Omgaan met een lichamelijke tegenslag

Alles gebeurt met een reden. Ik geloof niet in toevalligheden, toevallige gebeurtenissen en toevallige ontmoetingen. Hoe meer ik ben gaan geloven dat niets maar dan ook niets toevallig is, hoe makkelijker het voor mij is geworden om elke situatie te accepteren. Wat ik het allermooiste vind, is de les die uit elke situatie te halen valt.

De kracht van je lichaam

Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen en zolang die niet wordt verstoord, zal het zichzelf genezen. Elke 28 dagen vernieuwen je cellen zich. Als je zorgt dat je omgeving (lichaam en gedachten) schoon en zuiver wordt gehouden, zal je merken dat ziekten wegblijven.

Helaas hebben wij mensen vaak ziekmakende gedachten en stress. De omgeving is dus vervuild. Niet alleen door negatieve gedachten, maar ook door ongezonde voeding en dergelijken. De oplossing zit hem, als het mij vraagt, in gelukkig zijn. Als je gelukkig bent, heb je geen negatieve gedachten, geen stress en eet je gezond. Je zorgt goed voor je lijf. Ook leef je voornamelijk in het hier en nu als je gelukkig bent. Ik zal hier in een andere blog nog wel wat dieper op ingaan.

Zelfreflectie

Als mij zoiets gebeurt als een gescheurde kruisband, maak ik tijd en ruimte voor onderzoek naar mezelf. Ik moest het eerst even verwerken. Toen ik het hoorde, moest ik heel hard huilen. Ik heb de hele weg vanuit de kliniek naar huis gehuild. Thuis aangekomen vertelde ik het aan mijn collega’s, maar ik merkte dat ik het toen al redelijk had geaccepteerd. Toen ik het op Instagram deelde, kreeg ik van één meisje de vraag of ze mijn knie reiki op afstand mocht geven. Ik heb zelf ook mijn reiki diploma en dacht “dat kan nooit kwaad.” Zij gaf me vervolgens de informatie over wat de achterliggende (spirituele) oorzaak van een knieblessure betekent: Een koppig ego, trots, onmogelijk te buigen, angst, starheid en niet kunnen toegeven.

Dit komt uit de boeken van Louise Hay. Ik ben enorme fan van haar boeken en kon me er altijd in vinden, maar nu voelde ik weerstand. Na enige dagen begon alles een beetje op zijn plek te vallen en kon ik zien over welke situatie dit ging. Het klopte eigenlijk precies op het stukje angst na. Die vind ik nog moeilijk te plaatsen, maar ik zit nog midden in mijn zelfonderzoek en wie weet wat er nog allemaal bovenkomt.

Als ik kijk naar mijn ziekmakende gedachten kom ik uit bij de jarenlange afwijzing naar mijn knieën. Ik vond ze nooit mooi genoeg. Dit heb ik jarenlang op de meest lelijke manieren geuit. Inmiddels ben ik (letterlijk) de band met mijn knieën aan het herstellen. Ik kan je vertellen dat nu mijn knie na de operatie zo dik is als die van een olifant, ik met gemak de pracht van mijn andere knie zie. Ik vind m’n linkerknie met de dag knapper worden. Ik snap wel dat mijn knie klaar was met al dat gezeur. We zijn als mensen toch veel meer dan een paar knieën.

Acceptatie

Ik werd vooraf door veel mensen bang gemaakt over de 9 maanden revalidatieperiode en dat het zwaar zou worden. De Bergman Kliniek rade een operatie zelfs af omdat ik al wat ouder ben. Ik heb me nergens wat van aangetrokken. Dat is mijn trots, denk ik. Ik zakte de afgelopen maanden meerdere keren door mijn knie heen. Het was gewoon niet te doen. Ik geloof dat ik over het herstel eerder zes weken doe dan zes maanden. Daar doe ik alles voor. Ik drink geen alcohol, neem extra proteïne, train elke dag met stretchen en heb vandaag zelfs al op de fiets gezeten zes dagen na de operatie. Ook bouw ik al af met pijnstillers en visualiseer ik de hele tijd dat ik over zes weken alles weer kan. Ik voel ook dat het zo is. Ik krijg hier de eerste week van september twee prachtige veulens waar ik mij enorm op verheug. Ik weet gewoon dat ik dan genezen ben. Ik ben dankbaar dat dit me is overkomen, omdat ik weer een spiegel voor mij gehouden kreeg waar ik enorm veel van heb geleerd. Ook leer ik elke dag over het zelfhelend vermogen. Ik lees boeken en luister naar mensen als Joe Dispenza.

Supplementen

Ik ben al een half jaar bezig met de ontwikkeling van een natuurlijke supplementen lijn. Dit wordt echt fantastisch. Het wordt een lijn gebaseerd op affirmaties en nu ik deze blessure heb, ben ik alles aan het testen. Ik geloof dat het zo goed in elkaar zit, dat ik sneller genees. Ik ben dus nu eigen onderzoek op mezelf aan het doen. Doordat ik al maanden bezig ben met de ontwikkeling, ben ik zo diep in de kracht van de natuur gedoken en dat fascineert me enorm. Alles wat we nodig hebben, is in de natuur aanwezig. Het besef dat we onszelf ziek maken. Het is al mainstream bekend dat je jezelf beter kan maken met een placebo pil. Toch valt op de één of andere manier het kwartje nog niet bij de meeste dat nocebo ook wetenschappelijk is onderbouwd. Denk dat je ziek bent en je wordt het vanzelf. Dat trek ik dan nog even door in ‘zeg lelijke dingen over jezelf en je creëert ze vanzelf.’

Genezing

Ik heb geanalyseerd waar mijn gescheurde kruisband vandaan komt. Ik ben die oorzaken aan het oplossen, opruimen en helen en ondertussen super dankbaar dat mijn lichaam mij erop heeft gewezen. Ik sta heel positief in het leven, maar zo zie je maar dat ik ook nog blinde vlekken heb. Omdat ik mijn leerproces het allerbelangrijkste vind, ben ik dus dankbaar voor deze blessure.

Ik mediteer dagelijks, lig elke dag in het gras, vóór mijn blessure liep ik op mijn blote voeten door het weiland. Ik lig elke dag op mijn acupressuur mat en beoefen de hele dag door ho’oponopono. Ik kies bewust voor gezonde en liefdevolle gedachten over mijn lijf en knieën en vervang eventuele bewuste, negatieve gedachten meteen. Daarnaast geloof ik enorm in het lot en daardoor kan ik alles accepteren zoals het is. Verder kwam er de week voor mijn operatie een sponsoraanvraag van een voetbalschool. Toen ik degene sprak die daar de eigenaar was en we op het onderwerp knie kwamen, heeft hij me naar een speciale behandelaar gestuurd: Gerard Koomen. Deze man heeft me rechtgezet met een hamer (ik stond inmiddels goed scheef) en een krachttest met me gedaan. Ik had al 36% minder kracht in mijn rechterbeen. Naast wekelijkse fysiotherapie ga ik twee keer per week naar hem toe om het vocht weg te masseren. Hij werkt veel met warmte en na een uur bij hem op de tafel voelde mijn been en knie veel dunner, sneller en kon ik hem zonder pijn strekken. De fysiotherapeut die ik heb, voelt ook erg goed aan. Hij zit bij mij in de straat en ben ook via via aan hem gekomen. Afgelopen week kwam hij twee keer thuis. Op de een of andere manier ontvang ik altijd de juiste mensen op mijn pad als ik ze nodig heb.