Project Description

PMS
Voordat ik deze blog schrijf over hét wondermiddel tegen PMS (PreMenstrueel Syndroom), zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Shanti en mijn ‘topic’ is zelfliefde. Ik heb twee boeken geschreven waarvan het tweede over zelfliefde.
Na het verlies van mijn zoontje Elfin en zijn oma ruim vier jaar geleden, doe ik er veel aan om nog iets moois te maken van mijn leven. Ik leef nu voor drie. Als ik mijzelf niet sterk en stabiel houd: gaat iemand anders dat ook niet voor mij doen heb ik geleerd.

Selfcare is echt nodig
Sinds kort mag ik mijn zus: Faya drie dagen per week helpen op haar Sales afdeling, te gek en leuk om dit te doen! Ik voel me op het MKBM kantoor als een vis in het water en natuurlijk ook ben ik super trots op mijn zus. Onlangs vertelde ik haar over PMS en zo kwamen wij op dit wondermiddel tégen premenstrueel syndroom: iets wat zij echt moét verkopen in de webwinkel want daar gaan vele levens mee geholpen worden… Zowel dat van mannen als van vrouwen.

Te beginnen bij mijn leven: ondanks dat ik een boek over zelfliefde schreef, dagelijks mediteer en vrijwel bijna iedere dag positief in het leven sta, heb ik net als veel andere vrouwen: last van PMS. Het premenstrueel syndroom wat zich een paar dagen voor de menstruatie aandient.

Klop klop, wie is daar? Please Make Space voor drama, pijn en onzekerheid… En dat dus iedere maand.

Wat PMS precies inhoudt? De wetenschappelijke uitleg vind je op internet, in mijn woorden: ik kan de wereld niet meer aan en ben onzeker over iedere millimeter in alles en iedereen om mij heen. Vooral ben ik zelf helemaal niet mooi en niet goed genoeg en snap ik van niets ook maar íets. Veeg mij maar weg, dat gevoel.
In mijn vorige relatie was ik ook geneigd de man waar ik mee was af te stoten, ik snapte niks van waarom ik eigenlijk met hem was. Zodra mijn menstruatie dan was begonnen, was alles weer rustig en koek en ei. Dit laatste hoor je vaker, als jij als vrouw vlak voor je menstruatie ook zo onzeker wordt over vrijwel alles, je partner wil afstoten of je baan wilt opzeggen, dan heb je wellicht ook last van PMS. Lees dan vooral verder! Ik heb de oplossing.

Overwinnen
Een vriendin van mij postte laatst op facebook iets over PMS: zij had weerstand tegen dit hele begrip. Zij is een selfmade woman die écht bijna alles met mindset doet en oplost, PMS vindt ze maar gezeur. Ze maakte een grap over het begrip. Hoewel ik zelf ruim een jaar twee keer per dag mediteer en ook best bedreven ben in mindset bepalen kwam PMS toch weer iedere maand aankloppen. Deze overwinnen met mindset en meditatie lukte mij écht niet.

Wondermiddel
Gelukkig brengt het universum mij wel áltijd precies wat ik nodig heb. Soms is dat een les, soms is dat een vriend of vriendin, soms is dat een elf weken oude kitten die mij onvoorwaardelijke liefde komt brengen, soms is dat een uitdaging waar ik veel van leer en vaak nog zoveel meer, deze keer bracht het universum mij het ware wondermiddel: Shatavari

Iemand reageerde op de eerder beschreven post van mijn vriendin op Facebook met iets als dit “moet je luisteren, mijn vrouw is Italiaanse en vermoordde mij zowat iedere maand rondom PMS. Het (natuurlijke) medicijn Shatavari heeft ons huwelijk gered (en mij!) x haar man”

Shatavari 
Ondanks dat ik liever met mijn spirituele eigenwijze koppigheid PMS wilde wegtoveren, heb ik toch stiekem meteen die Shatavari pillen besteld. Ik slik de Shatavari capsules nu ruim vier maanden en heb het zo rustig rondom mijn PMS periode dat ik me weleens afvraag waar toch die onzekerheid en al dat maandelijkse drama is gebleven. Straks heb ik weer andere tabletten nodig, omdat mijn leven te saai is geworden. Nee niet, ik ben écht eindeloos dankbaar dat PMS verleden tijd is, wie had gedacht dat dat mogelijk is?! En echt waar, ik gun dit alle vrouwen. Ik gun jou als je last hebt van PMS ook deze rust en de natuurlijke hormonale balans die het met zich mee brengt.

Zelfliefde is jezelf en je lichaam de zorg geven die het nodig heeft.

Heb jij ook weleens last van PMS klachten en wil je Shatavari proberen? Bestel de Shatavari tabletten hier.

Wil je meer weten over gastblogger Shanti Schiks? Bezoek haar website en laat je inspireren tot (meer) zelfliefde!