we gezond kunnen eten. Alleen zijn we vaak veel te streng voor onszelf, waardoor we onbewust weer terugschieten in een oud schrans patroon. Mijn advies; eet je basismaaltijden gezond en kies voor fruit of een gekookt ei als tussendoortje. Zeg je tegen jezelf dat je niks lekkers mag? Dan wordt dit lekkers een verboden vrucht die je juist wilt hebben. Dit komt omdat je er continu mee bezig bent. Mijn tip; zeg tegen jezelf dat je het wel mag, maar dat je er even voor kiest om het niet te doen. Stop je dan één keer per ongeluk iets in je mond wat niet past in het gezonde eetpatroon? Dan vergeef je jezelf meteen en pak je het weer op. Je hoeft dan niet door te slaan in het ongezonde gedrag. Elke dag is een nieuwe dag.

Wij delen elke week leuke workout video’s op onze Instagram (@mykillerbodymotivation) met Nina (@leanwithnien). Tip: Sla de video op zodat je deze kan terugkijken. Daarnaast heb ik in het Killerbody Lifestyle boek allemaal thuis trainingen opgesteld om bikini ready te worden.

Bikini

Wij zitten midden in de ontwikkeling van een MKBM swimwear lijn, waarbij elke lichaamstype mooi tot haar recht komt (stay tuned!). Als je een buikje hebt kleed een hoog broekje bijvoorbeeld mooi af. Kijk wat het beste bij jou past en weet dat je altijd goed genoeg bent.