fbpx

Van vermoeidheid naar vrijheid

//Van vermoeidheid naar vrijheid
Van vermoeidheid naar vrijheid

Project Description

Ik zat op kantoor te staren naar mijn scherm. Uitgeblust. Ongeïnspireerd. Gefrustreerd. Ik voelde me bevroren, alsof ik geen kant op kon bewegen. Ik kwam net (parttime) terug van mijn derde burn-out en in no time voelde ik het weer: die spanning. Ik had pijn in mijn buik, watten in mijn hoofd en alle cellen in mijn lichaam schreeuwden naar me: STOP! Ik kan niet meer!  

Ik gaf me over, zittend achter mijn laptop, na jaren van keihard proberen en forceren, jaren van enthousiasme afgewisseld met (extreme) vermoeidheid. Jaren van concentratieproblemen, uitstelgedrag, piekeren en angsten. Het voelde alsof ik steeds weer tegen de stroom in aan het zwemmen was.

Elke keer gooide ik er weer een schepje bovenop. Als ik het nog harder probeer dacht ik, lukte het dit keer vast wel. Dit bleek het tegenovergestelde van de waarheid te zijn. Hoe harder ik het probeerde, hoe slechter ik me voelde. Ik zat vast in een vicieuze cirkel. Ik functioneerde op een laag pitje omdat ik amper energie had. Ik zat in overlevingsmodus.

Ik realiseerde me toen nog niet dat dit (over) gespannen gevoel een duidelijk signaal was. Niet een signaal dat ik vooral rust nodig had wat we vaak denken en te horen krijgen, maar een signaal van mijn ziel die tegen me schreeuwde: hallo, ik ben er ook nog! Ik ben belangrijk! Ik had mezelf zolang in een schoen proberen te wringen waar ik duidelijk niet in paste, dat ik dacht dat mijn voet er nog harder en gewelddadiger induwen het antwoord was. En nu was het genoeg geweest. 

De groeiende weerstand die ik voelde en die zorgde voor zoveel stress en spanning was mijn ziel die niet langer zin had om zich in die kleine niet passende schoen te wurmen.

De heftigheid van mijn vermoeidheid en spanning was een roep die van diep kwam om te stoppen met rollen spelen, te stoppen me aan te passen aan de wereld om mij heen, en me over te geven aan mijn eigen weg, mijn eigen stroom en de dromen en wensen van mijn hart en ziel als hoog gevoelige en creatieve vrouw.

Overgave was dan ook het enige juiste wat ik op dat moment kon doen, want ik kon geen stap meer zetten in die staat van stress en weerstand. Ik voelde me bang, want als ik stopte met zo hard te proberen iets te zijn wat ik niet was, wat ging er dan gebeuren? Wat stond me dan te wachten? Wie was ik zonder die strijd?

Toen ik mezelf toestemming gaf om te erkennen en voelen wat er nu was in dit moment, zonder het weg te duwen of ervoor weg te rennen, ontstond er ineens ruimte. Ruimte voor mijn ziel en intuitie om van zich te laten horen. Ruimte voor mijn gevoelens om door mij heen te gaan stromen en ook weer te verdwijnen. Dat verstikte en zware gevoel wat ik had begon langzaam plaats te maken voor een ander gevoel.

Ik begon steeds meer met de stroom mee te bewegen in plaats van tegen de stroom in te zwemmen. Ik kreeg steeds meer energie, voelde me minder snel overprikkeld en ervaarde minder spanning. Al die talenten die in mij zaten en er maar niet uitkwamen begonnen er ineens steeds meer uit te komen. Ik begon te zien dat ik al die tijd niet vanuit mijn eigen kracht in mijn leven had gestaan en me vooral had aangepast aan de wereld om mij heen.

Als jij mijn verhaal herkent weet ik dat dit voor jou ook mogelijk is. Als je je vaak (over)vermoeid en overprikkeld voelt en al die mooie (creatieve) talenten van je er maar niet uitkomen, dan wil ik niets liever dan mijn verhaal en kennis met jou delen. Ook jij hebt ontzettend veel kracht in je en nu is jouw tijd om vanuit die echte kracht te gaan leven als gevoelige, creatieve en intuïtieve vrouw.

Op zaterdag 22 september geef ik een workshop bij De Bewustzijn School. In deze workshop deel ik mijn verhaal met je en de belangrijke inzichten die dit mij hebben opgeleverd. Ook ga ik je handvaten aanreiken, WAT is dan je echte kracht en HOE kan
je vanuit deze kern leven? Er is tijd voor vragen, we doen wat lichte beweging en een
mooie geleide meditatie. Wil je meer weten? Klik hier om naar de workshop te gaan op Facebook voor een uitgebreide omschrijving: https://www.facebook.com/events/1462435110525387/

Wil je mij graag wat beter leren kennen? Ga naar mijn website www.beingyouroadmap.com en als je het leuk vindt kan je je vrijblijvend inschrijven voor mijn mailinglijst. Ik hou je dan op de hoogte en je krijgt waardevolle inspiratie en updates van me.

Marleen is een (yoga) leraar, schrijver en kunstenaar. Haar missie is om hoog gevoelige en creatieve vrouwen die overprikkelt en moe zijn weer te herinneren aan wie ze echt zijn, zodat ze vanuit hun eigen kracht en hart gaan leven en andere mensen kunnen gaan helpen.  

Details

Categories: