Project Description

Onze kurkuma en bijna 100% opneembaar dankzij micellen technologie

Soms neem je een bepaalde stof omdat je denkt dat dit heel gezond voor je is. Neem bijvoorbeeld kurkuma. Kurkuma is een specerij met veel gezondheidsvoordelen (klik hier voor de blog over kurkuma). Je koopt bijvoorbeeld een potje kurkuma en doet dit door je eten, of je koopt een supplement.

Je denkt goed bezig te zijn, maar in werkelijkheid wordt een groot deel van de curcumine – de werkzame stof in kurkuma – niet opgenomen door je lichaam omdat deze slecht oplosbaar is in water. Het overgrote deel van wat je opneemt komt nooit in de bloedbaan terecht waar het door het lichaam gebruikt kan worden. Het lichaam scheidt het meeste weer af (50 tot 95%) omdat het wordt afgebroken in de maag en niet langs de slijmvliezen weet te komen. Heel erg zonde van de werkzame stof dus en totaal niet effectief.

Het is dus niet alleen belangrijk om genoeg kurkuma binnen te krijgen, maar vooral ook dat de opneembaarheid hoog is zodat je lichaam optimaal gebruik kan maken van de werkzame stof.

Je kijkt dan juist ook naar de methode waarop je de stof binnenkrijgt. Er zijn helaas ook methoden beschikbaar waar tijdens het productieproces schadelijke additieven worden gebruikt om de opneembaarheid van een stof te vergroten. Je wilt dit het liefste vermijden.

Dus hoe los je dit op? Gelukkig is er ook een andere manier.

Er is een technologie beschikbaar die de opneembaarheid van bijvoorbeeld curcumine in het lichaam drastisch verhoogt – naar bijna 100% – zonder schadelijke additieven toe te voegen.

Deze technologie is gebaseerd op hetzelfde moleculaire inkapselingsproces dat ons lichaam gebruikt om vet bevattende moleculen om te zetten in water. Dit proces wordt micellisatie genoemd. Bij deze techniek wordt de curcumine verpakt in zogenaamde micellen, waardoor de stof oplosbaar is in water. Micellen zijn hele kleine molecuul-complexen. De buitenkant van een micel kan een actief ingrediënt bevatten, in dit geval dus curcumine. Ons lichaam breekt de meeste micellen niet af, waardoor de curcumine de juiste plekken in het lichaam kan bereiken. Doordat de opname zoveel beter is heb je bovendien veel minder van de werkzame stof nodig, waardoor het uiteindelijk ook goedkoper is. Dit is de beste technologie om kurkuma binnen te krijgen.

Wil je kurkuma uitproberen?! Klik hier.

Bronnen: 

https://www.tue.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/19-03-2019-slimmere-geneesmiddelafgifte-dankzij-controle-over-bezorgpakketjes/

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.langmuir.9b00180

https://wetenschap.infonu.nl/anatomie/129183-spijsvertering-vertering-en-opname-van-vetten.html