Krachtige antioxidant die goed is voor je huid

In deze blog ga ik dieper in op een van de hoofdbestanddelen van MKBM cellulite olie, een olie die je helpt cellulite zichtbaar te verminderen. We kijken naar vitamine E en wat deze vitamine kan doen voor je lichaam en je huid.

Wat is vitamine E en waar zit het in?

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar we van buitenaf moeten binnenkrijgen. Het is niet een enkele stof maar het bestaat in de natuur en onze voeding uit 8 verschillende verbindingen (4 tocoferolen en 4 tocotriënolen), samen het vitamine E complex genoemd. Iedere vitamine E verbinding speelt een belangrijke rol voor je gezondheid, α-tocoferol is echter de meest actieve component. Voor een optimale werking wil je alle 8 verbindingen binnen krijgen. Je vindt vitamine E onder andere in plantaardige oliën, noten en zaden, vette vis, eieren, volkorengranen, groenten en fruit. Je kan vitamine E het beste innemen in combinatie met vetten voor een optimale beschikbaarheid in je lichaam. Tekorten komen zelden voor, omdat het voor alle weefsel belangrijk is en in veel verschillende voedingsmiddelen zit. 

Wat doet vitamine E in je lichaam?

Vitamine E is een krachtige antioxidant en de belangrijkste vet oplosbare antioxidant in ons lichaam. Voldoende aanwezige antioxidanten in je lichaam is heel belangrijk omdat deze stoffen beschermen tegen vrije radicalen, stoffen van buitenaf die schade kunnen aanrichten. Deze schade bestaat uit oxidatie van cellen en weefsel, hetzelfde proces als het roesten van ijzer. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress in ons lichaam is namelijk gelinkt aan de ontwikkeling van diverse ziektes zoals kanker, neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer en Parkinson en reuma (ontstoken gewrichten). Ook is het sterk gelinkt aan (vroegtijdige) veroudering. 

Vitamine E speelt ook een belangrijke rol bij de aanmaak van voldoende rode bloedcellen (deze cellen vervoeren zuurstof vanaf je longen door je hele lichaam) en het in stand houden van spier en ander weefsel. Het beschermt tegen ontstekingen in het lichaam. Ook speelt het een belangrijke rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem.

Waarom is vitamine E zo goed voor je huid?

Onze huid is ons grootste orgaan en wordt constant beïnvloed door de wereld om ons heen. Deze invloeden vanuit het milieu, of dit nu vervuiling in de lucht is, teveel zon of wat we op onze huid smeren/krijgen, kunnen zorgen voor oxidatieve schade aan onze huid. Denk hierbij aan huidveroudering (rimpels, lijntjes, vlekken), littekens en verdikkingen. Juist ook wat we binnenkrijgen heeft een grote invloed op onze huid, bijvoorbeeld wat je eet of als je rookt of alcohol drinkt. En drink je voldoende water of juist veel koffie? Het heeft allemaal invloed op de kwaliteit van je huid. Je huid laat in die zin zien hoe het in je lichaam ervoor staat. Ook stress heeft een grote invloed op je huid. 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat vitamine E je huid beschermt tegen veel vormen van oxidatieve stress. Veel studies laten zien dat vitamine E een hele efficiënte antioxidant is: hierdoor heeft vitamine E een grote invloed op de kwaliteit van je huid. Vitamine E innemen en direct op de huid gebruiken is beide heel zinvol voor je huid. Vitamine E is van nature de meest voorkomende vitamine in onze huid. Vitamine E zorgt er onder andere voor dat je huid minder snel verbrandt omdat het schade door de zon vermindert en het maakt pigmentvlekken lichter (met name in combinatie met vitamine C). Ook versterkt het de barrièrefunctie van je huid, waardoor schadelijke stoffen minder snel doordringen. Absoluut een must dus voor een mooie huid! 

Wil je graag minder cellulite en een mooiere huid?

Vitamine E en andere ingrediënten die je huid helpen verbeteren vind je in MKBM cellulite olie, samen met de cellulite cups is dit de perfecte combinatie voor een mooie huid. Klik hier voor meer informatie.

https://www.orthokennis.nl/artikelen/vitamine-e-synergie-van-acht-tocoferolen-en-tocotriënolen

https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja962512c

https://www.cyberpoli.nl/sikkelcel/medisch/bloed_functie

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0098299703000359

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0098299711000501

https://link.springer.com/chapter/10.1007/5584_2015_117

https://aocs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1007/s11746-998-0032-9

https://link.springer.com/article/10.1007/BF00203614

https://www.dr-jetskeultee.nl/vitamine-e-in-je-huidverzorging/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12010339

https://mkbmshop.com/nl/winkel/skincare-2/alle-huidtypes-2/mkbm-cellulite-cup-olie/