Mijn liefdesverhaal

Fajah's liefdesverhaal

Liefde, het kan zo ontzettend veel pijn doen. Ik begin te geloven dat deze pijn er soms ook bij hoort. Liefde maakt alles leuker maar niet altijd gemakkelijker. Ik voel me op bepaalde momenten on top of the world en op andere momenten, kan ik de pijn die ik voel in mijn hart niet meer handelen. Op deze momenten wil ik ervoor weglopen.

Podcast

Mijn podcast Fajah Onderzoekt: De Liefde is een groot succes! Dit geeft maar weer aan dat er heel veel mensen zijn die het onderwerp ‘liefde’ interessant vinden. Ik krijg zo veel berichten in mijn DM van mensen die mijn podcast luisteren. Het is opvallend dat het niet allemaal vrijgezelle mensen zijn met dezelfde bindingsangsten als ik. Het zijn ook mensen die al jaren getrouwd zijn en het gesprek weer open breken over hun behoeften etc.

Ik vind het geweldig om jullie persoonlijke berichten te lezen. Blijf dit vooral delen! Ik heb niet altijd de ruimte om te reageren maar ik lees de berichten stuk voor stuk.

Mijn verhaal

Voor de mensen die mijn podcast luisteren is het inmiddels duidelijk. Ik zit middenin de reis op zoek naar mezelf, mijn blinde vlekken, patronen en angsten.

De afgelopen maanden waren intens. Ik ging opnieuw een relatie aan en ondertussen zit ik middenin mijn onderzoek naar de oorzaak van mijn bindingsangst. Wat zijn mijn triggers? Hoe los ik mijn trauma’s op? Hannah Cuppen was te gast in mijn podcast en deze aflevering was één en al herkenning voor mij.

Ik sta aan de kant van de bindingsangst en hierdoor bepaal ik de afstand. Het is heel ongemakkelijk voor mij als de ander deze afstand gaat bepalen. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik last heb van PMS (PreMenstrueel Syndroom). Ik was me hier jarenlang niet van bewust maar inmiddels kan ik de klok erop gelijk zetten. Ik ben als mens erg positief en zie overal kansen. Ik zie weinig beren op de weg, het glas is eigenlijk altijd half vol. Dat is heel anders in de week voor mijn menstruatie. In deze week beginnen mijn gedachten te veranderen. Met name de gedachten over mijn relatie. Ik maak mezelf helemaal gek. Het is opvallend dat kleine irritaties die ik in de weken ervoor heb opgebouwd, opeens heel zwaar wegen deze week. In de PMS week zijn dit dan opeens redenen om toch niet verder te gaan met mijn relatie. Alles wordt zwaarder, negatiever en er lijkt nog maar één mogelijkheid te zijn: wegrennen.

Hiermee doe ik mezelf en mijn kersverse partner enorm veel verdriet. Toch moest dit gebeuren om het patroon te herkennen. In mijn afgelopen PMS week, was het weer zover. Ik hield het niet meer en rende weg. Ik sloot mezelf compleet af en voelde me opgelucht. Opgelucht dat ik al die vervelende gedachten niet meer hoefde te voelen. Toen de PMS week over was en de muur afbrak was er ruimte voor heel veel pijn en verdriet. De podcast aflevering met Hannah Cuppen was zo verhelderend. Ik deed precies wat zij beschrijft, alleen op het moment dat ik het deed had ik het niet door.

Gelukkig heb ik de allerliefste man van de wereld aangetrokken! Hij kan ondanks deze vervelende ervaring inzien waar mijn gedrag vandaan komt. De angst die eronder schuilde was voor hem gelijk duidelijk. Voor mij is het inmiddels ook duidelijk en ik ben super dankbaar dat we hier doorheen zijn gekomen. Ik krijg de ruimte van hem als ik die nodig heb en we bespreken gelukkig alles.

Wat betreft mijn PMS neem ik nu dagelijks Shatavari. Van mensen in mijn omgeving hoor ik zo veel goede verhalen over dit product. Al eerder (toen ik nog niet op de hoogte was dat ik dit ook heb) schreef ik een blog over dit onderwerp.

Lees de blog: “Gevoel van onzekerheid en je partner achter het behang plakken?”

De podcast heeft me al heel veel inzichten gegeven en nu moet ik alles in de praktijk gaan toepassen. Tijdens aflevering 1 leerde Tila Pronk me over impulsbeheersing, dat is iets waar ik zeker nog genoeg over kan leren. Daarnaast komt het “niets doen” wat Dokter Jurriaan me leerde tijdens aflevering 5 mooi van toepassing. Ik prijs mezelf enorm gelukkig met de onvoorwaardelijke liefde die Patrick mij geeft. Hij veroordeelt me niet, geeft me de ruimte. Hij geeft me een veilig gevoel.

Luister mijn podcast Fajah Onderzoekt: De Liefde hier.