Wintersport met een minder leuke uitkomst

Mijn glas is altijd halfvol en dat is mijn kracht. Ik zie nooit obstakels op de weg. Dit is de reden dat ik in mijn droom boerderij woon, mijn Killerbody producten in 2000 winkels verkocht worden en ik 450.000 bestseller Killerbody boeken verkocht heb. Het lukt me elke keer weer om mijn wensen om te zetten in doelen, met een geweldige uitkomst. Ik ben nooit bang. Dat ik geen angst ken, heeft heel veel voordelen maar helaas ook wel eens nadelen. Ik geloof in de wet van aantrekkingskracht. Daardoor hou ik mij nooit bezig met worst case scenarios. Ik hou er eigenlijk nooit rekening mee dat iets toch per ongeluk anders kan lopen. Op werkgebied heb ik wel eens dingen die niet helemaal lopen zoals ik het had gepland. Hier heb ik dan helaas ook geen rekening mee gehouden.

Zo zie je maar weer, mijn allergrootste talent is ook meteen ook mijn allergrootste valkuil.

Wat te doen als dingen anders lopen?

Afgelopen week ging ik met drie dagen ski ervaring heel hard door de slush puppie sneeuw. Hierdoor verloor ik totaal de controle en heb ik mijn knie verdraaid.

Na de herstelperiode van mijn operatie was ik eindelijk weer lekker begonnen met trainen. Nu moet ik helaas weer rust nemen door mijn knie blessure. Gelukkig ben ik heel positief ingesteld en ga ik als volgt met situaties als deze om:

Als eerst laat ik even de emotie en teleurstelling toe. Ik had me verheugd op drie dagen skiën en moet het even verwerken. Dat verdriet mag er even zijn. Daarna bedenk ik me dat dit ongeluk me misschien wel heeft behoed voor een veel groter ongeluk. Door dit besef heb ik besloten om op skiles te gaan deze zomer. Hierdoor kan ik de techniek goed beheersen en volgend jaar uiteindelijk beter kan skiën dan voor dit ongeluk. Toen bedacht ik me dat het ook wel fijn is dat ik op dit moment alleen mijn bovenlichaam kan trainen. Mijn benen bevatten de meeste spiermassa en door alle operaties heb ik al maanden niks aan mijn bovenlichaam gedaan. Doordat ik mijn bovenlichaam zo lang niet heb getraind, ben ik alle spiermassa kwijt. Ik heb een split schema voor mijzelf opgesteld waarin ik vijf dagen de focus leg op mijn boven lichaam. Ik verheug me nu al op het resultaat! Aangezien ik een lager vetpercentage in mijn bovenlichaam heb, zullen mijn ‘zwabber armpjes’ vast snel weer plaats maken voor een mooie zichtbare tricep en mooie schouder vorming.

Visualiseer je doel

Ik focus me niet op wat niet kan maar visualiseer mijn doel. Ik geloof altijd dat obstakels gebeuren om je een andere richting in te sturen. De richting die het universum voor je heeft bedacht. Ik laat me graag leiden door deze signalen en merk dat dit me heel veel brengt. We kunnen bepaalde gebeurtenissen niet veranderen maar we kunnen de manier waarop we ernaar kijken wel veranderen. Zo zijn we altijd zelf verantwoordelijk voor hoe we ons voelen. Ik kan je vertellen dat je vanuit een positief gevoel veel meer bereikt dan vanuit een negatief gevoel.

Wil je meer van mijn tools leren voor een gelukkig leven? Klik hier voor de Feel Good Training die ik speciaal daarvoor heb ontwikkeld.