Door welke spieren worden de billen gevormd?

Ik krijg vaak de vraag hoe ik aan mijn ronde billen kom. Ik ben van huis uit gezegend met een goede bilpartij. Dit betekent niet dat ik er niks voor hoef te doen. Ik moet mijn billen zeker trainen om ze rond te houden, maar het volume heb ik van nature. Gelukkig is je bil een spier en kan deze dus groeien. Ook als je geen aanleg hebt.

Gluteus Maximus

Voor iedereen die niet gezegend is met de genen voor ronde billen, deel ik hierbij het verhaal achter de ronde billen. De billen bestaan uit drie spieren: De Gluteus Minimus, Gluteus Medius en de Gluteus Maximus. De Gluteus Maximus is voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de vorming en ronding van de billen. Maar hoe train je de Gluteus Maximus dan?

Oefeningen voor de billen

De squat is een uitstekende oefening en doet wel iets met de bilspieren, maar niet genoeg als het gaat om cosmetische doeleinden. Als het specifiek gaat om de bilspieren zijn de rope cable pull through, hip thruster en de glute bridge betere keuzes. Het is niet alleen belangrijk om te variëren in deze oefeningen, maar ook om te variëren in de wijze waarop je ze uitvoert.

Meteen ronde billen? De Billenbroek accentueert je billen waardoor je billen er voller en ronder uitzien. Bestel hier de Billenbroek in jouw maat en favoriete kleur.

Variatie

Kies voor veel variatie in herhalingen en sets als het uitgangspunt cosmetisch is. Dat betekent dat je over een langere periode verschillende fases/trainingsschema’s hebt en doorloopt met betrekking tot herhalingen en sets. Denk hierbij aan weinig herhalingen en meer sets (strength), weinig herhalingen en veel sets (power) en aan meer herhalingen en minder sets (hypertrofie). Dit is afhankelijk van de fase waar je in zit. 

Dus voor ronde billen: Lekker aan de hip thrusters gaan, dames! Vind je het lastig om te beginnen met het trainen van je billen? In het Killerbody Lifestyle boek kun je trainingen en bulk advies vinden voor ronde billen. Klik hier voor het boek.