fbpx

Weet wat je eet

//Weet wat je eet
Weet wat je eet

Project Description

Ik wil vandaag even aandacht besteden over de ophef die ontstaan is door mijn 1350 calorieën, waarover ik bij Jinek aan tafel vertelde. Eigenlijk werd ik bij Jinek een beetje belachelijk gemaakt. Het slaat de spijker op z’n kop, want precies om dit grote misverstand ben ik killerbody 2 begonnen. Als je een glas jus Orange, yoghurt met fruit en honing, een tosti ham kaas, ’s middags een snicker en een broodje gezond eet dan zit je snel aan die calorieën, en dan noem ik het avond eten nog niet eens op.

KILLERBODY 2
In mijn boek laat ik je een week lang invullen wat je eet met de calorieën er achter. Zo wordt je bewust van wat je eet. Veel mensen denken dat ze veel meer kunnen eten als dat ze daadwerkelijk verbranden. Ook zijn mensen overtuigt dat ze in de sportschool veel meer verbranden dan dat zij daadwerkelijk doen.

Na het sporten hebben deze mensen dan het gevoel dat ze nu wel even iets extra’s mogen. Dat is vaak een stukje taart (250/400 cal) of een reep (400 cal) etc, een uur krachttraining levert je ongeveer 300 verbrandde calorieën op. Ik laat het rekenen verder aan jou over.

ONDERZOEK
Er is zelfs een onderzoek gedaan onder twee groepen mensen. Groep A moest dagelijks sporten en kreeg een aangepast dieet. Groep B moest dagelijks sporten maar kreeg geen dieet. Groep B kwam aan omdat ze het gevoel hadden meer te kunnen eten nu ze aan het sporten waren. Natuurlijk kun je theoretisch meer eten als je sport, maar wat is je doel? Afvallen? Dan is het niet slim om de verbrandde calorieën er weer bij te eten. Is je doel strakker worden, dan zul je je vet percentage ook naar beneden moeten brengen en is het dus ook niet verstandig het er weer bij te eten. Wel is het belangrijk om na je training te zorgen dat je spieren weer gevoed worden om te herstellen. Dit kun je het beste met een Whey eiwit shake doen of met BCAA als ik op dieet ben kies ik zelf voor de BCAA puur omdat hier bijna geen calorieën in zitten maar ik wel mijn spieren voed en zorg voor zo min mogelijk afbraak. Beide producten zijn zoet en lekker en zorgen er dus voor dat je niet naar iets anders zoets grijpt.

CALORIEËN
Dan even over mijn 1350 calorieën. Ik ken mijn lichaam door en door. Ik heb meerdere malen gekeken of ik ook in vet percentage zou zakken als ik op 1450 zou zitten. Helaas heb ik gewoon een trage verbranding en gebeurd er niets op die aantallen. Dit heeft met veel dingen te maken, lichaamstype, leeftijd, lengte ook hier vertel ik uitgebreid over in beide boeken. Als ik zak naar de 1250 zie ik langzaam mijn vet percentage zakken. Mijn percentage op mijn benen is op het moment 29% op mijn bovenlichaam 14%. Ik verbrand dus van boven naar beneden. Dat vind ik soms best vervelend omdat ik eerst een heel dun gezicht krijg. Daarna worden mijn armen en buik heel dun en pas als daar niets meer zit gaat het naar mijn benen en billen. Daar kan ik niets aan veranderen dit is gewoon hoe mijn lichaam werkt. Ik heb met 1350 calorieën geen honger. Als ik zak naar de 1250 ga ik ’s avonds wel met een leeg gevoel naar bed. Dat is ook de bedoeling want ik wil zakken in vet. Als ik ’s avonds dan nog even mijn lege gevoel ga volstoppen is mijn lichaam ’s nachts druk bezig met het verbranden van wat ik gegeten heb en dat wil ik natuurlijk niet. Ik wil dat het reserves aan breekt dus als ik in mijn vet percentage wil zakken slaap ik met een leeg gevoel.

Dan wil ik jullie graag even vertellen wat ik eet voor die 1350 calorieën, want dat bordje bij Jinek was natuurlijk een TV sensatie onzin verhaal.

Ik drink ’s morgens een glas warm water, daarna een zwarte koffie met een zoetje.
30 gram havermout met een halve schep mkbm proteïne plus (168 cal)
10.00 een stuk fruit (meestal appel) ( 70 cal)
Omelet van 3 eiwit 1 heel ei en champignons en 100 gram hutten kaas (220 cal)
12.00 40 gram rijst 100 gram kip/vis 100 gram groenten (286)
16.00 150 gram cocos yoghurt ( of magere kwark) (156)
18.00 150 gram vis 150 gram broccoli zoete aardappel cocos vet (260)
20.00 caseine shake (118)
Pure chocolade blokje (38)

TOTAAL:1316

2 liter water en tussen door 1 glas BCAA en als ik zwaar sport 2 x BCAA.
Dit is een gemiddelde dag soms is het een proteïne pannenkoek in de ochtend.

Hiermee wil ik aangeven dat 1350 calorieën niet betekent dat je niets kan eten. Het gaat er om wat je eet. Een glas jus Orange bevat 3 sinaasappels (186 calorieën )maar naar afloop heb je nog steeds honger; als je 1 sinaasappel eet (62 calorieën) heb je een verzadigd gevoel en maar 1/3e van de calorieën binnen.

In boek 2 leer ik je dit proces van bewustwording. Ik heb een hele lijst gemaakt met producten waarvan mensen denken dat ze gezond zijn maar vaak onderschatten dat ze heel veel calorieën bevatten. Die staan achter in het boek.