Spiritueel ondernemen

Als klein meisje wist ik het al. Ik wilde rijk worden. Waar het precies vandaan kwam weet ik niet. Er zijn wel specifieke gebeurtenissen in mijn leven geweest die mijn toekomstdromen hebben versterkt en zo steeds meer body gaven. Zo weet ik nog dat ik als klein meisje een keer op kraamvisite kwam in een villa. Wij woonde zelf heel simpel. Het huis had een spirituele inrichting. We zaten allemaal op de grond en elke muur had een andere kleur. De villa waar ik kwam was een oase van rust in tegenstelling tot de tempel inrichting van mijn moeder. Ik had nog nooit zo een mooi huis gezien. Wij kwamen meestal bij gelijkgestemde over de vloer die ook allemaal een altaar hadden en een Indiaans georiënteerde inrichting. De kennismaking met deze villa heeft mijn leven als kind zodanig beïnvloed dat ik nu in een soortgelijke woning woon. Vanaf het moment dat ik de woning zag wist ik ik het zeker: “Dit wil ik later ook”.

Visualiseren

Ik was denk ik een jaar of 7 toen ik in de villa op visite kwam en heb jarenlang gevisualiseerd dat ik later ook zo een huis zou hebben. Ik kon uren wegdromen bij de beelden van de inrichting. Ik ben heel visueel ingesteld en de kracht van visualiseren zit in het echt kunnen voelen alsof het al zo is. Ik kon kippenvel krijgen bij de beelden van de villa als ik bedacht dat ik daar later zou wonen. Dit is één voorbeeld. Verder wilde ik in GTST spelen en heb ik ook jaren lang gevisualiseerd en gevoeld alsof dat als zo was.

Visualisatie omzetten in materie

De kunst van je visualisaties omzetten naar de werkelijk zit hem niet in dat je moet uittekenen hoe je daar komt, maar alleen maar moet voelen alsof je er al bent. Vertrouwen hebben dat het goed komt en de rest loslaten. Alles wat ik in mijn carrière had uitgedacht met pen, papier en berekening, is mislukt. Alles wat ik heb bereikt door vertrouwen dat de juiste mensen, situaties, aanbiedingen en deals op mijn pad zouden komen, zijn gelukt.

Voorbeeld 1

Ik had een droom en dat was rijk worden. Toen ik iets ging doen waar mijn hart niet lag (een kinderkledingwinkel) omdat ik dacht dat ik daar rijk mee kon worden, kostte het mij € 50.000,-. Ik kan daar nog wel vijf voorbeelden van geven, maar de kunst is juist dat je de dingen die niet goed zijn gegaan geen aandacht geeft. Je kan het beste alleen aandacht geven aan waar je heen wilt. Ikzelf heb zeker vijf keer iets gedaan wat me geld heeft gekost voordat ik door had dat geld om geld te willen hebben, niet werkt.

Ik wil rijk zijn omdat dit mij vrijheid geeft. Ik geniet van mijn tuin en dieren om me heen. Dat is voor mij ook vrijheid. Ik hoef nergens heen omdat ik alles thuis heb gecreëerd. Dat is voor mij rijkdom. In 2015 startte ik Mykillerbodymotivation en dit werd een succes omdat het niet mijn doel was om hier rijk mee te worden. Het doel was mezelf en anderen inspireren. Het doel van actrice worden, was destijds ook niet om rijkdom, maar vanuit liefde voor het vak. Daarom lukte het me om het doel te behalen. Dit gebeurde ook met mijn dj carrière, wat een enorm succes was met 30 boekingen in de maand. Ik vond het leuk, genoot ervan en het universum stuurde steeds de juiste mensen op mijn pad om succesvoller te worden. Ook met Mykillerbodymotivation gebeurde dit.

Begrijp me niet verkeerd. Ik wil wel heel rijk worden met Killerbody en MKBM, maar deze bedrijven zijn ontstaan vanuit inspiratie en niet met een pen, papier en een rekenmachine. Ik heb het universum laten weten dat ik rijk wil worden. Dit doe ik door te voelen dat het al zo is en vervolgens volg ik mijn hart en sta ik open voor alle kansen op mijn pad.

Voorbeeld 2

Ik zit in het vliegtuig naar Curaçao en word aangesproken door een stewardess die blij is dat ze zo veel is afgevallen met mijn boek. We praten wat en dan stelt ze voor mijn repen te promoten bij de inkoopafdeling voor de stewardessen. Dit is de reden waarom ik altijd doorvraag als mensen mij aanspreken. Een ander voorbeeld: Ik loop laatst op de foodbeurs waar een man met mij op de foto wilt. Ik maak een foto en vraag hem voor welk bedrijf hij er is. Hij bleek de allergrootste te zijn op het gebied van persoonlijke cadeaus. We zijn nu in gesprek hoe we met Killerbody iets voor elkaar kunnen betekenen.

In mijn geval is mijn einddoel de verkoop van Killerbody. Hoe ik dat bereik, laat ik open en dit werkt erg goed. Ik word inmiddels al regelmatig benaderd door investeringsmaatschappijen. Echter is het nu nog veel te vroeg.

Wat belangrijk is als je wilt ondernemen vanuit inspiratie, is dat je ruimte in je hoofd en lijf hebt om te kunnen horen wat je verteld wordt en kunnen voelen wat je verteld wordt. Je lichaam liegt nooit. Als je maagpijn hebt nadat je van een afspraak komt, is dat iets om over na te denken. Heb je pijn in je hoofd na een telefoongesprek of ben je ineens heel moe als je naar een meeting toe moet, zijn dat allemaal signalen die je kan onderzoeken. Daarnaast zijn mijn meest succesvolle ideeën en stappen degene die mij opeens worden ingefluisterd. Deze zijn niet te horen als je een hoofd vol ruis hebt. Daarom mediteer ik elke ochtend en wandel ik veel in de natuur. Ik loop dagelijks op mijn blote voeten door de aarde om aanwezig te zijn in het hier en nu. Ik aard dan even letterlijk en stel dan vragen als ‘hoe zal ik mijn presentatie noemen?’. Ik had namelijk een aanvraag om voor ondernemende vrouwen in Groningen een motiverende presentatie te geven.

Ik kreeg binnen twee seconden het antwoord door: Waarom klein denken als het ook groot kan. ’s Avond ging ik met een vriendin eten bij The Harbour Club waar de manager van het theater naar me toe kwam. Hij vroeg mij of ik niet een motiverende talk wilde doen in het theater voor ondernemende vrouwen of vrouwen die willen gaan ondernemen. Zo stromen er dan allemaal dingen die mij inspireren op mijn pad. Mijn doel naast vrijheid is namelijk mijn kennis delen zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen, mocht daar behoefte aan zijn.

Liefs, Faj

Wil je meer tips van mij over het behalen van je persoonlijke en zakelijke doelen? In de Online Feel Good Training heb ik gebruik gemaakt van wat ik door de jaren heen heb ervaren en vooral wat ik daarvan heb geleerd. De training zal je motiveren, inspireren en helpen om je doelen te behalen en je leren om je goed te voelen.