Verjongen met NMN

Na mijn recente posts over NMN, werd mijn inbox overspoeld met vragen, dus heb ik besloten deze blog te schrijven. Twee maanden geleden attendeerde een vriend me op NMN, een product dat in de VS in het nieuws kwam vanwege de testresultaten met muizen en militairen

Hij stuurde me alle informatie door en zocht uit welke hoeveelheid ik moest nemen en hoe. Binnen twee weken merkte hij al resultaat en voelde zich fitter.

Ik merkte het resultaat niet meteen, totdat ik hem vertelde dat ik NMN ’s ochtends en ’s avonds nam. Hij vroeg of ik nog wel kon slapen, ik werd al twee weken om vijf uur ’s ochtends wakker en was dan helemaal fit. Hij vertelde me dat je NMN niet te laat moet innemen om die reden. Ik kreeg er dus direct meer energie door.

Afgelopen week was ik op Mallorca en merkte ik het verschil tijdens het hiken. Ik was totaal niet moe, kon makkelijk de berg op en rende zelfs een paar kilometer zonder enige training. Ik ben 9 maanden geleden geopereerd aan mijn voorste  kruisband en heb om die reden al een jaar  geen cardio gedaan. Het was bijzonder om zoveel uithoudingsvermogen te hebben zonder moeite en training.

HOEVEEL NMN MOET JE DAGELIJKS INNEMEN?

Voor het optimale resultaat moet 1 gr NMN in nemen en 1gr trans-resveratrol

De variant die ik nam moest je innemen met een eetlepel olijfolie , maar na wat verder onderzoek  heb ik nu een liposomale versie  ontdekt waardoor dit niet meer nodig is. Als je een niet-liposomale versie hebt, kun je er een eetlepel olijfolie bij nemen voor een betere opneembaarheid.

Het innemen van NMN met olijfolie kan de biologische beschikbaarheid en opname van NMN verbeteren. Dit komt doordat NMN een hydrofiele verbinding is, wat betekent dat het goed oplost in water maar minder goed in olieachtige stoffen. Olijfolie is rijk aan gezonde vetten en helpt bij de opname van in vet oplosbare stoffen in het lichaam.

Wanneer je NMN inneemt met olijfolie, kunnen de vetten in de olijfolie de opname van NMN in de darmwand vergemakkelijken en daarmee de effectiviteit van het supplement verhogen. Dit kan leiden tot een betere benutting van NMN en een grotere impact op de beoogde gezondheidsvoordelen, zoals het verhogen van NAD+-niveaus, het verbeteren van cellulaire energieproductie en het ondersteunen van gezonde celveroudering.

Voor het beste effect is het belangrijk om 1000 mg NMN te nemen in combinatie met 1000 mg trans-resveratrol. 

De voordelen van het combineren van NMN met trans-resveratrol, in vergelijking met het alleen nemen van NMN, kunnen liggen in de synergetische effecten van beide stoffen op de celveroudering en gezondheid. Enkele specifieke voordelen zijn:

  1. Versterkte sirtuïne-activatie: NMN verhoogt NAD+-niveaus, terwijl trans-resveratrol de activiteit van sirtuïnen direct stimuleert. Samen kunnen ze de sirtuïne-activatie versterken, wat leidt tot betere celveroudering en DNA-reparatie.
  2. Verbeterde cardiovasculaire gezondheid: Trans-resveratrol heeft ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen, wat een aanvulling kan zijn op de voordelen van NMN voor de energieproductie in de cellen en bijdraagt aan een betere hartfunctie.
  3. Extra neuroprotectie: De combinatie van NMN en trans-resveratrol kan leiden tot verbeterde bescherming van de hersenen tegen leeftijdsgerelateerde achteruitgang en oxidatieve stress, wat gunstig kan zijn voor cognitieve functies.

Het combineren van NMN met trans-resveratrol kan dus in bepaalde aspecten meer voordelen bieden dan het alleen nemen van NMN

Hier onder de liposomale variant die ik jullie kan aanraden.

BESTEL DE COMBINATIE HIER

BESTE NMN LOS HIER 

GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Er zijn verschillende studies op muizen uitgevoerd om de effecten van NMN op gezondheid en veroudering te onderzoeken. Belangrijke gezondheinds voordelen zijn als volgt

  1. Verhoogde NAD+-niveaus en verbeterd energiemetabolisme: NMN-suppletie bij muizen verbeterde insulinegevoeligheid en beschermde tegen dieet- en leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes en obesitas (1).
  2. Verlengde levensduur en verbeterde spierfunctie: NMN-suppletie bij oudere muizen leidde tot een langere levensduur, betere mitochondriale functie en sterkere spierfunctie (2).
  3. Bescherming tegen leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang: NMN hielp bij het verbeteren van cognitieve functies, zoals leervermogen en geheugen, door het verhogen van NAD+-niveaus en het verminderen van oxidatieve stress en ontsteking in de hersenen (3).
  4. Verbeterde hartfunctie: NMN-suppletie verbeterde de hartfunctie bij verouderende muizen door een verbeterde bloedtoevoer, verminderde ontsteking en verminderde schade aan het hartweefsel (4).

In dit artikel kun je lezen dat NMN ook wordt ingezet om Amerikaanse militairen energieker te maken en het verouderingsproces te vertragen: https://www.nmn.com/news/us-special-forces-nad-based-anti-aging-pill

UITERLIJKE VOORDELEN

  1. Huidverjonging: Een van de meest opvallende uiterlijke voordelen van NMN is het vermogen om huidveroudering te vertragen. NMN helpt bij het verhogen van NAD+ niveaus, wat resulteert in verbeterde celreparatie en verhoogde productie van collageen en elastine (1). Dit kan leiden tot een stevigere, gladdere huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
  2. Haargezondheid: NMN kan de haargezondheid bevorderen door het stimuleren van de haargroeicyclus en het ondersteunen van de haarzakjes (2). Dit kan resulteren in dikker, sterker en gezonder haar. Bovendien kan NMN helpen bij het verminderen van grijs haar door de effecten van oxidatieve stress op de pigmentproducerende cellen in de haarzakjes te verminderen.
  3. Nagelgezondheid: NMN kan ook bijdragen aan sterkere en gezondere nagels. Door het verhogen van NAD+ niveaus en het verbeteren van de cellulaire energieproductie, kunnen nagels sneller groeien en minder snel breken of splijten.

BESTEL DE COMBINATIE HIER

Bronnen: (1) Yoshino, J., Mills, K. F., Yoon, M. J., & Imai, S. (2011). Nicotinamide mononucleotide, a key NAD+ intermediate, treats the pathophysiology of diet- and age-induced diabetes in mice. Cell Metabolism, 14(4), 528-536. (2) Mills, K. F., Yoshida, S., Stein, L. R., Grozio, A., Kubota, S., Sasaki, Y., … & Imai, S. (2016). Long-term administration of nicotinamide mononucleotide mitigates age-associated physiological decline in mice.