Ik wil in deze blog mijn verhaal delen en zeg van tevoren dat ik niemand de schuld geef of veroordeel voor mijn gevoel. Ik ben ook geen slachtoffer of zielig. Ik heb door mijn jeugd bepaalde keuzes gemaakt en die worden mij nu allemaal zo duidelijk. Ik vind het mooi hoe alles samenvalt en hoe ik nu terug kan naar mijn natuurlijke zelf.

Borsten

Mijn borsten zijn een levenslang topic teruggaand tot aan mijn kindertijd. Ik had niet veel en mocht van mijn stiefvader geen bikini aan. Hij vond dat onzin, want ik had toch nog geen borsten. Ik kon makkelijk een zwembroek delen met mijn broertjes. Ik herinner me de momenten op deze twee foto’s heel goed. Ik ben op mijn zestiende gaan werken in de B Side Beach Club. Ik stond hier achter een bier tub in een string bikini. Daar propte ik van die kipfiletjes in mijn driehoek bikini. In die tijd was Pamela Anderson het rolmodel voor mij. Ik droomde van grote borsten en ze zouden er hoe dan ook komen.

Gezien willen worden

Als ik terugkijk naar mijn jeugd voelde ik me niet gezien. In de B Side Beach Club werd ik wel gezien. Iedereen lag aan mijn voeten, ik draaide altijd een top omzet en ik voelde me on top of the world. Ik werd beloond en daarvoor gebruikte ik mijn lichaam. Als ik terugkijk naar mijn levenspad is alles wat ik heb, ontstaan door gezien te willen worden. Dan kan je denken: ‘Dat is niet verkeerd, want je hebt het goed voor elkaar.’ Dat is ook zo, maar zo lang je jezelf niet ziet ben je bezig vanuit een tekort. Je vult een leegte op die niet op te vullen is. Je trekt de mensen om je heen leeg en bent onverzadigbaar. Wanneer is het genoeg? Veel mensen hebben de podcast van mij en Michael Pilarczyk geluisterd. Daarin vertel ik over mijn eerste signaal dat alles wat ik deed, voortkwam uit gezien willen worden. Dit inzicht werd mij aangereikt door een paard tijdens een paardencoaching sessie. Daarna werd dit in detail nog een keer uitgelegd in een ayahuasca sessie. Moeder ayahuasca liep met mij mijn levenspad af en liet mij zien hoe ik gedurende de dag elke keer anderen ongevraagd verzorgde van mijn advies. Ik had altijd het gevoel dat ik de wereld op mijn schouders droeg en dat viel weg in de weken erna. Ik hoef niet meer te redden. Ik ben goed zoals ik ben. Ik ben altijd goed genoeg.

Jezelf zien

Dan komt de tweede stap: Jezelf gaan zien. Dit is een proces waar ik middenin zit en het is niet altijd even makkelijk. Ik wil mensen ook helpen zodat ik niet naar mezelf hoef te kijken. Zodat ik mijn eigen pijn niet onder ogen hoef te komen. Zo merk ik bijvoorbeeld op dat als ik een goed boek lees of een healing doe, ik steeds denk aan voor wie dat boek nog meer heel goed zou zijn of wie ik die cursus ook zal doorsturen. Nee Faj, dat is niet aan jou. Je vlucht weer in het redden en kijkt hierdoor jezelf niet aan. Nu ik het écht door heb, geeft het universum mij elke dag een cadeautje en één daarvan is mijn lekkende borst.

Borsten eruit

Ik heb geen borsten nodig om gezien te worden. Ik kan mijzelf zien en vrouwelijk vinden zonder borsten. Dat is hoe ik er nu in sta. Hier moest ik me de afgelopen weken even doorheen worstelen. Daarom weet ik nu ook waar het verlangen naar grote borsten vandaan kwam. Ik ben dat kleine meisje gaan vertellen dat ze mooi is zoals ze is. Ook met haar eigen cup maat.

Dit jaar werd geconstateerd dat mijn rechter borstimplantaat opnieuw lek was voor de tweede keer in 5 jaar. Ik stond zó niet in contact met mezelf, dat ik niet heb opgemerkt dat dit een signaal was. Afgelopen jaar kreeg ik ook nog een plekje op mijn tepel. Gelukkig was dit niks ernstigs, maar het was wel een signaal. Het universum stuurde mij naar een arts die toevallig bekend staat om het verwijderen van borstimplantaten. Toen hij aan mij vroeg of ik dit niet wilde, dacht ik ‘ben je mal. Daar ben ik nog niet aan toe hoor.’ Hij verwisselde de implantaten. Echter, kreeg ik daarna een complicatie. Er was een huidbacterie bijgekomen en er moest 300 ml vocht uitgezogen worden met een naald. Ook moest ik aan de antibiotica. Dit verzwakte mijn weerstand en daardoor kreeg ik corona. Tijdens mijn ziektebed is mijn prothese omgedraaid. De platte kant is naar voren gaan staan en toen kwam het besef. Mijn lichaam heeft er genoeg van en geeft dit heel duidelijk aan. Het is niet toevallig dat je bij deze arts (Niessen) terecht bent gekomen. Niks is toevallig in het leven. Echter missen we de signalen vaak omdat we veel te veel in ons hoofd zitten en vergeten vanuit ons hart te leven. Ik deelde mijn struggle en kreeg er zo veel moois voor terug.

Tijdens de paardencoaching sessie kwam heel sterk naar voren dat ongevraagd helpen niet mijn pad was, maar dat als ik een stapje terug zou doen het vanzelf zou komen. Nu krijg ik zo veel vragen en e-mails van mensen die zich minderwaardig voelen door hun cup A. Dit is het moment voor mij om te helpen.

Je bent goed zoals je bent

Misschien heb je het nodig om dit nu te lezen. Ik wil tegen jou zeggen dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niet te veranderen. Voor anderen niet en ook niet voor jezelf. Ik wil je adviseren om de wortel van je gevoel te ontdekken en dat bij jezelf te helen. Jij bent niet je lichaam. Je bent veel meer dan dat. Je bent een spiritueel wezen die een menselijke ervaring heeft. Een ervaring die je (dit geloof ik) zelf hebt uitgekozen voordat je naar de aarde kwam. Je bent niet alleen. We zijn allen één en verbonden. We zijn hier niet om te oordelen of veroordelen, maar om in liefde te leven. Jij hebt de keuze om in je kracht te gaan staan en jezelf te zien voor wie je werkelijk bent, te kiezen voor positieve gedachten en het ego naar de achtergrond te laten zakken.

Liefs,

Faj