3 manieren om Kurkuma te nemen die de opname in je lichaam vergroten

In een eerder blog vertelde ik over Kurkuma, een specerij met allerlei belangrijke gezondheidsvoordelen. Klik hier als je meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen van kurkuma. In dit blog ga ik dieper in op de werkzame stof in kurkuma en de opname in je lichaam.

We denken vaak dat het voldoende is om lekker veel kurkuma door bijvoorbeeld ons eten te doen, maar zo werkt het helaas niet.

Kurkuma

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het draait om de werkzame stof in kurkuma, genaamd curcumine. Het percentage curcumine in een gemiddeld potje uit de supermarkt is vrij laag, en zelfs als het biologisch is en van hoge kwaliteit heb je het over een percentage van tussen de 2 en 8% curcumine.

Ten tweede gaat het om de opneembaarheid van curcumine in je lichaam. Een groot deel van dit percentage wordt namelijk niet opgenomen, omdat curcumine heel slecht oplosbaar is in water. De curcumine-moleculen hebben bovendien een structuur die moeilijk de darmwand kan passeren. Het overgrote deel komt dus niet in de bloedbaan terecht waar het door het lichaam optimaal gebruikt kan worden.

Het is dus niet alleen belangrijk om een hoge dosis curcumine binnen te krijgen, maar juist ook dat de opneembaarheid hoog is.

Nu is de vraag, hoe doe je dit dan? Traditioneel maken ze in India een speciaal mengsel met specerijen om de opname te vergroten. Het toevoegen van bijvoorbeeld zwarte peper en gezonde vetten vergroten de opname als je kurkuma eet. Het kan echter een stuk effectiever.

3 manieren om kurkuma in te nemen die de opneembaarheid vergroten:

1. Neem curcumine C3 supplementen

Als je kiest voor een supplement is het belangrijk dat je kiest voor curcumine C3. Goede C3 bevat geen chemische toevoegingen, en moet bestaan uit de drie belangrijkste componenten in de juiste verhouding. Er zijn superieure varianten op de markt van C3 die tot 500x beter worden opgenomen.

2. Neem de curcumine verpakt in een vetlaagje

Curcumine liposomen zijn kleine vetbolletjes die van nature ontstaan als water wordt vermengd met lecithine, een bestanddeel van sojabonen. Deze liposomen worden makkelijk opgenomen door het lichaam. Je hebt bijvoorbeeld de gepatenteerde SLCP® technologie (Solid Lipid Curcumin Particles). Dit is een methode waarbij de curcumine wordt verpakt in vetachtige deeltjes die bestaan uit vetten die ook in onze voeding voorkomen. De opneembaarheid is 65x beter en de biologische beschikbaarheid zelfs 285x.

3. Curcumine innemen met micellen technologie

Deze technologie verhoogt de opneembaarheid van curcumine in het lichaam drastisch – naar bijna 100% Deze technologie is gebaseerd op hetzelfde moleculaire inkapselingsproces dat ons lichaam gebruikt om vet bevattende moleculen om te zetten in water. Dit proces wordt micellisatie genoemd. De curcumine wordt verpakt in zogenaamde micellen, waardoor de stof oplosbaar is in water en dus volledig opneembaar. De micellen technologie is de beste manier om kurkuma in te nemen.

Wil je KURKUMA uitproberen?! Klik hier. Hierbij is gebruik van de micellen technologie. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.