fbpx

Hoe kom ik van mijn kipfilet arm af?

//Hoe kom ik van mijn kipfilet arm af?
Hoe kom ik van mijn kipfilet arm af?

Project Description

Zoals jullie weten heb ik een maandje niet getraind. Eerst had ik de drukke feestdagen vol met DJ bookingen en in die periode heb ik daarom maar twee keer getraind. Vervolgens ging ik 10 dagen naar Curaçao voor een drukke werkvakantie. Eenmaal thuis werd ik ziek. Ik denk dat het laatste gedeelte er wel voor heeft gezorgd dat ik 70% van mijn kracht ben kwijtgeraakt. Toen ik ziek werd verloor ik 3 kilo. Gek genoeg verdwenen de kilo’s van mijn billen en benen. Normaal gesproken is het vet er daar niet vanaf te slaan maar het was na 10 dagen meer koolhydraten eten weer terug.

De eerste keer trainen was erg teleurstellend. Ik postte vlak voor Curaçao nog een filmpje waarin ik uitstapte met 24 kilo per arm. Nu heb ik een week spierpijn gehad van uitstappen zonder gewicht. Ik moet toegeven dat het niet motiverend is maar er zit niks anders op als doorzetten. Ik kan nooit stoppen ik heb immers heel veel leden die van mij verwachten dat ik fit ben en daarom alleen al zou ik fit moeten blijven. Ik was voor Curaçao net begonnen met 6×6 dat houdt in 6 herhalingen (met zwaar gewicht) en 6 rondes. Het beviel mij heel erg goed. Ik kreeg op het moment van de oefening geen verzuring in mijn spieren maar de dag er na voelde de spierpijn alsof ik voor de eerst keer had getraind. Het was voor mij weer een reminder hoe belangrijk het is om variatie in je trainingspatroon te brengen. Ik leer mijn leden van het basisprogramma altijd om elke vier weken een andere routine aan te nemen. Andere herhalingen maar ook een andere manier van trainen. Zo houd je jouw lichaam scherp en gaat het niet wennen aan de oefeningen. Maar zo goed als ik andere adviseer zo slecht doe ik het soms voor mezelf. Nu ben ik dus op een punt dat ik eerst even wat kracht moet opbouwen voordat ik weer door ga met die 6×6.

Ik zit deze week in de tweede week van mijn trainingen en train nu vooral rustig en ik hanteer tussen de 10 en 12 herhalingen. Gister heb ik met trainen van mijn triceps ook een paar rondes 20 herhalingen gedaan. Vanaf volgende week start ik weer met de 6×6. Ik postte gister een afschuwelijk filmpje van mijn bungelende tricep. Ik zal over twee weken mijn progressiefilmpje posten. Wat ik nu ga doen om deze kipfilets te verminderen is:

  • Zuivel laten staan.
  • Koolhydraten op 30% van mijn macro’s zetten en daarmee 200 calorieën onder mijn behoefte eten.
  • Veel harde groene groentes eten.
  • Ik ga twee keer per week tijd besteden aan het trainen van mijn triceps. Ik zal de oefeningen vooral langzaam en gecontroleerd uitvoeren. Rep tempo 1/5 zodat de spier lang onder spanning staat. Op de dagen dat ik niet train (dat zijn de weekenden ivm mijn DJ werk) zal ik vier keer per dag gaan dippen thuis.

Stay tuned

Details

Categories: