Hoe ik hulp krijg van de kaarten

Mensen die mijn achtergrond kennen, weten dat ik uit een spiritueel gezin kom. Als kind was dit niet even gemakkelijk, want je wilt immers net zo zijn als de rest, en in de jaren 90 was spiritualiteit niet wat het nu is. Tijdens mijn puberjaren heb ik me er erg tegen verzet. Maar toen ik op mijn 18e moeder werd, merkte ik al snel dat ik de lessen die ik van mijn moeder had geleerd, doorgaf aan mijn dochter. Zij geeft deze lessen nu op haar beurt door aan haar zoon.

Dromen

Ik heb altijd geweten en gevoeld dat er veel meer is dan wat wij met onze ogen kunnen zien. Ik voel veel en droom veel. Mijn dromen vertellen mij vaak wat ik moet weten. Er was zelfs een periode waarin ik om antwoorden in mijn dromen vroeg, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik elke ochtend om 5:55 wakker schrok van een droom, en dat vond ik best pittig.

Intuïtie

Doordat ik de afgelopen jaren veel aan mijn persoonlijke ontwikkeling heb gewerkt en ik mijn valkuilen en triggers erg goed ken, worden mijn waarnemingen steeds zuiverder. Na mijn coachingstraject met Els van Steijn is mijn intuïtie niet alleen veel sterker geworden, maar voel ik nu aan mijn lichaam of iets wel of niet klopt. Als er iets niet zuiver is, blokkeert mijn lichaam op een aparte manier. Ik krijg een druk op mijn borst en word soms zelfs misselijk. In het begin had ik niet door wat het was, maar toen liet Els me weten dat ik heel goed op mijn plek in de fontein sta (dit gaat over familieopstellingen, je kunt hier meer over lezen in haar boek ‘De Fontein’), en dat ik dit moet koesteren. Dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en intuïtie.

Trauma

Trauma kan de baas worden over je leven. Als je zelf veel last hebt van onverwerkt trauma, is het soms moeilijk om te voelen of het nu je intuïtie is die je een onderbuikgevoel geeft, of je trauma. Daarom is het in mijn ogen belangrijk innerlijk werk te doen en te helen van je verleden. Zakelijk gezien ben ik vanwege oude traumadelen (onrecht) wel eens zo uit mijn slof geschoten dat ik mega grote deals heb verloren. Gelukkig leer ik van alle situaties en word ik steeds beter in het herkennen van het verschil tussen een trigger en mijn intuïtie.

Naar je gevoel luisteren

Ons brein is ook erg slim en kan je soms misleiden. Het kan met veel argumenten komen waarom je niet naar je intuïtie moet luisteren. Ik leer nu tijdens mijn paardencoachingopleiding over voice dialogue, en dat gaat eigenlijk over de verschillende stemmen die allemaal een missie hebben: jou gelukkig maken zonder stress. Helaas moeten we toch soms even door een ongelukkige tijd heengaan om je daarna veel gelukkiger te voelen. Dan moet je de stem met de argumenten die de korte termijn oplossing wil om je zo snel mogelijk weer goed te voelen de kop indrukken en vooral naar je gevoel luisteren.

Hulp van de kaarten

Soms weet ik niet meer wat wat is, en dan bel ik Tieneke, mijn kaartlezer. Ongeveer twee jaar geleden kwam Tieneke op mijn pad. Ze is een kaartlezer die je kunt bellen en die je telefonisch adviseert op basis van de kaarten die ze voor je trekt. Het is werkelijk ongelooflijk hoe accuraat deze vrouw is. Je kunt een vraag stellen of ze legt gewoon jouw 36 kaarten. Als daar iets uitkomt, kun je er ook nog voor kiezen om dieper op een onderwerp in te gaan. Dan trekt ze nog meer kaarten over dat onderwerp. De antwoorden liggen niet altijd vast, tenzij ze in de buitenste rand liggen, dan staat het vast.

Zakelijke beslissingen

Ik schakel Tieneke vaak in voor privésituaties, maar de laatste jaren vooral voor werk, zoals wanneer ik op het punt sta iemand aan te nemen. Dit heeft me de afgelopen tijd enorm geholpen met zakelijke beslissingen nemen. Laatst kregen Jim, mijn collega, en ik een mooie bevestiging dat de twee nieuwe teamleden bij Killerbody echt de juiste keuzes waren. Alles wat wij voelden bij deze twee serieuze mannen werd bevestigd door Tieneke, dus dat vond ik dan toch ook wel fijn.

Prive situaties

Ik vind het vooral fijn om haar te bellen als ik vragen heb over zaken die twee kanten op kunnen gaan, of als ik me zorgen maak over mijn puber. Shai was laatst een nachtje niet thuis gekomen. Hij had me laten weten dat hij de nachtbus zou nemen. Ik had uitgerekend hoe laat hij thuis moest zijn, maar hij was er niet. Ik raakte helemaal in paniek, zijn telefoon stond uit. Ik  reed naar de bushalte om te kijken of zijn fiets er nog stond. Die stond er nog. Ik besloot Tieneke te bellen en zij zei dat hij in slaap was gevallen bij een vriend. Een half uur later belde hij dat hij inderdaad in slaap was gevallen. Toch apart dat kaarten ons die informatie kunnen geven.

Contact

Het mooie aan Tieneke vind ik dat ze oprecht is en eigenlijk te weinig geld vraagt. Als je een uur met haar belt, stuurt ze je een betaalverzoek van 30 euro. Voordat mijn hele klantenservice volloopt, hier alvast haar nummer. Je kunt haar appen als je een afspraak wilt maken, 0616164013.