Wat te doen op vakantie

//Wat te doen op vakantie
Wat te doen op vakantie

Project Description

Ik heb grote bewondering voor mensen als Hannah Vreugdenhil, die het hele jaar fit zijn. Ik merk dat ik toch nog steeds veel last heb van ups en downs. In januari was ik op m’n fitst – best suf eigenlijk, want juist in de winter draag je lange broeken. Ik had toen de shoot voor de LINDA. en daar heb ik ongeveer acht weken naartoe getraind. Omdat ik zo strikt was in die acht weken, liet ik het na de shoot weer helemaal los. Dat vind ik achteraf zo jammer. Ik was namelijk voor 75% bij mijn einddoel en had juist even door moeten zetten. Nu heb ik wat lichamelijke tegenvallen gehad en ben ik voor mijn gevoel weer terug bij af. Ik hoor van alle kanten dat ik me niet zo druk moet maken omdat spieren geheugen hebben. Ik heb dat zelf nog nooit ervaren dus we gaan het zien. Op dit moment zit ik met mijn kids, moeder en het neefje van mijn zoon in een piepklein vakantiehuisje in Egmond aan Zee. Mijn moeder maakt heerlijke ontbijtjes met geroosterde zuurdesembroodjes met vegetarische kaas en gebakken eieren in roomboter. Gisteren had ze een heerlijke appeltaart gebakken en de koelkast ligt vol met biologische chocoladerepen. Ik vind het best moeilijk om tegen deze heerlijke dingen steeds ‘nee’ te zeggen. Elke avond drinken we twee glazen rode wijn. Ik sport niet maar loop wel elke ochtend 35 minuten door de duinen. Vanmorgen samen met mijn heerlijke mannetje. We hebben slakken en verschillende drollen bestudeerd van de dieren die leven in het duingebied.

IMG_2579

Shoot

Gisterenavond heb ik met mezelf een duidelijke afspraak gemaakt. Vandaag was de laatste dag van het sjoemelen met mijn voeding. Ik heb een workout planning gemaakt en die begint aanstaande donderdag. Vanaf nu vul ik ook weer al mijn eten in op de de app Fatsecret. Over zeven weken heb ik een sport-shoot voor Danie Bless’ style guide en dan wil ik mijn resultaat van de LINDA. overtreffen. Ik weet van mezelf dat ik een doel nodig heb. Wel wil ik iets minder strikt zijn met suikers omdat ik merk aan mezelf dat als ik mezelf geheel onthoud, ik na de strikte fase heel ver terugval. Ik ga dus suikers in mijn macro’s passen. Heel veel mensen vielen over mijn calorie-inname van 1350 en vonden dit belachelijk weinig. Ik verbrand nu eenmaal niet zo veel. Ieder mens is anders. Ik ben niet heel mager: ik weeg 58 kilo en heb een vetpercentage van 18% (ik denk nu zelfs iets hoger). Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je verbrandt. Waarschijnlijk gaat mijn verbranding dus omhoog als mijn onderlichaam gespierder wordt en kan ik meer eten op dat moment. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld een hele snelle verbranding: hij eet zoveel en ook zoveel suikers en vetten – en komt niets aan. Dit heeft ook wel iets met je leeftijd te maken.

wandeling

Veel mensen denken ook dat je heel veel calorieën verbrandt als je een uurtje fitnesst, maar dit valt echt tegen. Heel van die standaardmodules kloppen niet. De calculator op mijn site rekent globaal je caloriebehoefte uit. Het beste kun je met een hartslagmeter  je calorie behoefde uitrekenen.Je draagt hem dan drie dagen en pakt het gemiddelde. Vaak willen we geloven dat we honderden calorieën verbranden tijdens sport – maar dat is gewoon niet zo. Daarnaast kun je beter je caloriebehoefte zonder dat je sport aanhouden, zodat je door je sport extra vet verbrandt. Als je dat er weer bij gaat eten kom je nog niet aan je doel. Wat ook belangrijk is dat je goed bijhoudt hoeveel je inneemt en als je merkt dat er na een week geen verschil is, zak je met 50 calorieën. Zo blijf je spelen totdat je merkt dat je progressie boekt.

DJ

Voor mijn werk vlieg ik nog twee keer naar Spanje en een keer naar Griekenland en Turkije. Ik heb dus een planning gemaakt om te trainen. Ik moet rekening houden met mijn werkschema en meer rust nemen dan de vorige keer. De vorige keer dat ik naar een doel toe werkte was ik zo gefocust op vijf dagen trainen per week, dat ik vergat om mijn rust te pakken. Ik weet hoe belangrijk je rust is voor je progressie dus dit keer ga ik me hier ook echt aan houden. In Turkije blijf ik een week en heb ik een hotel met sportschool. Als je je doel wilt behalen kun je niet een week zonder sportschool. Als je dus op vakantie gaat, zorg dat je hotel een gym heeft want anders ga je vaak niet meer. Voor nu is het goed dat ik even niet kan trainen hier in Egmond: mijn lichaam is nog niet hersteld en elke beweging doet nog steeds pijn. Morgen heb ik mijn eerste controle na de operatie – daar moet ik even voor naar Amsterdam. Ik ga daarna even 45 minuten helling lopen op de loopband in de sportschool en wat oefeningen doen voor mijn benen op de apparaten.

Daarnaast ben ik vandaag begonnen met Sexy Me Thea. Dit is een veertiendaagse theekuur om je lichaam te ontgiften en je hongergevoel tegen te gaan (ik heb zelf nooit honger maar wel zin in snoep). De ingrediënten staan bekend om hun ontgiftende en vet verbrandende werking. Denk niet dat dit soort middelen wondermiddelen zijn. Je kunt geen vet en suikers blijven eten en dan denken dat een thee je helpt af te vallen. Als je een gezond levenspatroon hebt, helpen natuurlijke middelen vaak wel bij het proces. Ik heb hieronder wat vakantietips voor jullie op een rijtje gezet.

IMG_2424

– Boek een hotel met gym of waar een gym in de buurt zit.

– Wandel elke ochtend 35 minuten op een lege maag als je wakker wordt.

– Ga ’s morgens meteen de sportschool in – anders doe je het niet meer.

– Drink niet elke avond alcohol maar kies een paar speciale avonden uit om te drinken.

– Als je die dagen gaat drinken, eet dan iets minder cabs en vetten die dag.

– Drink voldoende water.

– Drink niet teveel smoothies en andere frisdranken.

– Kies voor eiwitten bij het ontbijt en laat de muffins en andere lekkernijen staan.

– Eet veel vis en vlees of als je vegetariër bent: lekker veel groenten en plantaardige eiwitten.

– Laat de patat staan.

– Eet maximaal een keer per week een pizza of pasta.

– Kies voor Cola-Light of Zero als je perse frisdrank wilt.

– Drink een groot glas water voor het eten zodat je sneller vol zit.

– Kies voor een waterijsje in plaats van roomijs als je het warm hebt.

– Denk bewust na over wat je doet.

– Vul ook op vakantie je calorie-app in.

Succes!

Details

Categories: