De kracht van je gedachten

Hoe blijf jij toch altijd zo gemotiveerd? Dat is een veelvoorkomende vraag die ik gesteld krijg. Als ik mezelf analyseer ben ik een persoon die van huis uit al heel positief is ingesteld. Ik denk dat dit deels door mijn opvoeding komt en deels door mijn karakter.

Ik ben heel positief opgevoed door m’n moeder en de keren dat ik met m’n vader was, kreeg ik ook de hoognodige preken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik er altijd van overtuigd was dat je zelf verantwoordelijk bent, voor het leven dat je leeft. Mijn moeder sprak over God en dat ik hem alles kon vragen en m’n vader was wel spiritueel maar vertaalde het meer in de kracht van je eigen gedachten en doorzettingsvermogen die ervoor zouden zorgen dat je alles kon bereiken wat je wilt. Mijn moeder leerde me mediteren, affirmeren en visualiseren. Als je het kan dromen dan kan je het ook doen. Als kind hadden wij een Tempel op de begane grond van onze woning. Hier kwamen elke maandag aanhangers van het hindoeïstische geloof Babaji, bijeen om te Arthi te zingen. Ik weet niet of ik als kind echt geloofde dat Babaji een manifestatie van God was zoals m’n moeder mij dat leerde. Ik vond het allemaal nogal zweverig. Ik pikte uit mijn opvoeding op wat me logisch leek en neem dat al jaren mee.

Ik ontwikkelde mij iets verder door veel boeken te lezen over de kracht van je gedachten en ik lees veel over mensen die succesvol zijn geworden op eigen kracht. Ik spreek mijn dromen hardop uit en vraag daarbij ook om hulp van het universum. Voor mij is GOD alles wat er is. Als je om je heen kijkt en stil staat bij wat we hebben, is dat voor mij Goddelijk. Ik visualiseer mijn doelen en weet altijd wat ik wil. Ik maak plannen, schrijf alles uit en doe vervolgens alsof het al zo is. Ik kan heel veel succesverhalen vertellen die ik heb gecreëerd op deze manier. Ook kan ik voorbeelden opnoemen waarbij ik door negatieve gedachten en uitspraken, ongeluk creëerde in mijn leven.  Het werkt van beide kanten.  Alles waar je aandacht aan schenkt groeit.

Waarom lopen dingen niet zoals je wilt en hoe kan je ervoor zorgen dat dit veranderd.  De eerste stap is bewustwording. Hoe bewust ben jij je van je gedachten? Hoe vaak heb jij negatieve gedachten als: het lukt me toch niet, dit is niet voor mij weggelegd, waarom lukt het haar wel, ik ben lelijk, ik ben dik, dit of dat is lelijk, ik heb geen geld en ga zo maar door..

Dit zijn allemaal gedachten die ervoor zorgen dat je je doelen niet behaald. Als je wilt afvallen mag je denken ik wil slank zijn maar niet: ik ben dik.  Je focust namelijk op het DIK zijn i.p.v. op het slank willen zijn. Alles waar jij je aandacht aan schenkt groeit. Als je focus ligt bij het niet hebben van geld, zal je nooit geld gaan verdienen. Als je de focus gaat verleggen op het creëren van geld, zal je zien dat geld op je pad komt. In mijn laatste boek De Cellulite Guide besteed ik hier ook aandacht aan. Ik leer je iets over zelfacceptatie en meditatie oefeningen die je helpen om je gelukkiger te voelen. Als je jezelf accepteert kunnen er veranderingen plaatsvinden. Begin de dag met tegen jezelf te zeggen: ik hou van je.

 

Liefs,

Fay