Cellulite, hoe kom je er vanaf?

De zomer is begonnen, de rokjes en korte broekjes komen weer uit de kast en daarbij vaak ook onzekerheid over hoe we eruit zien. We staren ons blind op foto’s van de perfecte lichamen op Instagram en dromen ervan om zo’n lichaam te hebben. Maar wie zegt dat het allemaal echt is wat je ziet? En waarom zouden we ons continu meten aan een ander? Ik ben ervan overtuigd dat als je je niet vergelijkt met een ander je veel gelukkiger bent. Het zou goed zijn als we minder oordelen over anderen maar vooral ook over onszelf. Vaak krijg ik berichten waar in staat ‘ik ben zo lelijk en dik’ en ‘ ik heb cellulite maar ik kan niet stoppen met ongezond eten, kan je me helpen?’.

Cellulite vrij in Marrakesh

Ik ben al jaren op zoek naar het wonder middel tegen cellulite en heb alles uitgeprobeerd. Het is me één keer gelukt helemaal cellulite vrij te zijn. Dat was m’n droom en daar heb ik toen alles voor gedaan en gelaten wat moest. Deze weg heb ik helemaal beschreven in De cellulite guide (voor slechts €14,95). Ik had toen een doel voor ogen voor een fotoshoot en ben er 100% voor gegaan. Ik heb het lichaamstype mesomorph en die hebben nu eenmaal meer last van cellulite maar dat lichaamstype heeft ook voordelen namelijk ronde billen en wat vollere benen, wat ik heel mooi vind. Toen ik daar stond in de volle zon in een woestijn in Marrakech om voor de Linda. meiden te schieten voelde ik me enorm trots dat ik geen cellulite zag… maar wat heb ik moeten bikkelen! Dit zou voor mij geen gezellig leven meer zijn als ik deze lifestyle voor altijd vol zou moeten houden. Het gevoel om zonder cellulite in de volle zon te lopen was fantastisch maar dat gevoel was niet belangrijker dan waar ik echt van kan genieten. Zoals de rosé wijntjes op een terras in de zomer, of de heerlijke karamel zeezout chocolade van waar ik intens van geniet. Ik dacht van wel maar toen de shoot klaar was rende ik naar het eerste en beste snoep kraampje in Marrakesh om een zak zure matjes te kopen. In het hotel aangekomen dronk ik wijn alsof ik maanden geen water had gehad, ik sprak alles goed in m’n hoofd met zinnen als ‘het mag, dit heb ik verdiend’ en ‘ik heb al twee maanden geen suikers gegeten’ etc. En natuurlijk had ik het verdiend, alleen de manier waarop ik weer begon te vreten was niet gezond. Door geheel onthoud van alles wat ik lekker vond voor 8 weken sloeg ik weer helemaal de andere kant op. Ik stopte niet na die dag en ging weer weken door. Het duurde best wel een tijd tot dat ik weer op een normale gezonde manier ging eten.

Balans

Inmiddels is dit al vier jaar geleden en heb ik mezelf erg goed leren kennen. Ik ben echt in balans, als ik zin heb ik een stuk chocola dan eet ik dat gewoon. Ik geniet er ook van en voel me niet schuldig en als ik heel veel chocolade eet en ook nog wijn er bij, dan eet ik de volgende dag gewoon wat minder. Dit is ook de reden dat ik Killerbody 2 heb geschreven. Het is geen dieetboek maar een boek waarin je zelf door middel van je basisbehoefte uit te rekenen je eigen gezonde eetpatroon kan maken. Zo hoef je niet je hele leven op dieet maar ontwikkel je een gezonde levensstijl. Ook staan in het boek 100 slanke en snelle recepten.

Jezelf accepteren

Een hele tijd kon ik niet goed trainen vanwege rugpijn. Dit is nu twee maanden over gelukkig. Ik ben nu weer aan het opbouwen dat vind ik heerlijk maar ik ben niet meer gestrest als ik een dagje niet train. Ik heb ook volledig geaccepteerd dat ik nu niet zo strak ben als een jaar geleden en dat is erg fijn. Ik ben van menig dat als je je onzeker voelt over je lichaam je er wat aan moet doen. Klagen over een lichaam waarover je niet tevreden bent zorgt ervoor dat je ongelukkig wordt en daardoor juist weer meer gaat eten. Ik geloof heilig in de kracht van de aantrekkingskracht. Door positief over jezelf te denken trek je aan waar je aan denkt! Dit werkt ook zo als het gaat om negativiteit. Uitspreken van doelen en positieve liefdevolle woorden zorgen ervoor dat ze op je pad komen. Dus zeg tegen jezelf dat je mooi bent in plaats van ‘ik ben lelijk’ . ‘Ik wil slanker worden’ in plaats van ‘ik ben dik’. Zo focus je op waar je heen wilt en daardoor trek je dat aan. Je kan visualiseren dat je er uitziet zo als je wenst om het te versterken en te verbeteren. Alles waar je aandacht aan schenkt groeit dus denk nooit meer aan lelijk, dik, slap, het lukt mij toch niet etc. Het lukt je wel! Ik ben mooi zo als ik ben! Ik ben slank en strak, ik ben gelukkig! Door te doen alsof het al zo is zal je onderbewuste je daar naar toe leiden. Ik kan je vertellen dat het echt werkt. Alles wat ik heb bereikt in het leven heb ik op die manier bereikt. Ik las vorig jaar in Thailand het boek ‘Think en Grow Rich’ en ik was verbijsterd. In het boek komen verhalen voor van de rijkste mensen op aarde die allemaal rijk zijn geworden door positieve gedachtes en geloof in zichzelf. Ook als iemand anders zegt dat het onmogelijk is, moet je je vooral niet laten afleiden van je doel. Alles is mogelijk als je het maar graag wilt! Het helpt om er veel aan te denken, op te schrijven en het uit te spreken. Op de bank zitten helpt niet. Klagen maakt het nog erger.

Als je droom een cellulite vrij leven is kan dat. In de cellulite guide vertel ik je precies hoe dat moet. Er staat een dieet in van 8 weken inclusief cellulite trainingen en alle supplementen die je nodig hebt om het te ondersteunen. Klik hier om de cellulite guide te bestellen.

Of kijk voor meer cellulite producten op de website mkbmshop.nl!

Liefs,

Fajah