Houd jezelf een spiegel voor

Hou van jezelf

Hoe vaak zeg jij tegen jezelf “ik ben goed genoeg, ik ben trots op je of ik hou van je”? Leer jezelf te waarderen en deze lieve woorden tegen jezelf, hardop uit te spreken. Het voelt misschien even onwennig maar maar als je ermee begint wordt het steeds makkelijker en leuker.
We kunnen vaak een hele lijst opnoemen van dingen of mensen waarvan we houden. Komt je eigen naam in deze lijst voor? Meestal niet. Terwijl je eerst van jezelf moet houden, wil je echt van een ander kunnen houden. Doe je dat niet? Dan worden de gaten opgevuld door liefde van een ander, terwijl deze gaten eigenlijk gevuld moeten worden door zelfliefde. We zoeken vaak voldoening in spullen en liefde maar we vergeten dat we zelf één en al liefde zijn. Als je van jezelf houdt, komt de rest vanzelf. Alles wat je wenst stroomt dan in overvloed jouw kant op.

Levenslang proces

Mensen hebben vaak de neiging te denken “als dit of dat heb, dan ben ik echt gelukkig”. Nee, zo werkt het helaas niet. Geluk zit in jezelf en vanuit dat geluksgevoel, trek je alles aan wat je wenst en daar kan je echt van genieten. Niet andersom. Voor mij was dit een hele reis. Mijzelf accepteren met al mijn schaduwkanten, lief zijn voor mezelf en voor mijn lijf. Zonder oordelen kijken naar mezelf en vooral belichten wat ik goed en mooi vind aan mijzelf. Complimenten ontvangen en deze niet kleiner willen maken. Het is een levenslang proces. Het hele proces gaat me steeds beter af en ik kan met trots zeggen dat ik nu echt snap waarom mensen altijd zeggen dat je leven bij 40 jaar pas echt begint.

Het is een leerzaam proces waarin je continu jezelf een spiegel voorhoudt.

Stel jezelf vragen zoals:

  • Wat zegt die irritatie voor die persoon over mij?
  • Wat zegt dat oordeel wat ik heb over die persoon over mij?
  • Waarom doet deze situatie me zo veel pijn?

Zelf heb ik veel gehad aan de volgende boeken:

  • Zero limits – Joe Vitale (deel 2)
  • De kracht van het nu – Eckhart Tolle
  • Je kunt je leven helen – Louise hay
  • De fontein – Els van Steijn
  • Ik ben je moeder niet – Susanne Hühn

Veel van deze boeken, in combinatie met mediteren en stil durven zijn, hebben mijn geweldige inzichten gegeven. Deze heb ik verwerkt in de Killer Planner en in Killerbody Lifestyle. Vanuit je goed voelen gaan we er vanzelf goed uit zien en niet andersom.

Take Care!
Fajah