Cellulite verminderen, zo doe je dat: oorzaken en behandeling

Je hebt last van putjes, een sinaasappelhuid of maanlandschap. Ja wel, dat zijn zo’n beetje alle benamingen voor het o zo bekende en gevreesde cellulite. Welkom in de wereld van cellulite. Je bent niet de enige. En ik kan het weten. Dat mijn Cellulite Cups bijna een onmisbaar item zijn geworden in het huishouden van een vrouw komt niet door heftig campagne te voeren. Nee, het komt omdat 86% van de vrouwen last heeft van cellulite.

Veel van ons schamen zich voor de cellulite. Je moet je niet schamen. Cellulite is normaal en velen hebben er ‘last’ van. Maakt cellulite je onzeker en ongelukkig? Dan raad ik je aan om er wat aan te doen.

Oorzaken

Je vraagt je vast af waar cellulite vandaan komt? Cellulite kent vele oorzaken; een ongezonde levensstijl, te veel suikers, koffie, alcohol en te weinig beweging zijn onder andere boosdoeners. Cellulite is kortweg verkleefd bindweefsel en vetophopingen. Wil jij cellulite verminderen? Lees hieronder verder.

Verschillende cupping methoden

Er wordt een plastic, bamboe, glazen of siliconen cup gebruikt om de huid omhoog te zuigen. Door de cup op de huid te plaatsen ontstaat vacuümkracht. De huid trekt vervolgens in de cup. Hierbij wordt meestal gekozen voor een acupunctuur punt. Dit is een pijnlijke plek of een reflexzone om de cup op te plaatsen. Er bestaan verschillende droge en natte cupping methodes. Dry cupping is een methode waarbij de cup wordt verwarmd en op de huid wordt geplaatst. Bij wet cupping wordt er een sneetje of gaatje in de huid gemaakt voordat de cup wordt geplaatst, waardoor er bloed naar buiten vloeit. Ook heb je facial cupping, waarbij siliconen cups op je huid worden geplaatst en dichtgeknepen.

Gezondheidsvoordelen van cupping

Volgens de Chinese geneeskunde heft cupping blokkades van Qi (vitale levensenergie in ons lichaam) en bloed op, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen en zo onze gezondheid verbetert. Ook zorgt het volgens de Chinese geneeskunde voor dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf geen grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. Er worden allerlei gezondheidsvoordelen genoemd bij cuppen – van het versterken van je immuunsysteem tot het verminderen van stress en spierpijn.

Cupping en de kwaliteit van je huid

Cupping zorgt dat de onderliggende spieren en huid extra goed worden doorbloedt. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie. Afvalstoffen verlaten jouw lichaam via het bloed en de poriën van de huid, waardoor cupping het ontgiftingsproces van het lichaam ondersteunt. Hierdoor krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. Hoe meer aanvoer hiervan, hoe beter dit is voor de kwaliteit van je huid.

Hoe cupping cellulite tegen gaat

Cellulite (of sinaasappelhuid) ontstaat door het toenemen van vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor vernauwen de bloedvaten en verhardt het bindweefsel. Vervolgens zie je een bobbelige huid met putjes. Zoals eerder genoemd, zorgt cupping voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Ook de lymfe worden gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren. De verbeterde doorbloeding en afvoer helpen beide om cellulite te verminderen. Het masseren van cellulite met cups heeft het effect van een bindweefselmassage, doordat het spierknopen en verkleefde vetophopingen wegmasseert en de huid vervolgens gladder en strakker toont.

Er bestaan speciale siliconen cups voor de behandeling van cellulite die hetzelfde effect hebben als traditioneel cuppen. Deze zijn wel milder. Je krijgt geen verkleurde plekken op je huid. Deze siliconen cups kan je zelf thuis gebruiken. Je plaats de cup op je been en knijpt er lichtjes in om een vacuüm te creëren. Vervolgens masseer je de cup over je been. Het is verstandig om te beginnen met een paar minuten per dag en dit op te bouwen tot 10 minuten om de dag (per been) tot je het gewenste resultaat ziet. Vervolgens bouw je het af naar een keer per week.

Begin met cuppen

De MKBM Cellulite Cups helpen je met een slechte doorbloeding, verklevingen van het bindweefsel en egaliseren weer de vetophopingen. Zoals je van mij weet, cup ik regelmatig. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar met het resultaat wat ik ervoor terugkrijg is dit het dubbel en dwars waard. Hoe vaker je het doet, hoe minder pijnlijk het wordt. Daarnaast gaat het cuppen makkelijker met de Cellulite Cup Olie. Deze bevat vitamine C en E dat herstelt en ondersteunt de huid.

PS: Pas wel even op bij:

  • Hoge koorts
  • Hartklachten
  • Hartritmestoornissen
  • Kwaadaardige tumoren

Liefs, Faj