Shit happens for a reason

International Women's Day

Toen ik door een samenloop van omstandigheden mijn team verloor, ontstond er ruimte in mijn hoofd voor nieuwe gedachten, meer creativiteit en een herontdekking van mijn hartenwensen. Ik stelde mezelf de vraag: “Wat wil je echt?” En ik wist meteen dat ik geen groot team wilde. Ik ben een creatief persoon en absoluut geen manager. Ik ben een motivator, maar worstel met het leiden van een team. Ik denk groot en zie overal kansen en dan heb je toch buitengewone mensen naast je nodig om deze grootse doelen te bereiken. Echter… Goeie mensen met ervaring kosten geld en daar zit de uitdaging als je een startup hebt. Je bent altijd aan het goochelen met liquide.

Helaas moet je vaak voor betaalbare mensen kiezen, maar uiteindelijk kost dat veel geld. Goedkoop is duurkoop en het zorgt voor stress. Ik besefte dat het een blessing in disguise was toen ik afstand nam van mijn team en er zich nieuwe kansen aandienden. Deze kansen zijn nu glashelder.

Anders denken om te groeien

Een tijdje geleden plaatste ik een bericht op LinkedIn waarin ik op zoek was naar een rechterhand. Mijn LinkedIn ontplofte en ik ben ontzettend blij met het resultaat van die post. Er kwamen allerlei aanbiedingen binnen. Hetgeen waar ik in eerste instantie om vroeg, kwam niet zoals verwacht, maar omdat ik er met een open houding naar keek en de mogelijkheden zag die zich aandienden, bleek het veel beter te zijn dan wat ik aanvankelijk wilde. Ik vroeg om iets vanuit mijn eigen perspectief en expertise, maar als je wilt groeien, moet je anders gaan denken dan voorheen. We hebben een geweldige partner gevonden voor onze marketplaces, namelijk OnlineID. Ook hebben we twee toppers uit ons bestaande netwerk samengevoegd als ijzersterk marketingteam. Ook zijn we voor sociale content een samenwerking aangegaan met Danielle de Ridder.

Niemand is meer in loondienst en daarmee super gemotiveerd. We runnen immers allemaal ons eigen bedrijf. Ik heb nu weer tijd om me te richten op waar ik goed in ben: Groot denken en creatief zijn. Voor mijn spelling heb ik ChatGPT en we hebben Sabrina, onze remote assistent, voor dagelijkse taken. Ik heb de tweede verdieping van mijn kantoor verhuurd en we werken allemaal vanuit huis en komen samen waar nodig.

Toekomstplannen

De focus van de aankomende periode ligt op het bouwen van een actieve community voor MKBM met professionals die allemaal hun eigen content aanleveren. MKBM Swim doet het erg goed en mijn plan is om dit komend jaar te laten groeien naar een inclusief en internationaal merk. Hierover deel ik later meer met jullie. Voor Killerbody gaan we focussen op de online en internationale markt .De eerste bestellingen uit Duitsland zijn een feit. Hierbij krijgen we hulp van Michael Luesink, de oprichter van BOON, die ons zal ondersteunen in de volgende fase.

Het leuke is dat al het bovenstaande begon met mijn eerdere bericht op LinkedIn. Dat is toch prachtig?

Wat missen we nog?

We hebben nog een hands-on projectmanager nodig met een out-of-the-box mentaliteit en die naast het aansturen van alle zelfstandige teamplayers die we nu hebben ook niet vies is om zelf werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om een functie van ongeveer 24 uur, maar exacte invulling is bespreekbaar. Voel jij je geroepen? Stuur dan je CV naar klantenservice@mykillerbodymotivation.com.