De kracht van hypnose

De kracht van je onderbewuste is zo veel sterker dan de kracht van je bewuste. Dit komt doordat er veel meer onbewust plaatsvindt dan bewust. Het beroemde topje van de ijsberg is bewust, de rest zijn processen die onbewust plaatsvinden.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waarneming van een stoel. We denken niet bewust; ‘dit zijn vier poten en een leuning dus dat is een stoel.’  Al die informatie zit al opgeslagen in je onderbewuste.

Intuïtie

Door meer te luisteren naar je intuïtie en minder naar je rationele mind zal je zien dat je meer succes ondervindt in de beslissingen die je neemt. Een goed ( wetenschappelijk ) boek waarin dit heel duidelijk wordt beschreven heet “Het slimme onbewuste”. Daarin wordt wetenschappelijk onderbouwd wat ik altijd al roep; ‘luister naar je intuïtie en volg je hart.’
Je onderbewuste weet zo veel; als je een probleem hebt zit dit vaak vast geankerd in je onderbewuste. Je kan dit probleem willen oplossen met je bewustzijn maar je valt vaak weer terug in hetzelfde probleem omdat dit probleem onbewust vastzit. Ik ben aan het onderzoeken waarom mensen na een dieet vaak terugvallen in hun eetgewoonten en er geen gezonde lifestyle van kunnen maken.

Onderbewustzijn

Tijdens mijn onderzoek liep ik tegen iemand aan die 21 kilo was afgevallen met een virtuele maagband. Deze maagband werd onder hypnose aangebracht. De persoon werd gehypnotiseerd, hoorde operatiegeluiden en werd op de hoogte gesteld van elke stap tijdens de operatie. Voor deze operatie onder hypnose moest de persoon eerst meerdere keren naar een animatie kijken waarop te zien is hoe een maagband werd geplaatst.  Zo kon de persoon tijdens de operatie goed visualiseren hoe de maagband bij hem werd geplaatst.  Deze persoon heeft alles bewust meegemaakt: hij was niet in slaap of weggevallen tijdens de hypnose. Zijn bewustzijn weet dat hij niet echt een maagband heeft, echter: zijn onderbewustzijn denkt van wel. Hierdoor kan hij alleen nog maar kleine porties eten en wordt hij misselijk als hij meer eet. Ik vond dit zo fascinerend dat ik dit verder wilde onderzoeken. Ikzelf heb geen maagband nodig maar kan wel wat minderen met wijn. Een probleem dat ook opgelost kan worden door middel van hypnose.

Minder wijn

Na de vakantie van afgelopen februari waar ik elke dag begon met drinken kwam ik thuis in de coronacrisis en heb toen thuis dit vakantie drinkgedrag doorgezet. Drie maanden later wilde ik stoppen maar ik merkte steeds dat ik weer behoefte had.  Eigenlijk dronk ik gewoon elke dag. Hierdoor stond ik minder fit op, had ik minder zin om te trainen en kon ik ook niet heel goed focussen. Als ik een dag niet dronk had ik het gevoel dat ik de volgende dag wel weer kon drinken. Ik besloot me te laten hypnotiseren zodat ik geen wijn meer zou lusten.  De 1e sessie verliep zo goed! Ik was in een hele diep trance waardoor ik verder niets meer van de sessie weet. Ik werd pas wakker bij het aftellen van 10 naar 1 om wakker te worden. De 2e sessie idem dito. Na de 2e sessie ben ik gaan varen met vrienden en die dronken allemaal wijn. Ik merkte dat ik het nog wel zou lusten, maar besloot het niet te nemen.  Voordat we sessie 3 begonnen vroeg ik aan de hypnotiseur wat hij me had verteld tijdens de vorige sessies. Hij liet weten dat ik maat zou kunnen houden met wijn. ‘Shit! Ik wil niet alleen maat kunnen houden! Ik wil het echt niet meer lusten!’

Hypnose sessies

We hadden elkaar verkeerd begrepen en dat is wel jammer, helemaal omdat de eerste twee sessies zo goed verliepen. De 3e sessie kwam ik er niet in. Ik was veel te veel bezig met wat hij tegen mij moest zeggen en met omgevingsgeluiden. De 4e sessie ging wel goed: ik was niet helemaal weg maar wel zo goed als. Alleen was dit dus de enige sessie waarin hij me heeft verteld dat ik wijn helemaal niet meer lust…  Hij had van te voren aangegeven; ‘voor goed resultaat heb je vier sessies nodig.’  Nu ben ik op vakantie en moet ik zeggen dat de drang naar wijn echt weg is.  Ik heb nu twee keer een glaasje gedronken. Dit klokte ik overigens wel in een keer weg maar daar bleef het dan wel bij. Mijn lust naar wijn is echt minder geworden. Het heeft dus wel geholpen.

Hypnose Tapes

Nu ik dit zelf heb ondervonden ga ik hypnose tapes maken, samen met de man die mij hypnotiseerde. Ik houd de naam nog even geheim maar kan wel verklappen dat hij de beste is in zijn soort. Ik ben echt een control freak en ik was twee keer totaal onder hypnose. We gaan verschillende tapes maken die mensen van hun bad habbits afhelpen, maar ook tapes voor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Vanuit liefde voor jezelf en acceptatie van je lichaam zoals hij nu is kan je veranderen. Je kan niet veranderen vanuit weerstand. Accepteer jezelf, heb jezelf lief en word dan de beste versie van jezelf. 

Ik kan het nu vertellen! Samen met hypnotherapeut Rasti Rostelli heb ik drie hypnose tapes gecreëerd. Wil je meer zelfvertrouwen, meer zelfliefde, eindelijk echt af zijn van die slechte eetgewoonten of overmatig gebruik van bijvoorbeeld alcohol? Klik hier voor meer informatie over de tapes!