Food cravings: zo deal je ermee!

/, MKBM Lifestyle/Food cravings: zo deal je ermee!
Food cravings: zo deal je ermee!

Project Description

Wie kent het niet, je krijgt onvermijdelijke zin in iets lekkers. Plotseling verlang je zo intens naar die ene snack. Je moet en zal het eten. Wacht eens even, en je fanatieke healthy lifestyle dan? Ik denk dat we dit allemaal herkennen. Je sport je suf, let op elke calorie en dan ineens.. nog voordat je het doorhebt.. heb je de chocoladereep naar binnen gewerkt. OMG hoe ga je met food cravings om?

1. Volle maag
Voorkom food cravings door regelmatig gezonde maaltijden te eten. De kans is eenmaal vele malen kleiner dat jij grijpt naar een reep als je nog vol zit van die zalmsalade.

2. Boodschappen
Ga nooit maar dan ook nóóit boodschappen doen op een lege maag! Ik kan je vertellen, nog voordat je de supermarkt uit bent heb je dat croissantje (bij de kassa) al opgegeten. De inhoud van jouw boodschappentas is echt om te huilen: taart, soesjes, koekjes en ijs. Desnoods heb je standaard een pak crackers in het dashbordvak van je auto, zolang je maar geen reusachtige honger hebt als je de supermarkt instapt.

3. Alternatief
Leer jezelf het volgende aan. Als je naar een snack hunkert, stel jezelf de vraag: zou ik nu ook bijvoorbeeld een broodje pindakaas kunnen eten? Over het algemeen kun je jezelf namelijk prima voorzien in behoeften met een gezonder alternatief. Probeer het maar eens uit. Na dat broodje snap je niet eens meer waarom je zo hoognodig pannenkoeken moest eten. Overigens voor pannenkoeken hebben wij, MKBM, een zeer verantwoord alternatief: Proteine pancakes! Bestel ze hier.

4. Zoek afleiding
Ik weet dat het verlangen op dat moment voelt als een kwestie om leven of dood, echter door je zinnen op iets anders te zetten bespaar je jezelf de misstap. Je voelt de hunkering opkomen: zoek spanning op, ga bijvoorbeeld de liefde bedrijven en als daar de situatie niet naar is, uitsloven in de gym?

5. Kast snackvrij
Niets is zo dom als gezond bezig willen zijn en toch je keukenkasten vullen met ongezonde snacks. Ik vind het vergelijkbaar met Temptation Island. Als het binnen handbereik is, vroeg of laat zwicht je. Voorkom de hele verleiding door het gewoon simpelweg niet in huis te halen. Ik hoor je denken, ah die discipline heb ik wel. Onderschat deze methode niet, het is effectiever dan je denkt.

6. Misleiding
Soms neemt je brein je in de maling. Je denkt dat je honger hebt maar wanneer was eigenlijk de laatste keer dat je een glas water dronk? Exact, zo gemakkelijk kan het zijn.

7. Proteïne
Een proteine-shake is de ultieme uitweg voor food cravings. Proteine is namelijk niet alleen gezond, zo’n eiwit shake is ook onwijs lekker! En je hebt het gevoel dat je lang vol zit. Een dikke win-win dus.

Wil je zo’n proteine shake bemachtigen, dan kan dat hier. Tot slot wil ik nog even kwijt: ontzeg jezelf niet alles. Plan bijvoorbeeld een dag in dat je mag cheaten. Ik adviseer dit in het weekend te doen, wanneer er ook vaak verjaardagen en borrels zijn. Nu het weekend is, waar wacht je nog op? Geniet er maar in volle teugen van (zodat je er een week op kunt teren).

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details