MSM: onmisbaar als je jong, fit en energiek wilt zijn

MSM (Methylsulfonylmethaan) is een in wateroplosbare, natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in elke cel van ons lichaam. Omdat al onze cellen gebruik maken van zwavel, is zwavel onmisbaar voor ons lichaam. Helaas krijgen we vaak niet genoeg zwavel binnen via onze voeding, waardoor we zonder het te weten een zwaveltekort hebben. Bovendien wordt de hoeveelheid zwavel in ons lichaam minder als we ouder worden.

Wat doet MSM dan precies?

Ons lichaam gebruikt MSM onder andere om rode bloedcellen en aminozuren zoals collageen en keratine te produceren. Dit zijn essentiële componenten voor ons lichaam, huid en weefsels. Ook gebruiken we MSM voor de aanmaak van insuline, voor een goede pH balans en om te detoxen. MSM verbetert de doorlaatbaarheid van de cellen van ons lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden verwijderd.

Het innemen van MSM ondersteunt je lichaam dus in allerlei belangrijke processen, waardoor je langer jong, fit en energiek blijft. 5 redenen om MSM dagelijks te nemen op een rij:

1. Het remt en voorkomt ontstekingen en is pijnstillend

MSM heeft het vermogen om afvalstoffen te verwijderen uit de cellen, wat de vorming van ontstekingen tegengaat. MSM werkt pijnstillend en het kan pijn en stijfheid bij (chronische) ontstekingen verminderen.

2. Het verbetert flexibiliteit en uithoudingsvermogen

MSM is fantastisch als je regelmatig sport. Het ondersteunt namelijk je spieren en gewrichten door de snelle afvoer van afvalstoffen en de ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien stimuleert MSM de bloedsomloop.

3. Het zorgt voor sneller herstel van spieren na het sporten

Een andere fijne eigenschap van MSM is dat je spieren sneller herstellen. Hierdoor heb je minder last van pijn en andere ongemakken na het sporten. Dit snelle herstel wordt wederom mogelijk gemaakt door de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is MSM een krachtige antioxidant en pijnstiller.

4. Het zorgt voor een mooiere huid, haar en nagels

Zwavel stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen is het bindweefsel in onze huid dat zorgt voor de elasticiteit. Voldoende collageen zorgt voor een gladde huid, maar ook voor dik glanzend haar en sterke nagels. Ook kan MSM de huid verbeteren bij bepaalde huidaandoeningen.

5. Het helpt bij allergieën zoals hooikoorts

Het vermindert of geneest allergische reacties op pollen, waardoor het ideaal is om te nemen tijdens het hooikoortsseizoen.

Wil je starten met MSM? Dan heb ik de hoogwaardigste variant: klik hier!

Bronnen: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21708034/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/

https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/107628003321537011

https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/107555302317371451

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/

https://europepmc.org/abstract/med/22525653

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1473-2165.2008.00355.x

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12006124

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/