Omgaan met pijn en zelfmedelijden

Lieve volgers,

De afgelopen week heb ik veel te veel zelfmedelijden gehad. Ik herkende mezelf niet meer. Met dit zielige gevoel schreef ik een blog over de pijn die ik had. In deze zeikblog beschreef ik alles wat er de afgelopen twee weken niet volgens plan is verlopen. Op de één of andere manier voelde het niet goed om de blog naar mijn team te sturen voor een spelling check. Ik legde mijn computer weg en ik ging de documentaire van Memphis Depay kijken, waarin hij dezelfde blessure had als ik.

Motivatie

Wow! Wat kreeg ik weer veel motivatie van deze documentaire. Ik voelde letterlijk de pijn en de zelfmedelijden wegtrekken. Ik weet als geen ander dat je positief moet blijven én dat je minder leuke dingen geen aandacht moet geven. Laat staan dat je hier een uitgebreide blog aan moet wijden. Maar goed, ik ben ook gewoon een mens en soms ben ik ook wat minder positief. Ik geloof heel sterk dat je altijd op het juiste moment, de juiste dingen hoort en ziet. Zodra je ervoor open staat om dat te horen en te zien, komt het altijd goed.

Positiviteit

Ik heb mijn zeikblog over alle pijntjes gewist en ik kijk naar alle mogelijkheden die op mijn pad komen. Zo kwam ik vlak voor mijn operatie bij een geweldige therapeut terecht. Ik had een gesprek met een eigenaar van een voetbalschool en hij raadde mij deze man aan. Het is een kunstenaar die met zijn vingers alle verklevingen aanvoelt en botten recht zet. Hij timmerde me voor mijn operatie helemaal recht. Uit de krachttest die ik bij hem deed, bleek dat ik 36% minder kracht had aan mijn geblesseerde been. Hij verlichte de pijn voor mij door geweldige massages te geven, waardoor mijn doorbloeding en vochtafvoer is verbeterd. Daarnaast heb ik op dit moment twee keer per week fysiotherapie. Zodra ik weer kan trainen, ga ik vijf keer per week naar de fysio.

Alternatieve behandelingen

Naast de fysio en de geweldige therapeut Gerard Koomen, heb ik ook de hulp ingeschakeld van Nardy de Wit. Zij is Bioresonantie Therapeut en ik kom al bij haar vanaf mijn kindertijd. Het indigo apparaat waar zij mee werkt, scant je toestand en gaat op basis daarvan stimuleren waar nodig. Een mooie bijkomst hiervan is dat het je aura ook opschoont. Mijn aura zat vol zwarte vlekken, dit zijn negatieve energieën van buitenaf. Naast Nardy ga ik ook naar Natuurgeneeskunde Jan de Vries. Hij is goed in het opsporen van bacteriën, schimmels, parasieten en zware metalen. Jan de Vries kan ook belasting van je narcose en röntgen foto’s neutraliseren. Naast dit alles ga ik ook nog naar Enisa, zij is Chakra Healer en kan energie geven aan de pijnlijke lichaamsdelen. Ik ben kind aan huis bij Enisa, zij voelt altijd eerder dat er iets met mijn lichaam is, dan dat ik dat zelf voel.

Rust

Ik doe dagelijks mijn oefeningen maar als ik me niet zo goed voel sla ik ze wel eens over. Ik luister op dit moment vooral heel goed naar mijn lijf. Werken doe ik in de ochtend en maar maximaal 3 uurtjes per dag. De rest van de dag lig ik vooral op de bank. Rust nemen is een mega grote uitdaging voor mij, maar ik merk dat ik er steeds meer aan begin te wennen. Gelukkig ben ik van de zware pijnstillers af en kan ik nu, na 19 dagen, mijn been goed strekken. Ik ga er nog steeds vanuit dat ik met zes weken weer goed en pijnvrij kan lopen. Ik kan niet wachten tot ik alles weer ‘normaal’ kan doen.