Geen zin in moeilijk gedoe? Ga voor kant-en-klaar eiwit beslag!

Proteïne Pancakes

Een van de meeste populaire MKBM Producten, de Proteïne Pancakes. Juist door het grote succes van de pannenkoeken wil ik in deze blog meer met je delen over de samenstelling van de kant- en klare MKBM mix. In veel van mijn voedingsschema’s die ik met jullie deel tijdens bijvoorbeeld Fit met Faya komen de pannenkoeken regelmatig terug.

De drie belangrijkste kenmerken van de MKBM Pancakes zijn:

  • 25,5 gram eiwitten per portie
  • Gezoet zonder kunstmatige zoetstoffen
  • Kant-en-klaar eiwit pannenkoekbeslag

Eiwit inname

Waarom is eiwit inname zo belangrijk? Vaak denken we dat eiwit producten bedoeld zijn voor sporters en voor mensen die veelvuldig in de sportschool te vinden zijn. Maar niets is minder waar… Elk mens heeft 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig per dag. Weeg je 65 kg dan heb je per dag 52 gram eiwitten (0,8 x 65) nodig. Sporters hebben zelfs 1,8 gram per dag nodig. Eiwitten zijn van levensbelang. Alles in ons lijf wat geen vet is; botten, spieren, bindweefsel, huid, tanden, alles heeft eiwit nodig. Als ons lichaam een huis zou zijn, zijn eiwitten de bakstenen. Niet voor niks is proteïne afgeleid van het woord ‘protos’ wat ‘eerste’ of ‘belangrijkste’ betekent. Het zijn onze belangrijkste bouwstoffen.  Daarnaast worden eiwitten gebruikt voor ons immuunsysteem en de aanmaak van hormonen. De Wei-eiwit in onze MKBM Pancakes wordt snel opgenomen in ons lichaam en herstelt daardoor de spieren na een workout of training.

Dextrose

Gezoet met… Dextrose. Glucose is een monosacharide, de natuurlijke vorm hiervan wordt ook wel dextrose genoemd. Het is een van de belangrijkste brandstoffen voor het menselijk lichaam. Een nog grote voordeel an glucose is dat het direct door het bloed kan worden opgenomen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld sacharose en zetmeel, dat door het lichaam eerst moet worden opgezet in glucose.

Om glucose in je lichaamscellen te krijgen gebruikt je lichaam insuline. Je cellen zetten de glucose  vervolgens om in energie, waardoor je kunt denken, bewegen en goed kunt functioneren. Van je hersenen, je darmen tot aan het knipperen van je ogen; al je organen hebben glucose nodig om te kunnen werken. Glucose zijn koolhydraten. 1 gram koolhydraten levert 4 kilocalorieën aan energie. Een lichaamscel gebruikt de vrijgemaakte energie voor verwarming, groei en herstel van het lichaam en voor de transport van stoffen.

Tarwe

Er zijn verschillende voordelen van Tarwe in de MKBM Pancakes. De vezels uit tarwe zorgen ervoor dat je geen piek in de bloedsuikerspiegel krijgt. Daarnaast bevinden zich in tarwe ook vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam helpen om de belangrijk stoffen op te nemen.

Het gebruik van tarwe zorgt ook voor een verbeterde darmfunctie waardoor je de vitaminen en mineralen beter kunt opnemen. Daarnaast blijkt uit een tienjarig onderzoek waarbij duizenden vrouwen werden gevolgd dat de vrouwen met een hogere inname van volkorenproducten (tarwe) een lagere kans hadden om te overlijden aan hart- en vaatziekten.

Kant-en-klaar

Is het dan echt zo gemakkelijk? In de ontwikkeling van nieuwe MKBM producten vind ik het ontzettend belangrijk dat je gemakkelijk en snel een voedzame en gezonde maaltijd of snack kunt klaarmaken. Het beslag van de Pancakes is daarom kant-en-klaar zodat je in een handomdraai je pannenkoek kunt maken. 2 maatschappen (+/- 50 gram) meng je met water, kwark of magere melk. Dit is trouwens al voldoende om 2 pannenkoeken te kunnen bakken. Tipje… mix het geheel in een blender of een shakebeker zodat het goed gemengd wordt zonder klontjes! Daarna is het niets meer dan de pannenkoek op een matige temperatuur goudbruin te maken. Persoonlijk vind ik het erg lekker om de pannenkoek met wat fruit te eten!

Krijg je al zin in pannenkoeken? Shop hier MKBM Protein Pancakes!