Zoete sinaasappel olie, een kalmerende olie die goed is voor je huid

In deze blog ga ik dieper in op een van de hoofdbestanddelen van MKBM cellulite olie, een olie die je helpt cellulite zichtbaar te verminderen. We kijken naar Citrus Aurantium Dulcis  (zoete sinaasappel) en wat dit kan doen voor je gezondheid en een mooiere huid.

Wat is zoete sinaasappel?

Citrus Aurantium Dulcis – ook wel Citrus Sinensis of zoete sinaasappel genoemd – is een vrucht van de sinaasappelboom. Deze citrus bomen worden overal ter wereld gekweekt voor dit fruit. De sinaasappelboom komt oorspronkelijk uit China en is een groene boom met stekelige takken en witte bloemen. Er zijn veel verschillende soorten sinaasappelbomen, waaronder de zoete sinaasappel. Zoete sinaasappel bevat verschillende heilzame bestanddelen, zoals citrus flavanolen (verbindingen die een positief effect hebben op de gezondheid), vitamine A, B, C, etherische oliën, limoneen, myrceen, alfa-pineen, kalium en calcium. De olie van de zoete sinaasappel wordt gehaald uit de schil als de sinaasappel bijna rijp is. De essentiële of etherische olie wordt onder andere toegepast voor de aangename geur en voor toepassing op de huid en is heel mild. 

Wat voor effect heeft zoete sinaasappelolie op je gezondheid?

Citrus oliën worden traditioneel toegepast bij angst en stress vanwege de rustgevende werking. Uit een aantal studies blijkt dat de geur van sinaasappel olie een positief effect heeft op je stemming en je helpt te kalmeren als je last hebt van een angstig, gestrest of nerveus gevoel. Omdat de geur van de olie je helpt te kalmeren ondersteunt het ook je vermogen om in slaap te vallen. De olie kan ook huidaandoeningen als acne verbeteren. Het verminderd ontstekingsreacties in het lichaam en het helpt als je last hebt van je maag. De olie bevat de antioxidant limoneen, die op zichzelf veel verschillende gezondheidsvoordelen bezit. De olie ondersteunt tevens je immuunsysteem.  

Waarom is zoete sinaasappelolie zo goed voor je huid?

De olie is een antioxidant, waardoor het oxidatieve schade van de huid helpt te verzachten en verminderen. Deze schade wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf en invloeden van binnenuit. Denk bijvoorbeeld aan rimpels en vlekken. De olie is heel mild en verzacht, kalmeert en hydrateert een ruwe huid (met bijvoorbeeld kloofjes). Het ondersteunt het herstel van huidcellen en helpt hiermee de opperhuid te vernieuwen en versterken. De olie stimuleert je doorbloeding, waardoor je huid er minder dof en stralender uit gaat zien. Hierdoor is het ook fijn om te gebruiken bij een vette huid. De olie ondersteunt het tegengaan van vetophopingen zoals je ziet bij cellulite. Ook stimuleert sinaasappel de lymfen waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Ook dit laatste draagt bij aan een mooiere en gladdere huid.  

Wil je graag minder cellulite en een mooiere huid?

Zoete sinaasappel en andere ingrediënten die je huid helpen verbeteren vind je in MKBM cellulite olie. Klik hier voor meer informatie.

https://www.anthemis.nl/aroma/sinaasappel.htm

https://www.bioselecteshop.com/ingredients.aspx?ingrid=629

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22583064

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0141813019359422

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691507004541

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5954905/

https://www.healthline.com/health/orange-essential-oil-uses

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3522527/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30109970

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30022505

https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2011.0551

https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=dbqZDwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PA155&dq=essential+oil+health+benefits&ots=mPoOMHdblI&sig=g6PkEIU5NPNrFEDB1vg7v1caLJo&redir_esc=y#v=onepage&q=essential%20oil%20health%20benefits&f=false

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/62712-etherische-olie-zoete-sinaasappel.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3732892/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278584610000679

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1750-3841.2008.00790.x

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18072821