Super poeder! Dit helpt jou met vetverbranding

Het afslankproduct van MKBM: MKBM Slimming Powder. Na het succes van MKBM Twin Slim was ik vastberaden om een nieuw afslankproduct te ontwikkelen. Wat voor mij een must was, was dat je dit product maar één keer per dag hoeft in te nemen. Geen gedoe met meerdere pillen, want dat vergeet je natuurlijk weer… Je mengt MKBM Slimming Powder aan met water en krijgt een heerlijke limonade met minder dan 3 kcal per portie. Dit product stimuleert niet alleen de vetverbranding, maar geeft je ook de energie die je nodig hebt tijdens je work-out dankzij de toevoeging van cafeïne. Het product is gezoet met stevia en bevat natuurlijke ingrediënten die samen bijdragen aan het afslankproces.

Wat zit erin en hoe werkt Slimming Powder?

Creatine

Het hoofdbestanddeel van dit nieuwe product is creatine. Creatine wordt geproduceerd door ons eigen lichaam en door onze voeding aangevoerd. Het komt met name voor in vlees en vis. Het lichaam maakt bij intensieve inspanningen, zoals bijvoorbeeld een HIIT work-out of een boot-camp, gebruik van haar creatine voorraad. Dit heeft te maken met de energie huishouding van het lichaam, waarbij de lichaamseigen creatine gebruikt wordt voor de eerste meters. Voer je extra creatine aan door middel van een supplement dan kunnen je spieren vaker en zwaarder werk verrichten tijdens een training. Daarbij kan het de bijwerking hebben dat je spieren sneller herstellen en extra spiermassa opbouwen. Creatine kan er ook voor zorgen dat je met minder eten toch dat beetje extra energie hebt om een (intensieve) work-out af te maken.

Beta-alanine

Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur (eiwit), dat wil zeggen dat het lichaam deze zelf produceert. Door deze extra te supplementeren kun je de verzuring van de spieren uitstellen. Zo kom je tot net even wat extra spier prikkels en intensievere work-outs. Ook l-carnitine is een aminozuur dat door het lichaam zelf geproduceerd wordt. L-carnitine helpt lichaamsvetten om te zetten in energie die gebruikt kan worden bij de training. We halen extra carnitine uit onze voeding, vooral uit vlees. Waar (tijdelijk) minder of geen vlees gegeten wordt kan het uitkomst bieden als aanvulling en ondersteuning. Verder heeft l-carnitine nog andere gezondheidsvoordelen zoals een eventueel sneller herstel na training, een verhoging van de zuurstofvoorraad in de spieren en kan het uithoudingsvermogen een boost geven.

Groene thee

Groene thee heeft een waslijst aan gezondheid bevorderende en beschermende werkingen. De bekendste is misschien wel de enorme hoeveelheid antioxidanten die het brouwseltje bevat. Maar goed, hoeveel groene thee kan je drinken op een dag? Onder andere daarom biedt het extract uitkomst. Met name de catechines die in groene thee voorkomen hebben een gunstige invloed op de stofwisseling. Catechines zijn polyfenolen of antioxidanten die onder meer in thee, cacao en (rode) wijn voorkomen. De belangrijkste catechine in groene thee is EGCG (epigallocatechinegallaat). Samen met cafeïne zorgen de catechines in de groene thee voor een gunstig effect op gewichtsverlies. Daarbij zorgt cafeïne voor een hogere lichaamswarmte waardoor meer calorieën verbrandt worden en lijkt het een positieve invloed te hebben op het gebruik van vetzuren als energiebron. Natuurlijk geeft cafeïne de welbekende kick en kan het een opgewekt, soms zelfs euforisch effect geven. Hou je wel aan de juiste dosering, die voor iedereen weer net even anders is, om de stress gerelateerde effecten buiten de deur te houden.

De samenstelling van dit ‘slimming powder’ werkt synergetisch, de ingrediënten complementeren en versterken elkaar daar waar nodig. We hebben er een heerlijke framboos smaak aan toegevoegd. Gebruik de MKBM Slimming Powder in combinatie met een evenwichtig dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Wil jij MKBM Slimming Powder toevoegen aan jouw dagelijkse routine? Je kunt het product hier bestellen in de MKBMshop!

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27335245

https://nl.myprotein.com/thezone/supplementen/l-carnitine/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12930169

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18545197

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19935102

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/groene%20thee%20extract

https://happyhealthy.nl/groene-thee-extract/