Eiwitinname
Hoe je voedingspatroon ook in elkaar zit, als je intensief sport/fitness beoefend zal de inname van eiwitten altijd een punt van attentie blijven.

Wanneer je fanatiek fitness beoefend heb je veel meer eiwitten nodig dan een “normaal dieet” levert, zeker als je ook nog eens wilt afvallen en vet wilt verliezen. Een gezond, Nederlands voedingspatroon levert per kilogram lichaamsgewicht ongeveer 1 gram eiwit per dag. Voor niet sporters is die inname voldoende, maar als je fanatiek fitness beoefend, zeker wanneer je ook wilt afvallen (vet wel te verstaan), dan neemt de behoefte aan eiwitten toe.

Hoeveel precies, daarover verschillen wetenschappers en sporters van mening. Volgens de meest conservatieve schattingen zouden krachtsporters per dag 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten binnenkrijgen, maar de meeste sportwetenschappers houden het op 1,8 gram.  In de praktijk zijn er veel sport-diëten, met als doel om ook af te vallen, die nog hoger gaan en boeken daar goede resultaten mee. Zelf ben ik van mening dat bij een intensief sportprogramma 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag goede resultaten bied.

Ook als je de hoeveelheid eiwitten in je “normale dieet” niet verhoogt zal je resultaten boeken bij een fitness programma waarbij een goede vorm en conditie als doel hebt. Toch reageert een gezond persoon beter, bij een dergelijk programma, naarmate hij of zij meer eiwitten binnenkrijgt.

Een dieet met meer eiwitten heeft twee belangrijk effecten. De ene ligt voor de hand. Je lichaam zal makkelijker herstellen.  Een proces waar eiwitten een belangrijke rol spelen. Ook spelen eiwitten een rol bij het vetverbrandingsproces wanneer je deze iets meer eet ten opzichte van een “normaal dieet” waar bij de totale caloriebehoefte meer koolhydraten en vetten bevat.

Eiwit supplementen kunnen je helpen om de inname van eiwitten te verhogen. Daarnaast is bijvoorbeeld een wei-eiwit supplement een hoogwaardige eiwit door de hoge biologische waarde en het complete aminozuurprofiel.

Voeding blijft altijd de basis voor een goed voedingsprogramma. Eiwit supplementen kunnen wel een belangrijk onderdeel daarin vormen om je lichaam precies de juiste eiwitten te geven op het moment dat je lichaam ze nodig heeft, bijvoorbeeld na een training. Streef altijd naar het meest effectieve proces om jouw doel te bereiken.

Snelle en langzame eiwitten
MKBM heeft twee verschillende eiwitten binnen haar assortiment: wei en caseïne. Beide eiwitten zijn gewonnen uit koemelk en beide eiwitten hebben hun eigen voordelen. Het hangt van jouw persoonlijke doelen af welk eiwit het best past binnen jouw dieet.

Wei-eiwit wordt snel opgenomen door het lichaam en herstelt hierdoor de spieren na een training. Hierdoor is wei-eiwit dus geschikt voor of direct na het sporten. Van wei-eiwit zit je minder lang vol en het wordt sneller verteerd door het lichaam.

Caseïne-eiwit wordt langzaam opgenomen door het lichaam. Caseïne is daarom geschikt voor het tegengaan van verlies van spiermassa en perfect om de tijd tussen trainingen te overbruggen. Hierdoor past caseïne-eiwit ontzettend goed binnen een dieet waarbij het doel afvallen is. Bovendien is caseïne-eiwit ook geschikt om te verwarmen, waardoor je het in de gerechten uit het Killerbody Dieet kan verwerken.

Veganistische eiwitten
Buiten onze eigen MKBM eiwitshakes hebben we ervoor gekozen ook volwaardige veganistische eiwitshakes aan te bieden. Deze shakes zijn de perfecte aanvulling op het voedingspatroon van veganisten of mensen met een koemelkallergie.

Deel dit met je vrienden!

Instagram