Weerstand en immuunsysteem boost!

Eerder schreef ik meerdere blogs over onze MKBM Slimming Powder en de ingrediënten die je erin terugvindt. In deze blog wil ik meer de nadruk leggen op wat de ingrediënten voor ons lichaam doen als het gaat om weerstand, immuunsysteem en bescherming.

Cafeïne

Cafeïne stimuleert je centrale zenuwstelsel en beïnvloedt de stofwisseling in je spieren. Als je dit combineert met verhoogde alertheid en concentratie draagt dit bij aan een verbeterde sportprestatie. Daarnaast heeft cafeïne ook invloed op onze gezondheid. Cafeïne bevat namelijk antioxidanten die goed zijn voor je weerstand en hebben het voordeel om je te beschermen tegen de ontwikkeling van kwaadaardige cellen in ons lichaam en hart en vaatziekten.

Guarana

Guarana is rijk aan antioxidanten: dit zijn bestanddelen die beschadigde cellen in het lichaam helpen voorkomen. Het heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen waardoor het ondersteunt bij ontstekingsziekten. Guarana is dus een echte superfood! Dit gebeurt doordat Guarana warmte in je lichaam aanmaakt, dit proces heet metabolische thermogenese. Dit is een normaal proces van de stofwisseling wat helpt het opgeslagen vet in je lichaam om te zetten in energie. Daarnaast bij verhoging van de temperatuur in ons lichaam ondersteunt dit bij de aanval op ziektekiemen en virussen. Hoe warmer het lichaam des te minder overlevingskans voor virussen.

Groene thee

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis, een groenblijvende struik die van oorsprong voorkomt in Zuid-Oost Azië. Groene thee wordt al duizenden jaren gedronken in Azië en tot de dag van vandaag is groene thee erg populair.

Groene thee zit bomvol polyfenolen, de verzamelnaam hiervoor is catechinen. Catechinen hebben verschillende positieve uitwerkingen in ons lichaam. Zo is door onderzoek aangetoond dat de catechisten in groene thee een antibiotische werking hebben wat betekent dat zij de vermenigvuldiging van bacteriën afremmen.

Polyfenolen zijn een grote groep natuurlijke stoffen die je vindt in planten en het zijn krachtige antioxidanten. Dit betekent dat ze vrije radicalen in het lichaam aanpakken en infecties tegengaan.

Groene thee extract zit bomvol met antioxidanten die je lichaam en gezondheid ondersteunen. Deze antioxidanten beschermen de cellen in je lichaam tegen oxidatieve stress. Uit onderzoek is gebleken dat groene thee extract onder andere de gezondheid van je hart bevordert, goed is voor je hersenen, de gezondheid van je huid verbetert en kan helpen je bloedsuikerspiegel te verlagen.

Creatine

We kennen creatine uit mijn eerdere blogs als het gaat om een energiebooster voor de spieren. Maar daarnaast is het belangrijk om te weten dat een bijwerking van de creatine in ons lichaam ook is dat het ervoor zorgt dat je spieren sneller kunnen herstellen. In tijden waarin het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem optimaal werkt is creatine een fijne toevoeging aan je dagelijkse suppletie. Creatine stimuleert de hersenfunctie, bestrijdt bepaalde neurologische ziektes en verbetert de prestaties.

Vitamine B3

Vitamine B3 is een wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het vitamine B complex. Dit is een verzamelnaam voor acht wateroplosbare vitamines die allemaal een belangrijke rol spelen in de cellulaire stofwisseling. Vitamine B3 komt voor in 2 vormen: nicotinezuur en nicotinamide. Vitamine B3 wordt ook wel niacine genoemd. Je vindt vitamine B3 in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Ook kan ons lichaam vitamine B3 deels aanmaken uit het aminozuur tryptofaan, een bouwsteen van eiwitten. Het eten van (extra) eiwitten draagt dus ook bij aan de aanmaak van niacine in je lichaam. Nicotinezuur of niacine heeft een belangrijke rol in de energiestofwisseling en heeft een antioxidatieve werking in het  lichaam. Antioxidanten zorgen voor het tegengaan van de vrije radicalen die onze cellen aanvallen en kan geven aan ziektekiemen en virussen. Niacine is belangrijk bij de regeneratie van de huid, spieren, zenuwen en DNA.

De samenstelling van dit Slimming Powder‘ werkt synergetisch, dat betekent dat de ingrediënten complementeren en versterken elkaar daar waar nodig. We hebben er daarnaast een heerlijke framboos smaak op natuurlijke basis aan toegevoegd.

Tip: Gebruik de MKBM Slimming Powder in combinatie met een evenwichtig dieet en voldoende lichaamsbeweging.

De MKBM Slimming Powder is verkrijgbaar in de varianten Framboos, Orange en Extra Strong. Ben je benieuwd naar dit MKBM product? Shop de Slimming Powder hier!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Catechine
https://www.ahealthylife.nl/10-gunstige-effecten-van-creatine-op-gezondheid-en-uithoudingsvermogen/
https://www.optimalegezondheid.com/effecten-cafeine/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Creatine
https://www.fit.nl/voedingssupplementen/creatine
https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-9-33
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006899306013989